Ogród Idy74 2009r cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Ida ,widzę ,że przeżywasz pierwszy wylot dziecka z gniazda :wink: ...ciekawe jak to będzie w moim przypadku,za kilka lat :wink: ...myśę ,że po pierwszym telefonie ,jak już będzie na miejscu ,trochę się uspokoisz :)
Pokazałaś fajne zdjęcia z wycieczki...ja muszę się wybrać chociaż na spacer do lasu bo tylko działka i działka.... :roll:
Miłego dnia :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Iduś, u mnie piękny dzień się zapowiada, idę więc sadzić nowe rośliny :)
Miłego dnia :)
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38

Post »

Moniko a co będziesz sadziła :?: :?: :?:
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Ido u mnie jak do tej pory nie pada nawet słoneczko co chwilkę wychodzi,ale spory wiatr no i zimno . Nie lubię takiej pogody mam nadzieję że w końcu zrobi się ładniej bo nawet ogród mnie nie cieszy .
Genia
x-d-a

Post »

Ido, mamy-kwoczki zawsze się przejmują i denerwują, jak ich pociechy oddalają się dalej niż 100m od domu.
Moi chłopcy byli stosunkowo samodzielni, obaj uprawiali sport i od małego jeżdzili na obozy i zawody, ale mimo to, jak mój starszy pojechał pierwszy raz do Stanów i musiał dotrzeć z lotniska do miejscowości oddalonej o 150 km. - umierałam z niepokoju. A miał już wtedy 20 lat...
Twój synek na pewno świetnie da sobie radę, a Ty będziesz dumna z jego samodzielności :D
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03

Post »

Właśnie wróciłam z ogrodu i .....LEJE,ZARASTA ...Zrobiłam trochę zdjęć w przerwie nielania :? :!: Jakość zdjęć taka sobie ,bo robiona telefonem .Na początek czosnki :D nie wszystkie rozkwitły ,ale naciski są na pokazanie :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne te zdjęcia , widzę , że ślimaczki dobrze się dzisiaj czują.
Ido teraz herbatka z rumem , już z Tess tak się rozgrzewamy. :oops:
ida74
---

Post »

Olu właśnie wstąpiłam do Tess z mozarellą i pomidorkami. :lol:
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ido napisz coś do mnie , podzielono mój ogród i nie mogę poszukać drugiej części.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21

Post »

Ido, pięknie wszystko kwitnie, miło ogląda się takie zdjęcia :)

Olu, deszcz mnie przegonił z ogrodu, zdążyłam więc tylko posadzić piwonię, jedną różę rabatową i zrobić porządek na skalniaku.
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15

Post »

Ida ładne roślinki , szczególnie czosnki które też muszę posadzić i piwonia czerwona . Lubię też łubiny, w lesie mam zarośnietą polankę fioletowymi i białymi , jak kwitną wyglądają bajecznie . Nie wiem czy już zakwitły , nie byłam bo boję się kleszczy :roll: , taka jakaś dzika się zrobiłam :wink:.
U mnie zaczęło padać koło południa i tak siąpi raz mocniej raz słabiej , a niech tam wokoło wszystko rośnie w oczach .

Pozdrawiam
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

No, kochana! nareszcie pokazałaś czosnki! W wyborze bardzo zadowalające! :lol: :lol: :lol:
Bo bez nacisków czekałoby się i czekało... Piękne! I urocza rabata z jeszcze kwitnącymi niezapominajkami i wierzbami.
Swobodna i niezwykle malownicza. :lol:
Narzekasz na deszcz? Czy mi się wydawało? :lol:
Pozdrawiam, nigella
ida74
---

Post »

Moniko,Olu Nigello -tak naprawdę to tylko ładnie wygląda na zdjęciach :? Ogród zarasta w oczach :shock: tulipany przekwitają razem z niezapominajkami ,a ja się nie wyrabiam ...Za dużo wszystkiego :!: A mój warzywniak :twisted: w połowie zarósł ...
ELU -czosnki wykopię jak przekwitną ,bo zauważyłam ,że dla nich będzie lepiej ,Cebulki przybyszowe mogę Ci dać.
Kleszczy się nie boję ,i tak sobie myślę,że może na grzyby czas...po takich deszczach ...

Nigello każdy opad deszczu opóżnia moje prace ogrodowe ...No niech pada ,ale bez przesady :!: :!: :!: Nocą tylko może ,a nie po 15 ,,, :!:
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Wiem coś o tym Kochana! Deszcz swoją drogą(właśnie rozbębnił się na moim dachu) ja mam zawodowych obowiązków...
zbyt dużo. Nie wyrabiam! Liczę na popołudnie piątkowe i całą sobotę. :lol: :lol: :lol: Ale jak będzie padać...
O warzywniku i chwastach na nim nie myślę...i już! Na razie.
To chwilowe takie spiętrzenie, damy radę, bez paniki :lol: :lol: :lol:
Czy myślałaś o diecie bezsolnej? :lol:
Pozdrawiam, nigella
ida74
---

Post »

Nigello o jakiej diecie bezsolnej :?:
Mam jeszcze 4 h truskawek ,2 h malin ,porzeczki czarnej ok 160 :?: ,pomidory w tym roku 200 krzewów,ogród i praca na pełny etat . :?
W domu sprzątam zimą ,a żelazko zakurzone ...
Suma ,sumarum -mój wybór i kocham to
:D :D :D
Narzekam dla sportu ...
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”