to samo pomyślałam, skąd masz to cudo??? :P
Dookoła domu - raistand - 2009
- raistand
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 mar 2007, o 20:28
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
To jest piwonia od paeonia_pl wielokrotnie przeze mnie polecanego.
Pochodzą one stąd http://www.bilscy.info/prezentacja_piwonie.php
W tym roku chyba liska u niego kupowała.
Ta piwonia rośnie sobie u mnie trzy lata. Kwitnie jako pierwsza z tych które mam.
Dzisiaj pada i jest zimno a ja muszę się zbierać...
Pochodzą one stąd http://www.bilscy.info/prezentacja_piwonie.php
W tym roku chyba liska u niego kupowała.
Ta piwonia rośnie sobie u mnie trzy lata. Kwitnie jako pierwsza z tych które mam.
Dzisiaj pada i jest zimno a ja muszę się zbierać...

Liska kupiła ale u siebie na rynku po smsie od Moni, ze warta każdych pieniędzy.
Potem M. mi ją przejechał raz i drugi i wykopałam
Przeniosłam w inne miejsce... nie będę się z M. biła...
No i kupiłam sobie drugą... u nas w szkółce z pąkami (jeszcze droższa) i czekam.... aż się rozwiną....
Andrzeju cudna jest!!!!
a Ghita też ciekawa... mówisz, ze pachnie??? oj w tym roku "napasiemy oczy" .....
Potem M. mi ją przejechał raz i drugi i wykopałam

No i kupiłam sobie drugą... u nas w szkółce z pąkami (jeszcze droższa) i czekam.... aż się rozwiną....
Andrzeju cudna jest!!!!
a Ghita też ciekawa... mówisz, ze pachnie??? oj w tym roku "napasiemy oczy" .....
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
Ja mogęTess pisze:Andrzej
u mnie nie było gradu, padał deszcz.Teraz jest 14 st i zaraz chyba też zacznie padać, wiatr jest okrutny.
A róż to ja nie mogę oglądać

...i widzę, że wiele zakupów jeszcze przede mną hihihhihii
z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- raistand
Moja kupiona w tym roku w OBI Sorbet zaschła
Mimo posadzenia w cieniu liliowców i mimo podlewania. Dodatkowo piwonie drzewiaste kupione w tym roku z pąkami też nie zakwitną. Jednej pąk zasechł a drugiej zgnił. Trzeba będzie czekać...
A to posadzony wczoraj dyptam. Nie wiadomo w jakim jest kolorze. Ma za to kwitnąć od maja do zimy.

A to posadzony wczoraj dyptam. Nie wiadomo w jakim jest kolorze. Ma za to kwitnąć od maja do zimy.

- raistand
Mój Mały Eden po deszczu dostał jakiegoś dopalacza ;)
Wypuszcza bidula dwie czerwone łodyżki w górę.
A piwonie wcale się tak bardzo nie rozrastają (przynajmniej u mnie w suchym klimacie). Jeszcze dziś pokaże ostatnie fotki mojej BoB. W tym roku pokazała dopiero swoją urodę i wielkość kwiatów. Być może dopomogło w tym nawożenie interwencyjnym nawozem do hortensji... kto to wie? Okaże sie gdy zakwitną kolejne.

To tyle...
No nie mogę się napatrzeć. Tydzień temu płakałem nad hostami a dzisiaj kwitnące piwonie... Gdyby jeszcze nie było tak zimno...
Wypuszcza bidula dwie czerwone łodyżki w górę.
A piwonie wcale się tak bardzo nie rozrastają (przynajmniej u mnie w suchym klimacie). Jeszcze dziś pokaże ostatnie fotki mojej BoB. W tym roku pokazała dopiero swoją urodę i wielkość kwiatów. Być może dopomogło w tym nawożenie interwencyjnym nawozem do hortensji... kto to wie? Okaże sie gdy zakwitną kolejne.

To tyle...
No nie mogę się napatrzeć. Tydzień temu płakałem nad hostami a dzisiaj kwitnące piwonie... Gdyby jeszcze nie było tak zimno...
- bogusia177
- Od: 14 wrz 2007, o 08:38