Ogórki gruntowe-cz.1 uprawa,choroby,szkodniki
- takasobie
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 1 mar 2009, o 22:32
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Nie pamiętam dokładnie! Jak siałam sałatę i inne takie tam, to zapisywałam! Potem za dużo tego było, za szybko: pomidory, cukinia, fasolka, dalie, kanny i w końcu nie wiem kiedy te ogórki posiałam, ale wydaje mi sie , że z 10 dni temu, albo 2 tyg. wiec też coś tak! U Was może troche chłodniej było więc może jeszcze trochę trzeba poczekać?
ogórki posiałam 1 maja
i zrobiłam nad nimi mini tunelik, mają się dobrze, wypuściły po 8-10 liści
w zeszłym roku posiałam bez przykrywania i zanim zdążyły zakwitnąć brała je zaraza
nauczona tym doświadczeniem w tym roku je okryłam, mam nadzieję, że to pomoże i doczekam się ogórków
jak sądzicie, czy na dzień powinnam je odkrywać czy nie??
z tego co widzę jest im bardzo dobrze w tej saunie
odkrywam tylko żeby podlać i znów zakładam folię na druty
ale może źle robię ....

w zeszłym roku posiałam bez przykrywania i zanim zdążyły zakwitnąć brała je zaraza
nauczona tym doświadczeniem w tym roku je okryłam, mam nadzieję, że to pomoże i doczekam się ogórków

jak sądzicie, czy na dzień powinnam je odkrywać czy nie??
z tego co widzę jest im bardzo dobrze w tej saunie
odkrywam tylko żeby podlać i znów zakładam folię na druty
ale może źle robię ....
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53826" onclick="window.open(this.href);return false;
Życie jest pełne niespodzianek.
liście liczyłam z liścieniami 
są niziutkie

są niziutkie
Mój ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=53826" onclick="window.open(this.href);return false;
- MagdaMisia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 17 mar 2009, o 20:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Ogórki gruntowe
Witam i pytam
...bo się już martwię...ile czasu wschodzą ogóreczki ja swoich kilka ładnych paczek nasionek moczyłem w mleku dobę... część wysiałem podwłókninę białą częśc nie żeby porównać...kupiłem im dwie drewniane ścianki o szerokości 4 metrów by je od wschodu i zachodu chronić przed wiatrem i ogrodziłem je czarną włóniną...może zrobiłem im za duży obszar tj. 4 x 15 no nie wiem już sam...siałem je 15-go...no pomóżcie