Ogród za borem - Danio

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Dzień dobry znad morza.Przeszłam się szybko po Twoim ogrodzie /bo później przysiądę,na dokładne poczytanie/jest cudnie.Marzenie ;wiejska chata z dala od ludzi i hektary do obsadzania.Jest pięknie u Ciebie,tak szybko nie pozbędziesz się mnie.Pozdrawiam Grażyna
Grazia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 7 kwie 2009, o 11:05

Post »

Hm..........wróciłam,chciałam pogratulować szparagów,to niesamowite zjawisko.Jestem fanką szparagów,a jeszcze zielone ..........to jest właśnie Prowansja.Pa
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Dorotko prześliczne roślinki :D ja na piwonie muszę jeszcze poczekać, mają jeszcze ścisłe pąki, azalie cudne kolorki :D Wspaniale wygląda ten zielony zakątek z ciemiernikiem i paprociami :D
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 lis 2006, o 18:44

Post »

Grażynko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Ja też bardzo lubię szparagi. W tym roku już przestałam zbierać, bo karpy są jeszcze niezbyt rozrośnięte, więc nie chcę ich osłabiać. Lubię eksperymentować z nowymi warzywami. Dziś kupiłam sadzonkę bakłażana, zobaczymy czy dochowam się owocu.
Agnieszko ta piwonia jest najwcześniejsza, majowa, pozostałe 2 stoją w pąkach a następne niestety w tym roku nie zakwitną :cry:
U mnie powoli znikają żywe kolory i dominuje zielony, jedynie piwonia ożywia nieco krajobraz. Teraz czekam na powojniki i róże. Na razie walczę z szkodnikami, bo siły nieczyste próbują zaszkodzić moim różom :evil:
Obrazek
O zachodzie zieleń ma najgłębszy odcień

Obrazek
Okolice wejścia do chatki, piwonia, nad nią tulipanowiec, na ścianie winobluszcz a u jego stóp róże

Obrazek
Inne ujęcie - winorośl, róża i lawenda

Obrazek
I jeszcze dalej...

Obrazek
Okolica piwniczki - paprocie i barwinek robią się ekspansywne. Obok beczki jasnota biała, spodobała się mojemu M, więc nie wykosił :lol:
Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

Danio :D .........kiedy wiosna buchnie majem wszystko pięknym się wydaje :lol: ........podoba mi sie beczkowy zakątek :D

a po wiosennej burzy w oczach rosnie! :D warzywnik doprowadzi smoka do histerii 8) .....co wysiałam ledwo wzeszło a nad np. marchewką BUSZ diabli wiedza czego!:shock: ........na pietruchę znalazłam sposób ,sieje razem z rzodkiewką?.......ale ta markiewka :lol: ??????? Danio jak ty TO opanowujesz?

duze cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
x-ja
---
Od: 11 wrz 2008, o 19:15
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Dorotko Tak oglądam Twoje zdjęcia z ogrodu i się zastanawiam czy ja niedowidzę czy Ty naprawdę nie masz na swoim trawniku stokrotek :twisted: .
Śliczny kolorek piwonii , ładniutkie orliki i cudny kolorek azalii - ta czerwień aż bije po oczach . Ja posadziłam 2 lata temu rododendrona na próbę , miałam nadzieję że w tym roku zakwitnie , niestety na nadzieji się skończyło sadzę azalie bardziej wdzięczne .
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Minismoku nad wschodzącymi warzywami panuję w ten sposób, że chodzę z nosem przy ziemi i patrzę czy coś wylazło :lol: a wtedy pielenie i przerywanie. Innego sposobu na razie nie mam, ale cały czas nad tym pracuję :wink:
Elu parę stokrotek się znajdzie. W stanie dzikim tutaj nie rosną , ale rozsiewają się z rabatki.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Troszkę fotek z ostatniego pobytu na działce. Teraz najwięcej czasu pochłania warzywnik, bo po ostatnich deszczach nareszcie powschodziły warzywka. Jak go trochę ogarnę pokażę fotki. Obecnie jestem na etapie walki z powojem i chrzanem, brr :evil:
Na rabatach dominuje kolor zielony

Obrazek

Obrazek

Trochę koloru nadają krzewy o barwnych liściach

Obrazek

I nieliczne kwitnące byliny

Obrazek

Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
piku
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 12 lip 2007, o 13:20

Post »

Pospacerowałam dziś po Twoim ogrodzie, bardzo uroczy jest jego klimat :roll: . Zwłaszcza te wieczorne zdjęcia dodają mu dużego uroku. :D
pozdrawiam Wiesia :wit
ogród / siedlisko / sukulenty / inne roślinki
Awatar użytkownika
AGNESS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 16:59

Post »

Dorotko już lada chwila zakwitną Ci lilie i maki mają mnóstwo pąków :D Kolejna piękna piwonia pokazała swój kwiat. Będzie z dnia na dzień bardziej kolorowo, a jeszcze jak ruszą róże :shock: :D
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Kontakt:

Post »

noooo Danieczko....nareszcie smok oko wypasł! :D ........prawie jak w domu! :lol: [poza warzywnikiem :oops: ]

odważe sie i pokazę tę markiewkę :lol: ......hmmm czy nasturcję też wyrwać? :?

Obrazek

MAMY OGRODY KU CHWALE SWOBODY :D [gdzies trzeba odpoczać :lol: ].......ale muszę Ci dodać kilka rózyc

8) :lol:

cmokasy z góry
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Piku w moim ogrodzie. Cieszę się, że czujesz się tu dobrze. Światło w chwili zachodu słońca nadaje kolorom głębi. Bardzo lubię te chwile.
Aguś czekam na następny akt ogrodowego kwitnienia. U mnie co roku, kiedy przekwitną tulipany przez jakiś czas robi się nieciekawie. Muszę znaleźć grupę roślin kwitnących w drugiej połowie maja.
Smoku jestem pełna podziwu dla Twojej sałaty. Nasturcję zostaw, bo sałata niedługo zostanie zjedzona, albo przerośnie, a wtedy nasturcja wypełni puste miejsce.
Moje róże pączkują a ja czekam niecierpliwie, co z tego wyniknie
Obrazek

Maki w buszu
Obrazek

Powojnik i bratkowy garnek
Obrazek

I jeszcze wiadomość z ostatniej chwili na trawniku pojawiły się gąski wiosenne, bardzo smaczne grzyby zwane przez miejscowych cierniówkami. Jutro postaram się o fotki.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Witaj Dorotko,
zupełnie nie rozumiem dlaczego dopiero teraz wybrałam się do Ciebie na spacer. Ależ cudowne miejsce znalazłaś, a jaki klimat ogrodu :shock: Qrcze aż mnie przytkało i z wrażenia nie wiem co napisać :oops: A pytań od groma... ochłonę, to może i myśli się uporządkują :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Awatar użytkownika
Danio
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Madziu w moim ogrodzie! Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie, bo sporo uczę się od Ciebie. Faktycznie miejsce jest "klimatyczne", uciekam tam odpocząć od cywilizacji. Mimo ciężkiej pracy szybko regeneruję siły.

Obiecana gąska wiosenna
Obrazek

Wejście do piwniczki coraz bardziej zarasta
Obrazek

Clematisy Polish Spirit i Hagley Hybrid
ObrazekObrazek

Perukowiec kwitnie jak szalony, ale czy wytworzy peruki?
Obrazek

I na koniec kawałek buszowatej rabaty - ogniki, maki, bukszpany i pęcherzyca
Obrazek
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Dorotko, u mnie Polish Spirit i Hagley Hibryd ciągle jeszcze w pąkach, w malutkich pączusiach, a ponoć w Kieleckim zimno :shock:
Jak tak dalej będziesz pokazywała tą piwniczkę, to jeszcze w tym roku zabierzemy się za budowę :lol: To takie nasze ciągle jeszcze nieosiągalne marzenie... nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać :oops: :lol: :lol: :lol: Ale niestety, takiej uroczej patyny jak ta Twoja, to ona szybko nie uzyska :cry:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”