Ogródek Marty cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p
Od: 22 lip 2008, o 22:27
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

A widzisz ten błysk w oku i zalotne spojrzenie - tak niby bokiem ale głęboko w oczy? :;230
Bo ja jestem macho.. i w lesie wszystkie kleszcze moje
Pozdrawiam ? Ogródek Marty: 1, 2
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Ha wysiałam sobie całkiem niedawno złocienie i już mam dość spore roślinki wkrótce będę pikować, już nie mogę się doczekać kolorków (mix), choć pewnie będę wiedzieć najwcześniej w przyszłym roku :( , ale teraz widzę, że warto, warto.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p
Od: 15 gru 2008, o 09:13
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

O rany! ale piękne to zdjęcie akacji!
Niestety nie mam trójbarwnych złocieni :( Nie przejmuj się Martuś, jak u mnie w pierwszym roku zakwitł ten czerwony złocień, to koleżanka na jego widok wykrzyknęła: ale ładna stokrotka! takie ma pierzaste listki! :;230 , dopiero w drugim roku, jak się zorientował że nic lepszego do życia nie dostanie niestety, zaczął rosnąć :D
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

No, Martus- to zdjęcie akacji świetne jest :D
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

maakita pisze:Czy ty w tym skalniaku masz kaktusa :shock: ?
I jeszcze jedno czy ja dobrze rozumiem, u Ciebie ciągle jest sucho?
Magda - wiedziałam że coś mi umknęło :oops:
Mam opuncję :D Podobno zimuje i kwitnie - ale to nie w tym roku. Może jutro uda mi się zrobić fotkę.

Sucho było jak pieprz :( Dziś faktycznie PADAŁO, ale to wcześniejsze to jakieś smutne siurki były, nie deszcz. Biegałam ze szlauchem z kąta w kąt, ale widać mało. Żaden szlauch nie podleje tak jak porządne oberwanie chmury.

maakita pisze:Ha wysiałam sobie całkiem niedawno złocienie i już mam dość spore roślinki wkrótce będę pikować, już nie mogę się doczekać kolorków (mix), choć pewnie będę wiedzieć najwcześniej w przyszłym roku :( , ale teraz widzę, że warto, warto.
Oj! I to jak warto! Długo czekałaś aż wyszły z ziemi??

damapi pisze:O rany! ale piękne to zdjęcie akacji!
Niestety nie mam trójbarwnych złocieni :( Nie przejmuj się Martuś, jak u mnie w pierwszym roku zakwitł ten czerwony złocień, to koleżanka na jego widok wykrzyknęła: ale ładna stokrotka! takie ma pierzaste listki! :;230 , dopiero w drugim roku, jak się zorientował że nic lepszego do życia nie dostanie niestety, zaczął rosnąć :D
Danusia - dziękuję :)
Jeszcze wracając do złocieni: czy Ty je siałaś? Ile lat ma ta kępa?
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Roślinki Marto super :)
Słoneczko wybitnie przystojne:Mój synuś popatrzył i mówi: ten pies musi być ostry..... ja pytam: czemu tak myślisz, a on na to: Bo nas nie zna ;:112 Tok rozumowania 5 latka :roll: :wink:
Miłego wieczoru.....
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Nie Martuś, nie siałam ale kupiłam takie maleństwo we Florekspolu trzy lata temu, zdjęcie jest z zeszłego roku - już w drugim roku była taka kępa. Mam jeszcze jeden, taki bladziutko różowy - jutro mu zrobię zdjęcie :), ten od kogoś dostałam.
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kocina pisze:
maakita pisze:Ha wysiałam sobie całkiem niedawno złocienie i już mam dość spore roślinki wkrótce będę pikować, już nie mogę się doczekać kolorków (mix), choć pewnie będę wiedzieć najwcześniej w przyszłym roku :( , ale teraz widzę, że warto, warto.
Oj! I to jak warto! Długo czekałaś aż wyszły z ziemi??

Wysiałam 20 kwietnia do doniczki przed domem, teraz roślinki są już całkiem, całkiem (jak zrobię zdjęcia to pokaże) i jest ich sporo (a wysiałam tylko pół paczki), jutro policzę roślinki.

A tą opuncje kiedy wsadzałaś, pokaż foty, oglądałam Twój skalniak i wydawało mi się, że coś mi się przewiduje :;230
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
AnniaJ
500p
500p
Od: 7 mar 2009, o 19:25
Kontakt:

Post »

Marto, crocosmią się nie przejmuj, moja nie wyszła i spisałam ją na dzień dobry na straty - sadziłam cebulki wczesną wiosną.
Przedwczoraj spulchniałam ziemię pod róże i napatoczyły mi się crocosmiowe dopiero kiełkujące cebulki - więc może Twoje też zrobią Ci niespodziankę :)
Na 12 wsadzonych biedronkowych cebulek namierzyłam z 6-7 kiełkujacych :)
Awatar użytkownika
Kocina
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:Roślinki Marto super :)
Słoneczko wybitnie przystojne:Mój synuś popatrzył i mówi: ten pies musi być ostry..... ja pytam: czemu tak myślisz, a on na to: Bo nas nie zna ;:112 Tok rozumowania 5 latka :roll: :wink:
Dziękuję :)
Powiedz małemu, że to najłagodniejszy pies na świecie :D Zalizałby go na śmierć :)

damapi pisze:Nie Martuś, nie siałam ale kupiłam takie maleństwo we Florekspolu trzy lata temu, zdjęcie jest z zeszłego roku - już w drugim roku była taka kępa. Mam jeszcze jeden, taki bladziutko różowy - jutro mu zrobię zdjęcie :), ten od kogoś dostałam.
Danusia - kukałam i nie ma zdjęcia :(

maakita pisze:A tą opuncje kiedy wsadzałaś, pokaż foty, oglądałam Twój skalniak i wydawało mi się, że coś mi się przewiduje :;230
:D Posadziłam w tym roku, jakiś miesiąc temu i już widzę że pomału się aklimatyzuje. Zaraz wkleję fotkę. Kupiłam ją już z takimi plamami, ale nie wyczytałam, żeby to było coś "groźnego".

AnniaJ pisze:Marto, crocosmią się nie przejmuj, moja nie wyszła i spisałam ją na dzień dobry na straty - sadziłam cebulki wczesną wiosną.
Przedwczoraj spulchniałam ziemię pod róże i napatoczyły mi się crocosmiowe dopiero kiełkujące cebulki - więc może Twoje też zrobią Ci niespodziankę :)
Na 12 wsadzonych biedronkowych cebulek namierzyłam z 6-7 kiełkujacych :)
O! To dałaś mi nadzieję :D Będę kukać w miejscu gdzie siedzi moja :)

Coś dla zdesperowanych, którzy nie radzą sobie z kretami na trawniku: KLIK :)

Opuncja dla maakity:
Obrazek

Jasnota Beacon Silver zakwitła :) Jak jeszcze podrośnie, przeflancuję w kilka innych miejsc - jest ładna i zdusza wszystkie chwaściory ;)
Obrazek

Obrazek

I pierwszy kwiatek pięciornika krzewiastego
Obrazek
Awatar użytkownika
rivendel
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 sie 2008, o 22:29

Post »

Martuś, a co to takie ładne zielono- białe powyżej??
Pozdrawiam-AgnieszkaIntro, czekanie na wiosnę
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Martuś sorki, ale u mnie dzisiaj wreszcie pada, cały dzień ;:215 nawet nie wyobrażasz sobie jak się cieszę! zdjęcie zrobię jutro, bo to już byłby nadmiar szczęścia jakby jeszcze jutro padało :) Wreszcie moje umęczone roślinki odetchną trochę. A że obiecałam zdjęcie dzisiaj, to w zastępstwie moje ulubione miniaturowe bratuszki i szafirek miękkolistny dla Ciebie :)

Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Martuś, czy mi się wydaje, czy masz glebę piaszczystą?

Sprawdzałam te moje złocienie - mam ich chyba około 20 a oto one:

Obrazek

Chyba muszę je porozsadzać.

A co do kretów to ja z nimi już dawno mam rozejm, trochę brzydko, a w okresie wegetacyjnym się wynoszą. Niech jedzą do woli syfek, którego nie chcemy tępić chemicznie.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
Awatar użytkownika
damapi
500p
500p

Post »

Witaj Martuś :)

Oto obiecane zdjęcie - trochę wymęczony kwiatuszek bo od wczoraj pada ;:138

Obrazek
Awatar użytkownika
aleksandra2323
500p
500p
Od: 28 cze 2008, o 00:20

Post »

Roślinki są śliczne, ale Słoneczko najpiękniejsze. Przystojniak z niego.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”