Bogusiny Ogród (Bogusia2)
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Moniko, ta piata od dołu?. Starsznie Ci dziękuję i ciesze się ogromnie, że choć jedna nie będzie bezimienna.
Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
-
- Od: 3 lis 2006, o 18:22
Boguniu, dzięki 
Oczywiście Twoje chińskie nabytki widziałam jak kwitły, a ja miałam właśnie na myśli "tradycyjne" piwonie, które dziś pokazałaś! Piękne!
Marzą mi się takie krzaczyska w krwisto czerwonym kolorze! W tym roku zakupiłam dwie odmiany w kłączach, jedna nawet miała pączka, ale właśnie usechł
Kochanie gratuluje zakupu! Szkoda że jej nie przycięli w sklepie na wiosnę, ale trudno - będzie piękne krzaczysko!
Niobe cudny/a?! Muszę go mieć! Ten drugi NN też cudowny, kolor podobny do mojego President. Na pewno w dzaile Clematis ktoś rozpozna!
Pozdrawiam!

Oczywiście Twoje chińskie nabytki widziałam jak kwitły, a ja miałam właśnie na myśli "tradycyjne" piwonie, które dziś pokazałaś! Piękne!

Kochanie gratuluje zakupu! Szkoda że jej nie przycięli w sklepie na wiosnę, ale trudno - będzie piękne krzaczysko!
Niobe cudny/a?! Muszę go mieć! Ten drugi NN też cudowny, kolor podobny do mojego President. Na pewno w dzaile Clematis ktoś rozpozna!

Pozdrawiam!
Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Kasiu, tę Limelight dostałam 2 tygodnie temu i juz jej oczywiście nie przycinałam. Zrobię to dopiero w przyszłym roku, jak zawsze pod Twoje dyktando. Zobacz Ty szukasz Niobe a ja tęsknię do Akropolis. Ciekawa jestem czy Ty ją masz, myślę o Akropolis. Gdyby nie to, że do LM i do Obi mam strasznie daleko jeździłabym tam częściej, a tak to kończy się tylko na wzdychaniu.
Bogusia
Bogusia
Powojniki coraz piękniejsze. Niebieski to na pewno nie Prezydent, poznałabym.
Bogusiu, podoba mi się u Ciebie komponowanie roślinek, podsadzanie ich takimi by ciekawie uzupełniały rabatę.
Jak przywrotnik clematisy. Bardzo udała Ci się rabata z żurawkami i hostami.
Ostatnio widziałam zestawienia żurawek z czerwonolistnymi trawami- przepiękne!
Chętnie obejrzę kwitnące piwonie

Bogusiu, podoba mi się u Ciebie komponowanie roślinek, podsadzanie ich takimi by ciekawie uzupełniały rabatę.
Jak przywrotnik clematisy. Bardzo udała Ci się rabata z żurawkami i hostami.
Ostatnio widziałam zestawienia żurawek z czerwonolistnymi trawami- przepiękne!
Chętnie obejrzę kwitnące piwonie

Pozdrawiam, nigella
-
Bogusiu, bo ja zamiast do siebie do ogrodu to do Ciebie pędem.
Teraz już przeczytałam o Limelight. Będziesz zachwycona przebarwiającym się kwieciem!
A co do Acropolis - nie mam. Kupiłam Belvedere, Romanze i Nostalgie w tym roku. Szkoda że się nie zgadałyśmy wczesniej bo byłam w LM nie raz widziałam Acropolis. Jestem tam dośc często więc gdyby była to mogę Ci wziąść?

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Cilla, Vertigo, Nigello tak miło Was gościć
. Moja próżnośc została zapokojona Waszymi komplementami
. A serio Kasiu kupiłabyś mi acropolis
. Ale to będzie juz wielkie krzaczysko o tej porze roku. Jak ja przewieźć!? Musze się zastanowić, ale oczywiście baaaardzo Ci dziękuję za propozycję
. Mój niebieski klematis nie jest juz NN
. Peonia go rozpoznała
. To sir William Kennett, jedna z najstarszych odmian, wyhodowana w Anglii w 1875 r. A i hosty mają już imiona. Bardzo się z tego cieszę.

Bogusia
Bogusia
-
Bogusiu, cieszę się że przesyłeczka dotarła.
Z Twoim serduszkiem i pod Twoją opieką z pewnością będzie to lada moment dorodna sadzonka. Mam nadzieje że bardzo się nie wystraszyłaś tych "kikutków"?
Boguniu byłam dziś w dwóch LM i niestety Acropolis i innych z tej serii róż na razie nie ma. Było ich sporo 1, 5 mca temu. Jeśli się pojawią to dam Ci znać i mogę wysłać. W pakowaniu chyba mam wprawę?
Boguniu u Nas pada, pada i pada...końca chmur nie widać....prace na działce odłożone. I niestety nawet nie wiem, która z róż otwarła sezon swoim kwitnieniem
Posłucham dziś Grechuty i uzupełnie fotki w moim wątku....buziaki

Boguniu byłam dziś w dwóch LM i niestety Acropolis i innych z tej serii róż na razie nie ma. Było ich sporo 1, 5 mca temu. Jeśli się pojawią to dam Ci znać i mogę wysłać. W pakowaniu chyba mam wprawę?

Boguniu u Nas pada, pada i pada...końca chmur nie widać....prace na działce odłożone. I niestety nawet nie wiem, która z róż otwarła sezon swoim kwitnieniem

Kasia
Ogród Cilli
Ogród Cilli
-
Ewo, Edyto, Jadziu, Kasiu witajcie
. Kasiu, nie zawsze mozna mieć to co się chce. Widocznie na Acropolis jeszcze musze jeszcze poczekać. Kasiu nasze posty się minęły. Widziałam Twoje zdjęcia i jeszcze nie moge ochłonąć jak piękne są Twoje rośliny. Dobrze, żeś wkleiła nowe zdjęcia. Ja wpadłam po pracy do ogrodu i wykorzystałam chwilę bez deszczu, żeby zrobić parę zdjęć.
Piękna Niobe
Jako ostatni z rh, zakwitł Libretto
Zminiaturyzowany Eden Rose. Obok mała paprotka i nieduża ostróżka.
Mikroskopijny Ch.Austin. Dla porównania lezy na ziemi maleńka morela, wielkości jajka przepiórki.

Peonie NN, cudnie pachną. Wiem, że mam Sarę Bernhard, ale jeszcze nie kwitnie.
Tak wyglądają moje Warwick Castle

Takie cudo zakwitło w czasie ostatnich deszczowych dni.
Rose de Resht, mocno nadgryziony przez owady
Iryski syberyjskie

Lilie
Lilie, lawenda i goździki

Hosty powiększają się z dnia na dzień. Patriot.
NN jest naprawdę ogromna
Undulata Erromena
Queen Josephine
Green Gold rozpycha się między serduszkami i w ciągu ostatniego tygodnia podwoiła swoją masę.
A to G.Thomas na tle irysków syberyjskich
Największa hortensja ogrodowa w moim ogrodzie. Rośnie od ubiegłego roku i była trzykrotnie przesadzana.

Piękna Niobe

Jako ostatni z rh, zakwitł Libretto

Zminiaturyzowany Eden Rose. Obok mała paprotka i nieduża ostróżka.

Mikroskopijny Ch.Austin. Dla porównania lezy na ziemi maleńka morela, wielkości jajka przepiórki.

Peonie NN, cudnie pachną. Wiem, że mam Sarę Bernhard, ale jeszcze nie kwitnie.

Tak wyglądają moje Warwick Castle

Takie cudo zakwitło w czasie ostatnich deszczowych dni.

Rose de Resht, mocno nadgryziony przez owady

Iryski syberyjskie

Lilie

Lilie, lawenda i goździki

Hosty powiększają się z dnia na dzień. Patriot.

NN jest naprawdę ogromna

Undulata Erromena

Queen Josephine

Green Gold rozpycha się między serduszkami i w ciągu ostatniego tygodnia podwoiła swoją masę.

A to G.Thomas na tle irysków syberyjskich

Największa hortensja ogrodowa w moim ogrodzie. Rośnie od ubiegłego roku i była trzykrotnie przesadzana.

Bogusia
Bogusia
- kocica
- Od: 22 wrz 2007, o 16:42
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Ten clematis Niobe bardzo mi się podoba. Piękny, żywy kolor. Bardzo ładnie rozrastają się hosty. Moje piwonie dopiero delikatnie pękają, a u Ciebie już takie piękne, puchate kwiaty. Bardzo podoba mi się rogownica na murku, czy jakoś tak w jego okolicy.
Moje wątki
Pozdrawiam, Ewa.
Pozdrawiam, Ewa.