Nie ma róży bez kolców... w ogrodzie u Ewy.
- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
ja delospermę trzymałem w domu i na działce tej zimy - na działce padła ale domowa się rozrosła i z jednej sadzonki na wiosnę miałem pięć dorodnych
w tym roku wszystkie znów zostaną w ziemi a sadzonka lub dwie pójdą w doniczkę - ważne tylko by jej zimą nie przelać

pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 sty 2009, o 17:22
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Karolu
Dzięki za informacje o delospermii ;)
dobrze wiedzieć, że więcej osób już ją przetrzymało zimą, w domu bądz na dworze. Znaczy, że nie sprawia wielu problemów w hodowli
Z trzymaniem jej sucho będę pamiętać! W swojej karierze ogrodnika chyba więcej roślin zabiłam przelewając niż zasuszając
A jaki jest twoj kolor delospermii?
Dalo
Padalo niezbyt długo, ale jak lunęło, to z ulicy zrobiła się rzeka
Wystarczyło aby napełniły się beczki i wiadra deszczówką - teraz mam wodę do kwasolubnych
Podobno ten tydzień do końca ma być taki przekropny.
milego dnia
Małgosiu
zawilec wielosieczny i resztę kupiłam na Rogowskiej koło Gabrysi
Jeśli chcesz mogę podskoczyć i wziąć ci sadzonkę - odbierzesz przy okazji degustacji różanych zapachów
Dzięki za informacje o delospermii ;)
dobrze wiedzieć, że więcej osób już ją przetrzymało zimą, w domu bądz na dworze. Znaczy, że nie sprawia wielu problemów w hodowli

A jaki jest twoj kolor delospermii?
Dalo
Padalo niezbyt długo, ale jak lunęło, to z ulicy zrobiła się rzeka

Wystarczyło aby napełniły się beczki i wiadra deszczówką - teraz mam wodę do kwasolubnych

Podobno ten tydzień do końca ma być taki przekropny.
milego dnia

Małgosiu
zawilec wielosieczny i resztę kupiłam na Rogowskiej koło Gabrysi

Jeśli chcesz mogę podskoczyć i wziąć ci sadzonkę - odbierzesz przy okazji degustacji różanych zapachów

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś. Zostaw chociaż jeden zawilec wielosieczny dla mnie.
Muszę podjechać po niego ale będę mogła dopiero koło południa. A ja wczoraj byłam w Kw. Kupiłam dwie żurawki, tiarellę, penstemon oraz wielosił variegata.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.
Pozdrawiam cieplutko Ada vel Krysia
Księżycowe rabatki u Adki adolinki
- harwi
- Od: 5 mar 2008, o 14:49
Ewo- ja również mam delospermę walczę z nią jakiś czas. Co kupiłam to mi padła. 2 sztuki ale się udało jakimś cudem. Za drugim razem myślałam, że tez padła albo przynajmniej nie przetrwała zimy a tu przy pieleniu ją znalazłam
Owszem zmieniła sobie miejsce na skalniaku ulokowała się bardziej na skarpie
Ale jak jej tam dobrze nie ruszam ale widzę, że tak bo z maleńciusiej odnogi już jest więcej ich. Podsypałam jej pod listki i w okolicach gresiku by nie stykały się z mokrą ziemią no i czekam. Kolor jaki ma to nawet nie mam pojęcia
Może będzie mi dane zobaczyć ;)
Ale Gabrysia ma swoja na skalniaku nic nie robi a jej rośnieeeeee i rośnie jak to robi pewnie dlatego, że nic jej nie robi ihihih
Teraz przyjdzie pora na lewizje też strasznie mi się podobają. A ta twoja będzie prześliczna. a szarotka alpejska, i ten zawilec. eh piękności muszę powiększyć skalniak

Ale Gabrysia ma swoja na skalniaku nic nie robi a jej rośnieeeeee i rośnie jak to robi pewnie dlatego, że nic jej nie robi ihihih
Teraz przyjdzie pora na lewizje też strasznie mi się podobają. A ta twoja będzie prześliczna. a szarotka alpejska, i ten zawilec. eh piękności muszę powiększyć skalniak

- k-c
- Przyjaciel Forum
- Od: 3 wrz 2007, o 15:53
ja mam żółtą i taką różowo fioletową
żółtą mam pierwszy rok a tę drugą już drugi 
a w domu przez zimę - przynajmniej u mnie dobrze przezimowała w ziemi ogrodowej - takiej cięższej - bo posadziłem do lepszej ziemi to padła od razu sadzonka

a w domu przez zimę - przynajmniej u mnie dobrze przezimowała w ziemi ogrodowej - takiej cięższej - bo posadziłem do lepszej ziemi to padła od razu sadzonka
pozdrawiam, Karol
moje wątki
moje wątki
-
- Kontakt:
Krysiu
przedwczoraj było jeszcze kilka szt. Jakby wykupili to przyjdź do mnie
A Kwiatonem znowu kusisz
! Na szczeście jest trochę dalej niż Rogowska i rowerkiem to już nie dojadę
Chyba, że...?
Chętnie zobaczę twoje zakupy ;)
harwi
dobry pomysł z tym podsypanie grysiku pod pędy, muszę tak zrobić!
Moją przesadziłam już kolejny raz, bo coś marnie wyglądala na poprzednim miejscu.
Zobaczymy teraz. Jest na full- słońcu na podwyższeniu.
U Gabrysi widziałam i byłam w szoku, że tak super rośnie
Cieszę się, że ci sie podobają skalniaczki, a u mnie problem w tym, że ja jeszcze nie mam skalniaka
Na razie trzymam w donicach i główkuje co wyrzucić aby zrobić im jakiś pseudominiskalniak
przedwczoraj było jeszcze kilka szt. Jakby wykupili to przyjdź do mnie

A Kwiatonem znowu kusisz

Chyba, że...?
Chętnie zobaczę twoje zakupy ;)
harwi
dobry pomysł z tym podsypanie grysiku pod pędy, muszę tak zrobić!
Moją przesadziłam już kolejny raz, bo coś marnie wyglądala na poprzednim miejscu.
Zobaczymy teraz. Jest na full- słońcu na podwyższeniu.
U Gabrysi widziałam i byłam w szoku, że tak super rośnie

Cieszę się, że ci sie podobają skalniaczki, a u mnie problem w tym, że ja jeszcze nie mam skalniaka

Na razie trzymam w donicach i główkuje co wyrzucić aby zrobić im jakiś pseudominiskalniak

-
- Kontakt:
ja mam tylko piach i piach, ewentualnie kompostk-c pisze:ja mam żółtą i taką różowo fioletowążółtą mam pierwszy rok a tę drugą już drugi

- ada.kj
- Od: 2 gru 2008, o 12:03
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuś. Ale autobusem 409 pod sam Kwiaton dojeżdżasz 
Fotki pstryknę później. Oczywiście, że pokażę.

Fotki pstryknę później. Oczywiście, że pokażę.

Co my wiemy to tylko kropelka. Czego nie wiemy to cały ocean.