Ogródek Pszczółki cz.1

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p
Od: 4 mar 2009, o 12:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

snowflake pisze:Ale % 3a historyjka :) czasami trzeba długo czekać na kwiaty ale czy nie warto? piękny ma ten łubin kolorek- biło-fioletowy....taki nastrojowy ;)
Alu fajnie że podobała Ci się moja łubinowa historyjka. Chyba każdy z nas ma pełno takich historyjek ze swoimi
ogródkowymi podopiecznymi tylko rzadko kto opowiada ;:89 a szkoda.
Bogusia2 pisze:Slicznie opowiedziałaś historię swoich łubinów. Gratulacje. Sharifa cudna. Rzadko ja widuję nawet na zdjęciach a jest taka piekna. Zachwyciły mnie dzwonki dalmatyńskie. One są bylinami? Ciekawe czy u nas by przetrwały.
Bogusiu Dzwoneczki dalmatyńskie są bardzo wytrzymałe i długowieczne. Co roku wracają coraz piękniejsze i we
Francji spotkasz je w każdym ogrodzie. Kwitną równie obficie nawet w pełnym cieniu. Niezawodne.
oliwka pisze:Nie wierzyłam własnym oczom patrząc na Wasterland :shock:
U mnie przemarzł, teraz odbija i ma może z pół metra, a u ciebie burza kwiatów.
Chyba zazdrość mnie chwyta :wink:
Shafira bardzo ładna, podobna trochę do Heritage.
Ale cudna też jest Penelope i Seven Sisters.
Pewnie zawsze jest tak, że najbardziej się nam podoba to, czego nie mamy :lol:
Walentynko widać że kochasz róże. Westerlanda przycięłam w tym roku dość wysoko, na metr i ruszył bardzo
szybko w górę. To są w zasadzie dwa krzaki ale jeden też by tyle dał kwiatów. Masz rację że tego co nie mamy to
pociąga najbardziej, ale ja uwielbiam wszystkie moje róże. Jak mówią mędrcy trawa jest zawsze zieleńsza u sąsiada.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

Witam jeszcze raz dzisiaj i równie serdecznie.

Pokażę Wam kilka dzisiejszych fotek bo pomimo deszczu rozkwitają nowe róże i inne kwiaty.

William Allen Richardson jest jedną z moich ulubionych za ten pomarańczowy kolor.

Obrazek

Cornelia Pembertona

Obrazek

Leontine Gervais przygotowuje się powoli do wybuchu

Obrazek

I jeszcze raz Seven Sisters Rose o cudownym zapachu damaszkowej róży.

Obrazek

Pierwsze lwie paszcze po zimowaniu w glebie pokazują swoje kwiaty.

Obrazek

I na koniec jedna z moich świeżo obsadzonych donic w kolorkach rdzy i purpury. To moje ulubione.

Obrazek

Pozdrowionka.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
oliwka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 13:31
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

No nie, no nie :lol:
Teraz już zazdroszczę na 100% tych róż :wink:
Wszystkich które pokazałaś, a najmocniej piżmowych.
Pozdrawiam Walentyna
aktualny
spis treści
Awatar użytkownika
eukomis
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 sty 2008, o 17:31

Post »

Witaj Wiesiu piękne dzwoneczki nie myślałam ,że on się tak rozrasta.pozdrawiam i zapraszam do mnie
pozdrawiam Halina

*spis wątków
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Piękne te róże..... :D i pozostałe kwiaty też -jak zresztą wszystko u Ciebie...
a co do łubinków-ja też bardzo je lubie...nawet sąsiadka ma parę... :wink:
ale mnie kojarzą sie z innymi-nie wiem czy pamiętasz-takie same żółte i mocno pachnące...rosnące na polach jako zbiór ,nia pamiętam do czego to było potrzebne....ale ja się jechało rowerem między polami na wsi...to można się było odurzyć od tego zapachu...teraz już u nas tego nie ma,a szkoda.... :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Wiesiu z Innego Świata,
coż za planeta, na której kwitną róże, gdy tymczasem
nawet gołym slimakom za zimno, a ludki chadzają w wełnianych skarpetach ? :wink:
Piękna orgia Królowej Kwiatów, ech, aż mnie skręca boleśnie... :P
Awatar użytkownika
kogra
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 30 maja 2007, o 18:02

Post »

Wiesiu gratuluję pięknych łubinków.
Fakt, że uwielbiają je ślimaki - mnie skonsumowały nawet korzenie i biedaki nie miały już z czego odrosnąć. A miałam kilka kolorów. :? :roll:
Róże bajeczne i pachnące - tak jak lubię.
Tylko wzdycham, bo może kiedyś moje też będą takie piękne :?: ;:145
Grażyna.
kogro-linki
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

oliwka pisze:No nie, no nie :lol:
Teraz już zazdroszczę na 100% tych róż :wink:
Wszystkich które pokazałaś, a najmocniej piżmowych.
Walentynko powiedz które Ci będą pasowały to wyslę Ci patyczki jak coś podetnę. A powiedz mi kochana, bo
ja nie kojarzę co to za kolor piżmowy?
eukomis pisze:Witaj Wiesiu piękne dzwoneczki nie myślałam ,że on się tak rozrasta.pozdrawiam i zapraszam do mnie
Halinko wpadłam do Ciebie na chwilkę. Masz niesamowity ogródek aż się nie chce wierzyć że to przy bloku.
Pochodzę u Ciebie dłużej jak tylko znajdę wolną chwilkę.
grazynarosa22 pisze:Piękne te róże..... :D i pozostałe kwiaty też -jak zresztą wszystko u Ciebie...
a co do łubinków-ja też bardzo je lubie...nawet sąsiadka ma parę... :wink:
ale mnie kojarzą sie z innymi-nie wiem czy pamiętasz-takie same żółte i mocno pachnące...rosnące na polach jako zbiór ,nia pamiętam do czego to było potrzebne....ale ja się jechało rowerem między polami na wsi...to można się było odurzyć od tego zapachu...teraz już u nas tego nie ma,a szkoda.... :(
Grażko pamiętam ten niesamowity ciężki miodowy zapach ale to chyba nie były łubiny tylko rzepak, tak mi się
wydaje. On ma takie drobne żółte kwiatki w kiściach mocno pachnące.
hanka55 pisze:Wiesiu z Innego Świata,
coż za planeta, na której kwitną róże, gdy tymczasem
nawet gołym slimakom za zimno, a ludki chadzają w wełnianych skarpetach ? :wink:
Piękna orgia Królowej Kwiatów, ech, aż mnie skręca boleśnie... :P
Eh, Hanusia, toż to ciepłe kraje... :;230 :;230 :;230
A tak naprawdę to po dwóch upalnych dniach 30 stopni w cieniu, znów burze, deszcze i zimno i tylko 18 stopni.
Choc to nie pagóry ale jak na nas to już ZIMNO :!: :!: :!:
Za to gołe ślimaki buszują na całego :D :D :D
Hanuś, jaka tam ze mnie Królowa, coś Ty. Ty jesteś czarodziejką ogrodową ;:15 i wszystkim pomagasz.
kogra pisze:Wiesiu gratuluję pięknych łubinków.
Fakt, że uwielbiają je ślimaki - mnie skonsumowały nawet korzenie i biedaki nie miały już z czego odrosnąć. A miałam kilka kolorów. :? :roll:
Róże bajeczne i pachnące - tak jak lubię.
Tylko wzdycham, bo może kiedyś moje też będą takie piękne :?: ;:145
Grażynko u mnie tak załatwiły moją pierwszą hostę. Nigdy jej później nie widziałam. U Ciebie wszystko cudne
nie tylko róże. Ja tylko wzdycham jak wchodzę do Twojego buszu.
Wątki Pszczółki
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Wiesiu, zatkało mnie totalnie, ale rozmaitość roślin u Ciebie, no,no...
Śliczne historie.....
Ja mam pytanie z innej beczki, bo nie wiem czy już wczesnej o tym pisałaś: jak dużą działeczką dysponujesz? Bo roślin prawdziwe zatrzęsienie :wink: :)
dziękuję za tak miłe widoczki przed snem :)
x-d-a

Post »

Wiesiu, pięknie opowiedziana historyjka łubinowa, pięknie sfotografowane cudne róże.

Ja jak coś posadzę i to coś długo nie kwitnie, to straszę takiego leniuszka wyrzuceniem z ogrodu i to najczęściej działa!
Biedna, wystraszona roślinka natęża wszystkie swoje siły i w następnym roku zaczyna kwitnąć lub -tak jak w przypadku moreli - owocować.

Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
abeille
1000p
1000p

Post »

evluk pisze:Wiesiu, zatkało mnie totalnie, ale rozmaitość roślin u Ciebie, no,no...
Śliczne historie.....
Ja mam pytanie z innej beczki, bo nie wiem czy już wczesnej o tym pisałaś: jak dużą działeczką dysponujesz? Bo roślin prawdziwe zatrzęsienie :wink: :)
dziękuję za tak % 3e widoczki przed snem :)
Ewciu mój ogródek malutki bo mamy tylko 260 m2 terenu i na tym stoi dom. Jak się odliczy taras i aleje to zostanie
może ze 100 metrów2 do ogródkowania. Ale u mnie roślinki sa ciasno posadzone to wydaje się na zdjęciach że jest dużo
więcej. Milych snów ;:205 ;:205 ;:205
dala pisze:Wiesiu, pięknie opowiedziana historyjka łubinowa, pięknie sfotografowane cudne róże.

Ja jak coś posadzę i to coś długo nie kwitnie, to straszę takiego leniuszka wyrzuceniem z ogrodu i to najczęściej działa!
Biedna, wystraszona roślinka natęża wszystkie swoje siły i w następnym roku zaczyna kwitnąć lub -tak jak w przypadku moreli - owocować.

Pozdrawiam :lol:
Dalu dziękuję za pochwały. Muszę też wypróbować z tym straszeniem bo ponoć to dobrze pomaga. Mam właśnie
takie epimedium co nie chce kwitnąć. Akurat się nada na straszenie. ;:113 Zacznę od jutra.
Milej nocki Dalu.
Wątki Pszczółki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Wiesiu brak mi słów zachwytu na widok Twoich róż- coś pięknego :shock: :shock: :shock: tak obsypane kwiatami, dorodne i piękne- cudo :shock:
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Tym razem delektowałam się z rana Twoimi różami Wiesiu!z pokazywanych przez Ciebie mam Westerlanda ,będzie kwitła pierwszy raz.Ale to krzaczek posadzony jesienią,więc gdzie mu tam do Twoich okazów.Niemniej ma pączki i myślę że uda mi się zobaczyć go kwitnącego w realu.Na fotkach z targów rozpoznałam u siebie jarzmiankę ,którą kupiłam niedawno /kolor piękny,mało spotykany/no i hostę .
MIŁEGO DNIA!
Maryna. ;:111 ;:215
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
roslynn
1000p
1000p
Od: 15 lut 2008, o 12:12

Post »

Witaj Wiesiu :D
Patrzę na te różyczki i patrzę i napatrzeć sie nie mogę. Jak dla mnie najpiękniejsza pomarańczowa, miałam kiedyś taki kolor róży parkowej ale nie wiem dlaczego mi padła.
A powiedz mi skąd masz łubin, jak chciałam kupić nasionka to tylko był taki na poplon , wyrastają same liście i odżywiają ziemię a z kwiatkami nie mogłam nigdzie dostać.
Sabina

Moje linki
Awatar użytkownika
Alania
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 lip 2008, o 21:55

Post »

Jak zwykle pokazujesz wspaniałości, jakich u nas jeszcze nie ma :lol: Śliczne :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”