To przerażające, do czego czasem zdolny jest człowiek, a najgorsze jest to, ze cała reszta (ludzi) nie potrafi temu zaradzić.
  To przerażające, do czego czasem zdolny jest człowiek, a najgorsze jest to, ze cała reszta (ludzi) nie potrafi temu zaradzić. 

Jeśli uderzenie jest precyzyjne to zwierzę umiera jeśli nie żyje i męczy się. Potem często z żywych jeszcze fok zdziera się skóre... ;:5
 Jeśli uderzenie jest precyzyjne to zwierzę umiera jeśli nie żyje i męczy się. Potem często z żywych jeszcze fok zdziera się skóre... ;:5   Totalny dramat.
  Totalny dramat.  

Widziałam te metody zabijania białych fok już kiedyś na kanale Discovery. Żałowałam tylko jednego - że mnie tam nie ma razem z jakimś kałachem w ręce, aby podziurawić nieco dla przyjemności tych zwyrodnialców.Eliza pisze:Kilka dni temu w "Interwencji" w TV był reportaż o zabijaniu foczek. Stara jestem a głupia... Nie wiedziałam że Polska importuje sporo wyrobów z foczej skóry.
...Skuterem podjechało 2 facetów . Wyskoczyli z młotkami biegli do fok i uderzali w kark w celu złamami rdzenia kregowegoJeśli uderzenie jest precyzyjne to zwierzę umiera jeśli nie żyje i męczy się. Potem często z żywych jeszcze fok zdziera się skóre... ;:5
Totalny dramat.
Nasza rola zwykłego szarego człowieka polega na świadomości że nasze zabawki , zachcianki, futerka często wywodzą się z potwornego cierpienia zwierząt. po prostu nie korzystajmy z tego . Jeśli towar nie będzie sprzedawał się będzie mniej okrucieństwa.

Te biedne malutkie foczki tak strasznie płakały i się kuliły ze strachu, że łzy mi same leciały i żałowałam, iż trafiłam w ogóle na ten program.
  Te biedne malutkie foczki tak strasznie płakały i się kuliły ze strachu, że łzy mi same leciały i żałowałam, iż trafiłam w ogóle na ten program.   Dla ludzi, którzy to robią kara dożywocia byłaby stanowczo za łagodna! Najgorszy był moment, jak zaczęli walić pałami po głowie dzieci zabitej już foki. Wtedy już nic na oczy nie widziałam i przesiedziałam w łazience chyba godzinę
  Dla ludzi, którzy to robią kara dożywocia byłaby stanowczo za łagodna! Najgorszy był moment, jak zaczęli walić pałami po głowie dzieci zabitej już foki. Wtedy już nic na oczy nie widziałam i przesiedziałam w łazience chyba godzinę  

Jeszcze nie widziałam tej reklamy,a już mi się nie podoba i jej nie lubię.Eliza pisze: Dla mnie to jest agresja wobec zwierząt oraz promowanie agresywnego, cwaniackiego zachowania po spożyciu piwa Harnaś.