Dala - mój piękny ogród cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

dala pisze:Reniu, jeśli dobrze pamiętam ta roślinka nazywa się lepnica nadmorska..
Dala, a to nie smagliczka przypadkiem?
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
x-d-a

Post »

Agnieszko, chyba jednak nie smagliczka...Ta roślinka ma kwiatki w kształcie dzwoneczków.
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Dalu, trochę zachłanna z Ciebie ogrodniczka :lol: :lol: :lol: Miejsce leśne, śródziemnomorskie, skalniakowe, historyczne,
warzywne...ale bardzo harmonijnie zakomponowane. Czy Twoja róża, która rozchorowała się wczesną wiosną odbiła?
Miłego wieczoru :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dalu masz racje to lepnica nadmorska Silene maritima.
Jak na dzień dzisiejszy to się wybieram.
Muszę wszystko dobrze rozplanować bo 27. 06 córka ma absolutorium , 02.07 męża rocznik robi u nas na działce zjazd .
x-d-a

Post »

Nigello,
masz świętą rację, że jestem zachłanna, ale mam nadzieję, że w realu mój ogród jest dosyć spójny stylistycznie i nie ma w nim takiego estetycznego bałaganu. Na szczęście jest dosyć duży i poszczególne fragmenty nie "gryzą się".

Olu,
to super - jeśli i ja tam dotrę, przywiozę Ci te kwiatki. A może masz ochotę na coś jeszcze z mojego ogrodu?
Awatar użytkownika
JolantaG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 3 lis 2008, o 14:52
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Obrazek
Wspaniała żabka ,a i hosty już pięknie kwitną . :P
x-d-a

Post »

Witam wszystkich dzisiaj bardzo słonecznie, bo u mnie od wczoraj leje!
Już nie będę mogła mówić, że jest sucho.
Żal mi piwonii, bo jakoś tak się dzieje, że zawsze, jak one kwitną to padają deszcze i nie można nacieszyć się ich urodą :cry:
Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego dnia :D
Awatar użytkownika
Aszka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 wrz 2008, o 15:37
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

no Dalu,rano przeglądam swoje ulubione ogrody a dzisiaj długo Cię w nim nie było.Rozumiem -deszcz- u nas tez i zimno :cry:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Dalo piękne te Twoje roślinki skalne takie dorodne tej na 4 zdjęciu też nie znam ,ale bardzo interesująca . U Ciebie też tak paskudnie bo u mnie od kilku dni i jeszcze prognoza pogody nie daje nadziei na poprawę pogody.

Genia
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Witaj, Dalo :) Schemat, o którym wspominasz, też jest mi obcy...
Ładne roślinki skalniakowe, to ulubione mojego M :) Ostatnio kupiłam Mu kolejnego rojnika i raoulię australis. Może wiesz coś bliższego na temat tej ostatniej rośliny?
U mnie leje i prawdę powiedziawszy jest obrzydliwie...
Miłego dnia Ci życzę :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

dala pisze:Witam wszystkich dzisiaj bardzo słonecznie, bo u mnie od wczoraj leje!
Już nie będę mogła mówić, że jest sucho.
Żal mi piwonii, bo jakoś tak się dzieje, że zawsze, jak one kwitną to padają deszcze i nie można nacieszyć się ich urodą :cry:
Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego dnia :D
Na deszczowy dzień dla Ciebie :)
http://www.youtube.com/watch?v=3JnPxus-20o
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

U mnie tez tak brzydko ale przynajmniej hosty podrosną. :lol: :lol:
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

U mnie wczoraj całe popołudnie i wieczór padało :D A dzisiaj na przemian deszcz i słońce :D
Wyjdę chwile na ogród , zaczyna padać , więc uciekam do domu .Za moment bięgnę z powrotem to zaczyna kropić :D
I tak wkoło :D :D Ale wolę niech popada , niech roślinki maja dużo piciu , bo u mnie nie jest zbyt mokro :D :D
x-d-a

Post »

Pogoda rzeczywiście dzisiaj nieciekawa, ale na szczęście jest forum i Wy, miłośnicy roślin, z którymi zawsze można pogadać i dowiedzieć się czegoś ciekawego.
Moniko,
dzięki Tobie sprawdziłam raulię południową - taka jest jej nazwa polska. To naprawdę śliczna roślinka, tworzy srebrzyste mchowate kobierce, kwitnie na żółto w lipcu-sierpniu.
Ja od niedawna zainteresowałam się roślinami skalnymi, kiedy na przypadkowo utworzonej górce postanowiłam zrobić skalniaczek. Przytargałam z łąk i pól różne kamulce i posadziłam roślinki, które błyskawicznie się rozrosły. Nie przypuszczałam nawet, że jest tyle gatunków roślinek świetnie czujących się w takim środowisku...

Reniu, Majeczko,
jasne, niech pada, deszcz w maju jest bardzo potrzebny, wszystko będzie nam tak pięknie rosło!

Ewelinko,
dzięki za kawałek dobrej muzyki w wykonaniu Kory - maj, deszczowy maj...

Geniu, Aszko,
weekend też chyba będzie kiepski. W moim miasteczku w niedzielę jest komunia i mamy już się martwią, że dzieciaki pomarzną.
Obrazek
Ten widoczek, to już wspomnienie sprzed kilku dni - piwonie majówki już przekwitły; teraz kwitną te szlachetne. Kwiatki obwódkowe to śliczne biało-różowe bodziszki.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Dalo ja też mam w tą niedzielę komunię.Już się martwię co będzie jak będzie padało :cry: :cry:
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”