Marpy kwiatki i rabatki
- marpa
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 2 sty 2009, o 13:13
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiejszy dzień na działce był bardzo pracowity.Jest wilgotno to wszystko ruszyło jak szalone.Trzeba było powalczyć z trawkami.Trochę fotek ostatnich...Jeżeli chodzi o iryski syberyjskie to rozrastają się umiarkowanie.Dziękuję wszystkim za wizyty te jawne i nie jawne..
azalie póki kwitną to trzeba je pokazywać

jedna z moich nowych roślin - delosperma

jeszcze azalia przepięknie pachnąca

czereśnie tuż,tuż

ananasowy eukomis

albopicta

jeszcze biała azalia japońska

Maryna - pozdrawiam wszystkich-

azalie póki kwitną to trzeba je pokazywać

jedna z moich nowych roślin - delosperma

jeszcze azalia przepięknie pachnąca

czereśnie tuż,tuż

ananasowy eukomis

albopicta

jeszcze biała azalia japońska

Maryna - pozdrawiam wszystkich-

pięknie hosty i irysy Ci sie rozrosły ,ale masz sporo cienia.poczęstuję się czeresnia i zmykam do pracy
Zapraszam Ogród irysowy Ewy F
Marynko, przyszłam w odwiedziny i co widzę
, nie dość, że ogród piękny, rośliny dorodne, zadbane, to jeszcze zdjęcia artystyczne potrafisz robić
. Gratuluję
. Cudownie u Ciebie
, ja też kocham hosty ale moje może za kilkanaście lat będą takie jak Twoje teraz. Twój ogród pokazał mi, jak ważna jest cierpliwość. Napisałaś, że macie działkę od 20 lat. Domyślam się, że przez te wszystkie lata coś sadziłaś, przesadzałaś, dosadzałaś i tak z czasem zaczęło to wszystko tak pięknie wyglądać. Dziękuję Ci za tę lekcję, będę bardziej cierpliwa w oczekiwaniu efektów w moim ogrodzie
Miłego dnia życzę

Miłego dnia życzę

- abeille
- 1000p
- Od: 4 mar 2009, o 12:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Maryniu serce moje podbiły irysy syberyjskie, ależ Ty masz ich piękną kępę tych niebieskich i jeden żółty chyba też
syberyjski albo pseudocarpus. No i oczywiście serduszko moje drgnęlo na pomarańczową azalię. Też bym chciała mieć
ale szkoda walczyć z zakwaszaniem gleby na siłę bo u mnie bardzo zasadowo, czy też wapiennie.
Trudno, przyjdę u Ciebie pozachwycać się. Hosty też w Twoim wydaniu pięknie się prezentują. Taki cały brzeg ścieżki
pięknie ubrany w dorodne hosty jest bardzo uroczy.
Pozdrowionka.
syberyjski albo pseudocarpus. No i oczywiście serduszko moje drgnęlo na pomarańczową azalię. Też bym chciała mieć
ale szkoda walczyć z zakwaszaniem gleby na siłę bo u mnie bardzo zasadowo, czy też wapiennie.
Trudno, przyjdę u Ciebie pozachwycać się. Hosty też w Twoim wydaniu pięknie się prezentują. Taki cały brzeg ścieżki
pięknie ubrany w dorodne hosty jest bardzo uroczy.
Pozdrowionka.
Cieplutko pozdrawiam Wiesia
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"
Wątki Pszczółki
Wątek Wisienki i nasze klimaty "Francja znana i nieznana"