Ogródek AGNESS cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
JacekP
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2007, o 13:10
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Piękne widoczki, bo piękny Twój ogród Agnieszko :!: Wygląda na taki kompletny, że tylko usiąść na huśtawce i odpoczywać :)
Co do wielosiła, to rozsiewa się sam bardzo łatwo. Zdjęcia masz trochę podrasowane (krzewuszka tak jak wielosił daje po oczach), ale i tak ładne kwiaty.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A może to któryś z jednorocznych ubiorków :?: :?: :?:
Bardzo zgrabny krzaczek i bardzo delikatne kwiatki.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

O matko! Jakie piwonie! Mało z krzesła nie spadłam na widok tego szpaleru. :!:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Kurcze fotosik zablokował mi zdjęcia, już wpłaciłam kasiorkę i mam nadzieję, że już jutro będzie ok :evil:

Zuziu dziękuję :D faktycznie liliowiec kwitnie wyjątkowo wcześnie tego roku :D drugi - pieknie pachnący dopiero w pąkach, a kupione w tym roku- maluszki, mam nadzieję, że w przyszłym roku pokażą swoje kwiatki :D

Moniś bardzo dziękuję :D

Smoczynko, faktycznie bardzo duże są różnice wegetacyjne w naszych ogródkach, ja też jestem a szoku, że gdzieś kwitną np róże, a u mnie jeszcze malusie pączuszki :shock: :lol:

Carlu dziękuję :D

Aniu ,Olu, Grażynko,, Onko, zablokowali mi zdjęcia :roll: i mogę się tylko domyślac o którą roślinkę Wam chodzi :lol: jeśli o tę blado-różową kępkę, to nie mam zielonego pojęcia co to jest, mam tylko nadzieję, że jest wieloletnia :roll: :lol: , Pan od którego kupiłam, nie potrafił powiedziec co zacz :lol:, ale byc może, że Ola ma rację i to jednoroczny ubiorek, kwiatuszki ma podobne, a szkoda by było, bo miałam nadzieję, że pomieszka kilka latek w moim ogródku :?

Anuś, krzewuszki mam 3 rok, zawsze je podcinam aby się zagęściły, ta jest mniejsza, a druga- tego samego gatunku wyrosła dużo większa, ale troszkę później rozkwita. Myślę, że Twoje już na przyszły rok będą pięknymi sporymi krzaczkami :D

Aguś, a długo masz już swoje liliowce :?: ja sobie kupiłam kilka w tym roku i mam nadzieję, że może już w przyszłym mi zakwitną
:roll: A gożdziki uwielbiam, mam 3 kolorki tych pierzastych, cudownie pachnące :D , i kupiłam 4 kępki doździka kropkowanego, po naprawdę długich poszukiwaniach, marzą mi się jeszcze inne, takie maluchy skalniakowe, ale u mnie jeszcze z tym duży problem- strasznie mały asortyment w ogrodniczych :roll:

Grażynko
, ja mam 2 wejgele z bordowymi kwiatuszkami, takie same. Mam wielką ochotę kupic sobie jeszcze ze 2 inne krzaczki, bo wszystkie są takie piękne, tylko obawiam się , że zrobi się u mnie roślinny ścisk, bo ciągle chcę coś nowego :roll: a brak :(

Eluś, szkoda wielka, że piwonie tak bardzo krótko kwitną :roll: , ale są tak piękne, że warto je miec i cieszyc się ich kwiatami choc chwilkę :D A co do tej blado-rózowej roślinki, to Ola zasugerowała, że może to byc jednoroczny ubiorek.

Dorotko, wcalę się nie dziwię, że pokochałaś piwonie, bo są naprawdę piękne :D i ten ich cudny zapach :D

Onko, ja mam 2 krzaczki krzewuszki, ale tylko w jednym kolorku, są takie same. Muszę koniecznie dokupic sobie jeszcze ze 2 kolorki, bo one wszystkie są przepiękne :D

Jacku bardzo dziękuję, cieszę się, że podoba Ci się w moim ogródku :D A co do podrasowania zdjęc, mój aparat robi zdjęcia bardzo wyraziste, nasycone kolorem, a ja dodatkowo do niektórych dodaję nieco cienia, ponieważ uważam, że wtedy są jeszcze piękniejsze. Zaraziłam się od córki fotografiką, mam wprawdzie dyplom z tego kierunku, ale od zakończenia szkoły przez wiele lat wcale się tym nie zajmowałam :roll: Dopiero moja córka zaczęła się tym interesowac, kupiliśmy jej odpowiedni aparat i mnie trafiło :roll: :lol:aż się złości, że jej go podkradam :roll: :lol:

Izuś dziękuję bardzo, było by pięknie, gdyby zaczęły kwitnąc te późniejsze, ale są jeszcze młodziutkie, w tym roku dopiero sadzone.
tadeusz48
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2007, o 17:20

Post »

Witaj Agnieszko, korzystając z chwili odpoczynku od ogrodu( pada, a miałem podlewać kwasolubne) pospacerowałem trochę po Twoim ogródku, niewiele mogłem zobaczyć u Ciebie bo kilka ostatnich zdjęć niedostępnych.
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tadeuszu bardzo mi miło, że do mnie zajrzałeś, szkoda tylko, że trafiłeś właśnie na blokadę zdjęc,okazało się, że przekroczyłam limit w fotosiku i mi poblokowali, ale wysłałam dziś pieniążki, mam nadzieję, że jeszcze dziś, najdalej jutro odblokują :roll:
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Pokażę kilka zdjęć, aby wątek nie straszył pustką, dopóki fotosik nie odblokuję :roll: :lol:

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Katarynka
500p
500p
Od: 1 kwie 2009, o 14:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

:D Witaj, zaglądam pierwszy raz do Ciebie! Fotki masz rewelacyjne.... supcio, no a kolory i różnorodność roślinek - powalająca! Gratuluję! :D
Katarzyna, zapraszam
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

A ja myślałam , że z tym fotosikiem , już się skończyło :!: :!: :!: :!:
Wiedzą jak ściągnąć pieniądze :!: :!: :!:
x-d-a

Post »

Witaj Agnieszko - też się boję, że mi w końcu Fotosik przyblokuje zdjęcia.
Czy oni jakoś ostrzegają?
Pokazujesz piękny, majowy ogród, fajnie się go ogląda, tym bardziej, że u mnie od rana leje...
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dopatrzyłam się takich niskich ,ciemno-fioletowych irysów.
One w tej chwili kwitną :?: Nie mam takich. Moje żółte niskie już dawno przekwitły.
Awatar użytkownika
Daisy
1000p
1000p
Od: 11 lut 2008, o 22:39

Post »

Agnieszko, pięknie, różnorodnie, kolorowo :D

Śliczne piwonie!!!!! Ogród rozkwita w oczach!!!
Pozdrawiam serdecznie :) Ewa
Ogródek Daisy, cz.1, cz.2, cz.3,
aktualny
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Kasiu :D bardzo mi miło gościc Cię w swoim ogródku :D Cieszę, się, że podoba Ci się :D zapraszam ponownie :D

_oleander_ okazuje się, że jednak się nie skończyło, dziś odpaliłam kompa i mnie zamurowało, no ale wysłałam im pieniądze i mam nadzieję, że dziś lub najdalej jutro odblokują :roll:

Dalu wysyłają ostrzeżenia na pocztę, ale ja tam już kilka dni nie zaglądałam :roll: i nie miałam pojęcia, że przekroczyłam limit :roll:
Cieszę się bardzo, że podoba Ci się mój ogródek :D u mnie cudownie padało przez całą noc, a teraz jest pochmurno, ale fajnie, nie pada :D Ale do ogródka nie chce mi się wychodzic, ponieważ pełno wilgoci :roll: Zielsko na rabatach rośnie jak szalone, wczoraj sporo wypieliłam, a dziś miałam kończyc :roll: ale może jutro trochę obeschnie :roll:

Olu tak ,iryski kwitną teraz, ale u mnie te kwitnienia są trochę późniejsze niż u Was. Czy przysłac Ci tych irysków :?:

Ewuś dziękuję bardzo :D u mnie najbardziej kolorowo jest wcześniejszą wiosną, ale i teraz jest sporo kolorków, nie mogę już doczekac się kwitnienia róż, jeszcze bardziej się zakolorowi :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
brunetka2
1000p
1000p
Od: 24 wrz 2008, o 13:19

Post »

Agnieszko piekne rododendrony !!!!!
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold