Mały ogród rekreacyjny - grazynarosa22
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko fajny ten klonik.
Masz jakieś wiadomości jak się nim opiekować?
Bo ja go zasuszyłam
ale podlałam i się podniosł...
Chciłabym, żeby zakwitł
Byłam w Tarnobrzegu w niedzielę
Masz jakieś wiadomości jak się nim opiekować?
Bo ja go zasuszyłam

ale podlałam i się podniosł...
Chciłabym, żeby zakwitł

Byłam w Tarnobrzegu w niedzielę

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- grazynarosa22
Stanowisko: słoneczne lub półcień. Rośliny latem można wystawić na zewnątrz, dołując doniczki w miejscu zacienionym, osłoniętym od wiatru. Rośnie dobrze w ziemi inspektowej z dodatkiem torfu.
Ja swojego klonika posadziłam w zwykłej ziemi doniczkowej kupionej w kwiaciarni. On nie ma szczególnych wymagań co do ziemi. Jeśli chodzi o nawożenie to nawozi się go wiosną i latem raz w tygodniu, lubi nawozy organiczne. Ja swojego klonika podlewałam Biohumusem.(ziel-ona)
Jeśli klonik jest marny dobrze mu zrobi przycięcie. Lepiej się rozgałęzi i się odmłodzi.(Nela)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... y&start=14
myślę że nie powinno być klopotów,ja zrobiłam tak ja tu radzili.....na razie jest
Ja swojego klonika posadziłam w zwykłej ziemi doniczkowej kupionej w kwiaciarni. On nie ma szczególnych wymagań co do ziemi. Jeśli chodzi o nawożenie to nawozi się go wiosną i latem raz w tygodniu, lubi nawozy organiczne. Ja swojego klonika podlewałam Biohumusem.(ziel-ona)
Jeśli klonik jest marny dobrze mu zrobi przycięcie. Lepiej się rozgałęzi i się odmłodzi.(Nela)
http://www.forumogrodnicze.info/viewtop ... y&start=14
myślę że nie powinno być klopotów,ja zrobiłam tak ja tu radzili.....na razie jest

- grazynarosa22
zaglądam sobie do Ciebie
ale nie podglądam................i widzę ,że kolorowo i bajecznie u ciebie jest.........
ps. to rzeczywiście sundawilla , gdyby nie Ty to za Chiny bym sobie nie przypomniała;)

ps. to rzeczywiście sundawilla , gdyby nie Ty to za Chiny bym sobie nie przypomniała;)
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Rosły spokojnie kusząc motyle.Rosły i rosą kochały chwile.Mój Tajemniczy Ogród
no i dzisiaj podczas porządków znalazłam pare dużych orzechów..... z tym ,że roślina wykształcona z dużego orzecha moze wydać małe orzechy- tak gdzieś słyszałam... ale wrzucę do doniczki i zobaczymy co z tego wyrośnie.
Fiołki w fiolecie ukryte w zieleni ,Szukały wiosennych, wonnych promieni.
Nela to doświadczona ogrodniczka i krajankagrazynarosa22 pisze:Nie Iza-nie mówię![]()
ja to zdanie skopiowałam...ktoś tak napisał że jak lebioda klonik to przyciąć....

Jak radzi to na pewno dobrze

z uśmiechami Iza
u liski
u liski
- grazynarosa22