W szoku totalnym udam się na spoczynek! Czy to ciepło oddane od murów ceglanych spowodowało tak wczesne kwitnienie??? Ty to dopiero jesteś Czarodziejka! Wyrażam szacunek wszystkim uprawiającym róże!!!
Taką z pasemkowanymi płatkami oglądałam ale głupia nie kupiłam, dobrze mi tak! Ze zdjęciami takich klejnotów, rzeczywiście można trochę pokombinować! Zobaczmy całe możliwe ich piękno
Witaj, Ewo!
Ależ Ty masz cudowne róże, tak pięknie Ci zakwitły i tak wcześnie!
Ja mam w tym roku problem z różami, musiałam je poobcinać aż do samej ziemi, tak mi zmarzły Szczególnie szkoda 'Eden Rose', w zeszłym roku już się uformował piękny krzak... a teraz jeszcze mrówki mu dokuczają...
Będę do Ciebie zaglądać i cieszyć oko Twoimi pięknymi różyczkami!
Pozdrawiam serdecznie
Patrzę na Twoje róże i ...po prostu oczom nie wierzę. A ponieważ u Ciebie lekko pomarańczowy Charles Austin obok różu w oczy nie razi, dosadzę Pirouette i Westerland jak planowałam wcześniej . Dzięki bardzo za te zdjęcia, bo z Westerland prawie zrezygnowałam. Wiem, że kiedyś narzekałaś na dobór kolorów, ale bardzo mi się podoba u Ciebie. Miałam jednobarwne rabaty - a teraz dosadzam inne kolory, bo wydają mi się takie nudne.
Zmartwił mnie trochę Graham Thomas - naprawdę jest tak zdecydowanie żółty? Posadziłam go między I. Pereire i T. Bougnet- porażka - jeszcze dobrze nie rośnie a już do przesadzenia (tylko gdzie?!) .
Pozdrawiam -Iza
Ewo jaki ogromny jest Twój G.Thomas i ile ma paczków . A Ch.Austin mnie zachwycił. Musze wkleić zdjęcie mojego Karolka, żebyście mogły sie pośmiać z mikrusa.
Witaj,
jak wcześnie i obficie zakwitł ci Graham Thomas!
Nad Charlsem tylko wzdycham, , cudo!!! Uwielbiam ten kolor!
I muszę dodać, że bardzo malownicza jest ta ścieżka z grysikiem
pozdrawiam serdecznie
Inko Thomas jest żółty, ale w pierwszej fazie, dojrzalsze kwiaty są zdecydowanie bardziej pastelowe, no ale jednak ciągle żółte I. Pereire i T. Bugnet mają dość ostry różowy kolor
Bogusiu, młody to mikrus, moje tegoroczne nasadzenia to też straszne mikrusy Poczekaj, jak dorośnie to Ci pokaże
To po prostu są TORTURY! Nawet nie wiem co pisać bo
Ja też chcę taki ogród- muszę pokazać mężowi (tylko właściwie po co?).
A co do G. Thomasa to wiedziałam, że tak będzie , chciałam wyrzucić NN, bo zdenerwowała, a ona taka ładna w tym roku, że popełniłam takie nasadzenie. Nie dość, że za blisko to jeszcze te kolory
Iza