Ogród za borem - Danio
- Danio
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 8 lis 2006, o 18:44
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Grażynko witam Cię serdecznie w moim ogrodzie. Ja też bardzo lubię szparagi. W tym roku już przestałam zbierać, bo karpy są jeszcze niezbyt rozrośnięte, więc nie chcę ich osłabiać. Lubię eksperymentować z nowymi warzywami. Dziś kupiłam sadzonkę bakłażana, zobaczymy czy dochowam się owocu.
Agnieszko ta piwonia jest najwcześniejsza, majowa, pozostałe 2 stoją w pąkach a następne niestety w tym roku nie zakwitną
U mnie powoli znikają żywe kolory i dominuje zielony, jedynie piwonia ożywia nieco krajobraz. Teraz czekam na powojniki i róże. Na razie walczę z szkodnikami, bo siły nieczyste próbują zaszkodzić moim różom

O zachodzie zieleń ma najgłębszy odcień

Okolice wejścia do chatki, piwonia, nad nią tulipanowiec, na ścianie winobluszcz a u jego stóp róże

Inne ujęcie - winorośl, róża i lawenda

I jeszcze dalej...

Okolica piwniczki - paprocie i barwinek robią się ekspansywne. Obok beczki jasnota biała, spodobała się mojemu M, więc nie wykosił
Agnieszko ta piwonia jest najwcześniejsza, majowa, pozostałe 2 stoją w pąkach a następne niestety w tym roku nie zakwitną

U mnie powoli znikają żywe kolory i dominuje zielony, jedynie piwonia ożywia nieco krajobraz. Teraz czekam na powojniki i róże. Na razie walczę z szkodnikami, bo siły nieczyste próbują zaszkodzić moim różom

O zachodzie zieleń ma najgłębszy odcień

Okolice wejścia do chatki, piwonia, nad nią tulipanowiec, na ścianie winobluszcz a u jego stóp róże

Inne ujęcie - winorośl, róża i lawenda

I jeszcze dalej...

Okolica piwniczki - paprocie i barwinek robią się ekspansywne. Obok beczki jasnota biała, spodobała się mojemu M, więc nie wykosił

Żyjesz tylko raz, ale jeśli żyjesz dobrze, to wystarczy /Joe E. Lewis/
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Danio
.........kiedy wiosna buchnie majem wszystko pięknym się wydaje
........podoba mi sie beczkowy zakątek
a po wiosennej burzy w oczach rosnie!
warzywnik doprowadzi smoka do histerii 8) .....co wysiałam ledwo wzeszło a nad np. marchewką BUSZ diabli wiedza czego!:shock: ........na pietruchę znalazłam sposób ,sieje razem z rzodkiewką?.......ale ta markiewka
??????? Danio jak ty TO opanowujesz?
duze cmokasy

a po wiosennej burzy w oczach rosnie!

duze cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Witaj Dorotko Tak oglądam Twoje zdjęcia z ogrodu i się zastanawiam czy ja niedowidzę czy Ty naprawdę nie masz na swoim trawniku stokrotek
.
Śliczny kolorek piwonii , ładniutkie orliki i cudny kolorek azalii - ta czerwień aż bije po oczach . Ja posadziłam 2 lata temu rododendrona na próbę , miałam nadzieję że w tym roku zakwitnie , niestety na nadzieji się skończyło sadzę azalie bardziej wdzięczne .

Śliczny kolorek piwonii , ładniutkie orliki i cudny kolorek azalii - ta czerwień aż bije po oczach . Ja posadziłam 2 lata temu rododendrona na próbę , miałam nadzieję że w tym roku zakwitnie , niestety na nadzieji się skończyło sadzę azalie bardziej wdzięczne .
- Danio
Minismoku nad wschodzącymi warzywami panuję w ten sposób, że chodzę z nosem przy ziemi i patrzę czy coś wylazło
a wtedy pielenie i przerywanie. Innego sposobu na razie nie mam, ale cały czas nad tym pracuję
Elu parę stokrotek się znajdzie. W stanie dzikim tutaj nie rosną , ale rozsiewają się z rabatki.

Elu parę stokrotek się znajdzie. W stanie dzikim tutaj nie rosną , ale rozsiewają się z rabatki.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio
Troszkę fotek z ostatniego pobytu na działce. Teraz najwięcej czasu pochłania warzywnik, bo po ostatnich deszczach nareszcie powschodziły warzywka. Jak go trochę ogarnę pokażę fotki. Obecnie jestem na etapie walki z powojem i chrzanem, brr
Na rabatach dominuje kolor zielony

Trochę koloru nadają krzewy o barwnych liściach

I nieliczne kwitnące byliny

Na rabatach dominuje kolor zielony

Trochę koloru nadają krzewy o barwnych liściach

I nieliczne kwitnące byliny

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
noooo Danieczko....nareszcie smok oko wypasł!
........prawie jak w domu!
[poza warzywnikiem
]
odważe sie i pokazę tę markiewkę
......hmmm czy nasturcję też wyrwać?

MAMY OGRODY KU CHWALE SWOBODY
[gdzies trzeba odpoczać
].......ale muszę Ci dodać kilka rózyc
8)
cmokasy z góry

odważe sie i pokazę tę markiewkę

MAMY OGRODY KU CHWALE SWOBODY

8)

cmokasy z góry
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Danio
Witaj Piku w moim ogrodzie. Cieszę się, że czujesz się tu dobrze. Światło w chwili zachodu słońca nadaje kolorom głębi. Bardzo lubię te chwile.
Aguś czekam na następny akt ogrodowego kwitnienia. U mnie co roku, kiedy przekwitną tulipany przez jakiś czas robi się nieciekawie. Muszę znaleźć grupę roślin kwitnących w drugiej połowie maja.
Smoku jestem pełna podziwu dla Twojej sałaty. Nasturcję zostaw, bo sałata niedługo zostanie zjedzona, albo przerośnie, a wtedy nasturcja wypełni puste miejsce.
Moje róże pączkują a ja czekam niecierpliwie, co z tego wyniknie

Maki w buszu

Powojnik i bratkowy garnek

I jeszcze wiadomość z ostatniej chwili na trawniku pojawiły się gąski wiosenne, bardzo smaczne grzyby zwane przez miejscowych cierniówkami. Jutro postaram się o fotki.
Aguś czekam na następny akt ogrodowego kwitnienia. U mnie co roku, kiedy przekwitną tulipany przez jakiś czas robi się nieciekawie. Muszę znaleźć grupę roślin kwitnących w drugiej połowie maja.
Smoku jestem pełna podziwu dla Twojej sałaty. Nasturcję zostaw, bo sałata niedługo zostanie zjedzona, albo przerośnie, a wtedy nasturcja wypełni puste miejsce.
Moje róże pączkują a ja czekam niecierpliwie, co z tego wyniknie

Maki w buszu

Powojnik i bratkowy garnek

I jeszcze wiadomość z ostatniej chwili na trawniku pojawiły się gąski wiosenne, bardzo smaczne grzyby zwane przez miejscowych cierniówkami. Jutro postaram się o fotki.
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- Danio
Witaj Madziu w moim ogrodzie! Cieszę się, że spodobało Ci się u mnie, bo sporo uczę się od Ciebie. Faktycznie miejsce jest "klimatyczne", uciekam tam odpocząć od cywilizacji. Mimo ciężkiej pracy szybko regeneruję siły.
Obiecana gąska wiosenna

Wejście do piwniczki coraz bardziej zarasta

Clematisy Polish Spirit i Hagley Hybrid

Perukowiec kwitnie jak szalony, ale czy wytworzy peruki?

I na koniec kawałek buszowatej rabaty - ogniki, maki, bukszpany i pęcherzyca

Obiecana gąska wiosenna

Wejście do piwniczki coraz bardziej zarasta

Clematisy Polish Spirit i Hagley Hybrid

Perukowiec kwitnie jak szalony, ale czy wytworzy peruki?

I na koniec kawałek buszowatej rabaty - ogniki, maki, bukszpany i pęcherzyca

Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
Ogród za borem
Ogród za borem cz. 2
- mag
- Od: 20 mar 2008, o 09:41
Dorotko, u mnie Polish Spirit i Hagley Hibryd ciągle jeszcze w pąkach, w malutkich pączusiach, a ponoć w Kieleckim zimno
Jak tak dalej będziesz pokazywała tą piwniczkę, to jeszcze w tym roku zabierzemy się za budowę
To takie nasze ciągle jeszcze nieosiągalne marzenie... nie bardzo wiemy jak się do tego zabrać
Ale niestety, takiej uroczej patyny jak ta Twoja, to ona szybko nie uzyska 

Jak tak dalej będziesz pokazywała tą piwniczkę, to jeszcze w tym roku zabierzemy się za budowę