Bo ja jestem macho.. i w lesie wszystkie kleszcze moje
Magda - wiedziałam że coś mi umknęłomaakita pisze:Czy ty w tym skalniaku masz kaktusa?
I jeszcze jedno czy ja dobrze rozumiem, u Ciebie ciągle jest sucho?
Oj! I to jak warto! Długo czekałaś aż wyszły z ziemi??maakita pisze:Ha wysiałam sobie całkiem niedawno złocienie i już mam dość spore roślinki wkrótce będę pikować, już nie mogę się doczekać kolorków (mix), choć pewnie będę wiedzieć najwcześniej w przyszłym roku, ale teraz widzę, że warto, warto.
Danusia - dziękujędamapi pisze:O rany! ale piękne to zdjęcie akacji!
Niestety nie mam trójbarwnych złocieniNie przejmuj się Martuś, jak u mnie w pierwszym roku zakwitł ten czerwony złocień, to koleżanka na jego widok wykrzyknęła: ale ładna stokrotka! takie ma pierzaste listki!
, dopiero w drugim roku, jak się zorientował że nic lepszego do życia nie dostanie niestety, zaczął rosnąć
Wysiałam 20 kwietnia do doniczki przed domem, teraz roślinki są już całkiem, całkiem (jak zrobię zdjęcia to pokaże) i jest ich sporo (a wysiałam tylko pół paczki), jutro policzę roślinki.Kocina pisze:Oj! I to jak warto! Długo czekałaś aż wyszły z ziemi??maakita pisze:Ha wysiałam sobie całkiem niedawno złocienie i już mam dość spore roślinki wkrótce będę pikować, już nie mogę się doczekać kolorków (mix), choć pewnie będę wiedzieć najwcześniej w przyszłym roku, ale teraz widzę, że warto, warto.
Dziękujęevluk pisze:Roślinki Marto super![]()
Słoneczko wybitnie przystojne:Mój synuś popatrzył i mówi: ten pies musi być ostry..... ja pytam: czemu tak myślisz, a on na to: Bo nas nie znaTok rozumowania 5 latka
![]()
![]()
Danusia - kukałam i nie ma zdjęciadamapi pisze:Nie Martuś, nie siałam ale kupiłam takie maleństwo we Florekspolu trzy lata temu, zdjęcie jest z zeszłego roku - już w drugim roku była taka kępa. Mam jeszcze jeden, taki bladziutko różowy - jutro mu zrobię zdjęcie, ten od kogoś dostałam.
maakita pisze:A tą opuncje kiedy wsadzałaś, pokaż foty, oglądałam Twój skalniak i wydawało mi się, że coś mi się przewiduje
O! To dałaś mi nadziejęAnniaJ pisze:Marto, crocosmią się nie przejmuj, moja nie wyszła i spisałam ją na dzień dobry na straty - sadziłam cebulki wczesną wiosną.
Przedwczoraj spulchniałam ziemię pod róże i napatoczyły mi się crocosmiowe dopiero kiełkujące cebulki - więc może Twoje też zrobią Ci niespodziankę
Na 12 wsadzonych biedronkowych cebulek namierzyłam z 6-7 kiełkujacych