Leśny ogród Moni68 cz.4

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ula, pomidorów nie posadziłam :lol: :lol: Wcale się nie dziwię, że nie chce Ci się bawić w zimowanie :lol: Jestem mozno zdziwiona, że sundanvilla przetrwała u mnie zimę :shock: Z rozpędu dałam jej trochę obornika i rośnie jak szalona :shock: :lol:
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewuniu, zaczynam się zastanawiać, czy w ogóle warto było go sadzić :lol: :lol: Z 10 cebulek wyszło 7 i rosną baaardzo powoli. Podobno ma zakwitnąć w lipcu, może coś jeszcze z niego będzie :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Alll
500p
500p
Od: 8 mar 2009, o 20:08

Post »

Moniu, jestem bardzo, bardzo szczęśliwa. Wczoraj byłam w arboretum w Kórniku. Nie mogłam w nocy spać. Chodzisz na grzyby? Ja tak, wieczorem kiedy zamykam oczy widzę je. To samo przeżyłam wczoraj, widziałam na nowo te cudne azalie i różaneczniki. Nie było tylko tego zapachu......ach.
Pozdrawiam serdecznie Alina
Ze śmietniska do rajskiego ogrodu
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Alu, oglądałam już zdjęcia z Kórnika- przepiękne :D Wcale się nie dziwię, że nie mogłaś zasnąć...marzy mi się taki ogród...
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
Cynthia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lut 2009, o 12:50
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Moniś , miałam cudny weekend...sobota leniwa i grillowa a niedziela , to przemiłe spotkanie z Tarą i masa prezentów oraz ich sadzenie :!: :D
A teraz jestem padnięta ale szczęśliwa jak nie wiem co :!: :D
Miłego wieczoru :D
Pozdrawiam słonecznie - Baśka :)
Awatar użytkownika
maria5
1000p
1000p
Od: 18 wrz 2008, o 17:06
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Monisiu dziękuję za pomoc i cenne rady poczytałam trochę o chorobach Rh i jeszcze bardziej się boję no ale trudno już go mam . :lol: zrobię wszystko żeby ich nie zmarnować :lol: A twój ogród jest piękny i na pewno nie jedna z nas o takim marzy Obrazek
Awatar użytkownika
pestka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 gru 2008, o 21:09
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Witaj Moni :D
zwiedziłam twoją działeczkę
widzę że masz lewizję ten sam kolorek co i ja ale moja przekwitła poobrywałam jej przekwitłe kwiaty żeby jeszcze raz zakwitła zobaczymy wsadziłam ją na skalniak ale ona nie lubi podlewania z góry tylko od dołu ale jak to zrobić na skalniaku z dołu jak by długo padało to może zgnić jak moja z zeszłego roku zgniła bo ją przelałam w doniczce
żurawki też mam 2 sztuki ale u mnie już pomału przekwitają teraz kupiłam sobie budleje dawida zobaczę ile motyli do mnie przyjdzie bo lubią oblatywać tą roślinkę to ma być krzew myślę
właśnie gdzie ją posadzić i czekam jeszcze na milin to jest pnącze zamiast róży pnącej bo się nie doczekam kiedy mi zarośnie na furtce przy wejściu rozpisałam się ale to na zaś zebyś sobie poczytała bo zauważyłam że lubisz czytać a ja muszę wychowywać wnusię kończy 10 -miesięcy
i czasami z nią chodzę na działkę bo przy niej nic nie mogę zrobić a tak kocham moją działkę jak i wnusię pozdrawiam ;:100
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :D :D

Cynthio, bardzo się cieszę, że miałaś udany weekend :) Na pewno spędziłyście miłe chwile z Tarą :D Wyobrażam sobie te prezenty :shock: :)

Marysiu, miło mi, że mogłam chociaż trochę pomóc :) Nie przerażaj się uprawą rh, na pewno dasz radę :!: :D Trzeba im tylko trochę więcej czasu poświęcić. Dziękuję za miłe słowa :)

Pestko, bardzo dziękuję za odwiedziny :D Nie wiedziałam, że lewizja może ponownie zakwitnąć w tym samym sezonie... u mnie raczej nie zamoknie, bo tak rośnie na skalniaku, że woda się nie zbiera. Gdy pada dłuższy czas, zakrywam ją 5- litrową butelką. I chyba to się sprawdza, bo trzy lata ładnie rośnie i nareszcie zakwitła :lol: :lol:
Wnusię zabieraj jak najczęściej na działkę, może połknie bakcyla ogrodowego :) Nie obawiaj się, że będzie chciała spróbować roślinek- nieustannie powtarzany zakaz zrywania czegokolwiek przynosi dobre rezultaty :) Sprawdzone na moim Pawełku :)

Azalia Persil
Obrazek

Azalia Bouquet de Flore
Obrazek

Nie zauważyłam, że zakwitła krzewuszka :lol:
Obrazek

Obrazek Obrazek

Wiewiórki notorycznie wyjadają chleb ptakom :lol:
Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Piękne widoki na dzień dobry zaliczyłam u Ciebie :D
Mam pytanie co to za żurawka na drugim zdjęciu ( grupowym ) rosnąca na pierwszym planie? Chyba mam taką samą - młode listki czerwone, a starsze wpadają raczej w "brudną zieleń".
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dziękuję, Izuniu :) To żurawka Licorice, łatwo się rozsiewa.
AFRYKA
Mój ogród.
iga23
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 paź 2008, o 20:26
Kontakt:

Post »

Dzień dobry Monika, wreszcie trochę cieplej.Najbardziej jestem zła , bo przez to zimno nie pachną azalie.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Iguś :) U mnie cały czas ciepło, mimo wczorajszego ochłodzenia.
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Monia68 pisze:Azalia Persil
Obrazek
Witaj Moniś,
a więc to jest Persil. Też mam takie cudo i martwiłam się słabym kwitnieniem. Pojedynczy kwiat ogromny, ale ilościowo :roll: ... widzę, że u Ciebie podobnie, czyli ta odmiana tak ma :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj, Magduś :) Dwa lata temu kwitła rzeczywiście obficie, niestety, najczęściej ma tylko pojedyncze kwiaty...uwielbiam jednak białe azalie, więc jej wybaczam :wink: :lol: :lol:
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Moniś, moja jeszcze nigdy nie kwitła obficie, a mam ją chyba ze cztery lata. Ale jest tak piękna... To fakt, ma fatalne stanowisko i obiecałam jej w tym roku przeprowadzkę :lol:
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”