Geniu, piękne irysy, szkoda tylko, że jak pada deszcz to tak cierpią
Muszę Ci się pochwalić, kupiłem sobie dzisiaj żółtego pełnego kuklika, starego przesadziłem w nowe miejsce, może mu się odmieni, no i nie mogłem się oprzeć, dokupiłem dwie żurawki i jedną tiarellę
Cieszę się Grzesiu że kupiłeś żółty kuklik ja mam już kilka lat nawet podzieliłam na 2 tylko martwi mnie że coś go zjada .Ale tylko w tym roku w zeszłym roku było wszystko dobrze .
Myślę że to przesadzenie pomoże i w przyszłym roku zakwitnie Ci ten pomarańczowy
Geniu piękny twój ogród jak zaczarowany. Ciągle coś w nim nowego, irysy śliczne i tyle odmian. Piszesz, że coś ci podjada kuklika, obejrzyj liście pod spodem, czy nie ma tam ślimaków.
Irena37 pisze:Geniu piękny twój ogród jak zaczarowany. Ciągle coś w nim nowego, irysy śliczne i tyle odmian. Piszesz, że coś ci podjada kuklika, obejrzyj liście pod spodem, czy nie ma tam ślimaków.
Ireno to nie ślimak to coś takiego co zjada kapustę
Gieniu, zachwycam się Twoimi irysami, są przepiękne
Czyżby bielinek kapustnik podjadał kuklika? Kiedyś widziałam w jakimś filmie przyrodniczym, że całkiem sporą roślinę potrafią zjeść w ciągu niecałej doby
Witaj Geniu
Już wszystko zostało napisane na temat Twoich irysów , więc ja tylko mogę powtórzyć ,że są piękne.
U mnie coś zjada listki pigwy i nawet nie mam jak zrobić oprysku bo ciągle pada