Dala, a to nie smagliczka przypadkiem?dala pisze:Reniu, jeśli dobrze pamiętam ta roślinka nazywa się lepnica nadmorska..
Dala - mój piękny ogród cz.3
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Nigello,
masz świętą rację, że jestem zachłanna, ale mam nadzieję, że w realu mój ogród jest dosyć spójny stylistycznie i nie ma w nim takiego estetycznego bałaganu. Na szczęście jest dosyć duży i poszczególne fragmenty nie "gryzą się".
Olu,
to super - jeśli i ja tam dotrę, przywiozę Ci te kwiatki. A może masz ochotę na coś jeszcze z mojego ogrodu?
masz świętą rację, że jestem zachłanna, ale mam nadzieję, że w realu mój ogród jest dosyć spójny stylistycznie i nie ma w nim takiego estetycznego bałaganu. Na szczęście jest dosyć duży i poszczególne fragmenty nie "gryzą się".
Olu,
to super - jeśli i ja tam dotrę, przywiozę Ci te kwiatki. A może masz ochotę na coś jeszcze z mojego ogrodu?
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2007, o 18:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Witaj, Dalo
Schemat, o którym wspominasz, też jest mi obcy...
Ładne roślinki skalniakowe, to ulubione mojego M
Ostatnio kupiłam Mu kolejnego rojnika i raoulię australis. Może wiesz coś bliższego na temat tej ostatniej rośliny?
U mnie leje i prawdę powiedziawszy jest obrzydliwie...
Miłego dnia Ci życzę

Ładne roślinki skalniakowe, to ulubione mojego M

U mnie leje i prawdę powiedziawszy jest obrzydliwie...
Miłego dnia Ci życzę

- Ewelina
- Przyjaciel Forum
- Od: 4 lut 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Na deszczowy dzień dla Ciebiedala pisze:Witam wszystkich dzisiaj bardzo słonecznie, bo u mnie od wczoraj leje!
Już nie będę mogła mówić, że jest sucho.
Żal mi piwonii, bo jakoś tak się dzieje, że zawsze, jak one kwitną to padają deszcze i nie można nacieszyć się ich urodą![]()
Pozdrawiam i mimo wszystko życzę miłego dnia

http://www.youtube.com/watch?v=3JnPxus-20o
Pogoda rzeczywiście dzisiaj nieciekawa, ale na szczęście jest forum i Wy, miłośnicy roślin, z którymi zawsze można pogadać i dowiedzieć się czegoś ciekawego.
Moniko,
dzięki Tobie sprawdziłam raulię południową - taka jest jej nazwa polska. To naprawdę śliczna roślinka, tworzy srebrzyste mchowate kobierce, kwitnie na żółto w lipcu-sierpniu.
Ja od niedawna zainteresowałam się roślinami skalnymi, kiedy na przypadkowo utworzonej górce postanowiłam zrobić skalniaczek. Przytargałam z łąk i pól różne kamulce i posadziłam roślinki, które błyskawicznie się rozrosły. Nie przypuszczałam nawet, że jest tyle gatunków roślinek świetnie czujących się w takim środowisku...
Reniu, Majeczko,
jasne, niech pada, deszcz w maju jest bardzo potrzebny, wszystko będzie nam tak pięknie rosło!
Ewelinko,
dzięki za kawałek dobrej muzyki w wykonaniu Kory - maj, deszczowy maj...
Geniu, Aszko,
weekend też chyba będzie kiepski. W moim miasteczku w niedzielę jest komunia i mamy już się martwią, że dzieciaki pomarzną.

Ten widoczek, to już wspomnienie sprzed kilku dni - piwonie majówki już przekwitły; teraz kwitną te szlachetne. Kwiatki obwódkowe to śliczne biało-różowe bodziszki.
Moniko,
dzięki Tobie sprawdziłam raulię południową - taka jest jej nazwa polska. To naprawdę śliczna roślinka, tworzy srebrzyste mchowate kobierce, kwitnie na żółto w lipcu-sierpniu.
Ja od niedawna zainteresowałam się roślinami skalnymi, kiedy na przypadkowo utworzonej górce postanowiłam zrobić skalniaczek. Przytargałam z łąk i pól różne kamulce i posadziłam roślinki, które błyskawicznie się rozrosły. Nie przypuszczałam nawet, że jest tyle gatunków roślinek świetnie czujących się w takim środowisku...
Reniu, Majeczko,
jasne, niech pada, deszcz w maju jest bardzo potrzebny, wszystko będzie nam tak pięknie rosło!
Ewelinko,
dzięki za kawałek dobrej muzyki w wykonaniu Kory - maj, deszczowy maj...
Geniu, Aszko,
weekend też chyba będzie kiepski. W moim miasteczku w niedzielę jest komunia i mamy już się martwią, że dzieciaki pomarzną.

Ten widoczek, to już wspomnienie sprzed kilku dni - piwonie majówki już przekwitły; teraz kwitną te szlachetne. Kwiatki obwódkowe to śliczne biało-różowe bodziszki.