Ogródeczek raczkującej tamusi

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p
Od: 21 lip 2008, o 09:38

Post »

Witajcie wszyscy. :lol:
Przemku te porzeczki i agrest nie są posadzone w doniczkach ,wkopałam je do ziemi ale by chwasty mi nie maszerowały pod drzewikiem otoczyłam je obciętą doniczką ma to wysokość około 10-12 cm i podsypałam tam kory,do okoła jest posiana już trawa.Myśle że ułatwiłam sobie życie :lol: :lol: :lol: A poczucie humoru mam i to ogromne.Tobie również miłego dnia.
Danusiu dziękuje za podpowiedz w sprawie truskawek, pojade do ogrodu i zakupie ten potas tylko podpowiedz mi kiedy mam tym sypnąć.
Dziękuje z góry za roślinki ja się boje prosić.Tylko prosze byś mi powiedziała kiedy je wsadzać i jak duże rosną .Danusiu zerkne do twojego ogrodu i jeżeli coś by mi w oko wpadło a mogła byś się podzielić to napisze jak najbardziej.Prosze zerknij na Pw.
Jadziu dziękuje za ciepłe słowa.Ja nie moge doczekać się kiedy to wszystko zacznie kwitnąć bo bardzo bym chciała zobaczyć co mogłam zrobić inaczej .na razie mam zrobiony szkic na kartce papieru co gdzie posiałam i później porobie fotki i na pewno będą jakieś korekty .Nawet już doczytałam że groszek pachnący nie ośnie rok po roku w jednym miejscu więc na pewno będzie zmieniać miejsce.Maciejka już wykiełkowała wiem jak ona pachnie kiedyś ją na balkonie miałam .
Ide pospacerować po waszych ogrodach. :lol: :lol: :lol:
Życzę miłego dnia i pozdrawiam cieplutko Tamiśka.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 28 cze 2008, o 17:39

Post »

Tamaro ja swoje malwy sadzę w różnych miejscach , i wszędzie rosną . One w tym roku nie będą kwitły ,jak Ci wyślę nasiona to wysiej w takim miejscu aby Ci nie przeszkadzały , możesz do skrzynki balkonowej , następnie jak podrosną najlepiej przesadzić do większych doniczek , już pojedynczo . Tak mają rosnąc do jesieni , jesienią należy posadzić w miejsce gdzie chcesz aby rosły :lol: Trochę pracy przy nich jest ale na prawdę warto . Tamarko popatrz jak ja mam je posadzone .
Bardzo proszę napisz mi swój adres na Pw :lol:

Obrazek

Obrazek

Jak widzisz jedne rosną pod ścianą , ale są takie ,że rosną w trawie , pod nimi nic już raczej nie sadź bo one jak urosną to zagłusza wszystko :)
Pozdrawiam serdecznie całą rodzinkę :lol:
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witaj Jadzieńko :lol:
Dziękuje bardzo bardzo za porade w sprawie malwy.
Na pw wysłałam moje namiary .
Pozdrawiam serdecznie Ciebie i całą rodzinke i czworonoga Gucia :lol:
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamarko ale zakupy zrobiłaś piękne , gdzie Ty wszystko posadzisz , kochanie ja myślę ,że astry będę Ci kwitły w tych miesiącach co pisałaś . Ja Ci wyślę nasionka dziwaczka on też kwitnie bardzo długo aż do pierwszych przymrozków , jeszcze popatrzę u siebie jak coś znajdę to wyślę :lol:
Ola jest super , ja też już przyjęłam pierwszą szczepionkę :) Całuję Was wszystkich :lol:
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witam wieczornie :lol:
Jadziu wiem że to się wszystko nie pomieści ale jakoś spróbuje wszystko zkomponować w jedną całość.
Dziś dokupiłam hortensję różową .
Byłam również w odwiedzinach u ciebie oko nacieszyłam.
Jest tam tak pięknie że można chodzić bez końca.
Z pozdrowieniam Tamiśka. :lol: :lol:
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 kwie 2008, o 10:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Tamarko jutro wyślę paczkę z kwiatkami , to jeśli Ci coś
szczególnego podoba to napisz szybciutko, to razem
wyślę :) miłego dnia życzę :shock:

tamusia
100p
100p

Post »

Witam wszystkich moich gości. :lol:
Danusiu dziękuje z góry za roślinki będe dbać o nie jak najlepiej.
Ja właśnie zakupiłam w sobote krzaczki agrestu i porzeczki .I niemogłam się oprzeć i zakupiłam drzewko czereśni ma mieć ciemno czerwone owoce no ale to będe mogła stwierdzić jak będzie urodzaj.
No i największy problem sprawiają mi turkucie o rany te potwory niby pod ochroną ale szkody robią.
Jeżeli ktoś może mi podpowiedzieć czy je zwalczać to proszę o podpowiedz. z góry dziękuje.
Jak pojade na działke postaram się wstawić nowe fotki.
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tamaro :lol:
Cieszę ,że kupujesz nowe nabytki do swojego ogrodu , jak krzewy Ci urosną to dzieciaczki będą miały świeże owoce , a cobyś powiedziała na maliny , mam bardzo dorodne , takie które dopiero będą w sierpniu ale aż do pierwszych przymrozków . Jakbyś chciał to jak spadnie deszcz, to mogę Ci wysłać .
Pozdrawiam :lol:
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witaj Jadzieńko ja na te owoce to niemogę się doczekać kiey będą już na krzakach.
Jadziu maliny mam odmiana taka też późna i mam tego około 12 krzaków.Jeżeli to jakaś inna odmiana to chętnie przyjmę od ciebie.
U nas od dwóch dni pada więc nie trzeba biegać i podlewać grządek.
Z pozdrowieniami Tamara.
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Dzień dobry wszystkim :lol:
Jadzieńko kwiatki dojechały za co bardzo dziękuje z całego serducha ;:97
Wsadzę do ziemi tak jak mi podpowiedziałaś .
Mam problema posadziłam ogórki w domu w doniczkach i powiem tobie że trochę w/g mnie są za bardzo wybujałe.Prosze podpowiedz mi czy to coś z tego będzie czy raczej na straty.
Obrazek Obrazek Obrazek
Z pozdrowieniami Tamara.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

ogórki faktycznie troszkę wybujały, ale posadz je do ziemi tylko
głębiej ale dopiero po 15, bo zapowiadają jeszcze przymrozki
na pewno urosną dorodne

tamusia
100p
100p

Post »

Witaj Danusiu
Co do ogórków zrobię tak jak piszesz wsadze je po 15 ale tu u nas niby słonko a zimno ciągle.
Więc nie wiem czy i tak nie zmarzną.
Mam jeszcze flance pomidorów i te stoją już w gruncie i nic się z nimi nie dzieje tzn.nie zmarzły jak na razie.

Pozdrawiam Tamara
Awatar użytkownika
Jadzia1
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj Tamaro :lol:
Kochanie i jak posadziłaś już ogórki , przepraszam ,że nie odpowiedziałam ale jak sama widziałaś roboty mam masę .Ten remont co pokazałam to tylko mały kawałeczek tego co się dzieje n w drugim domu i na podwórku :) ale jakoś dam radę :wink:
Pokaż koniecznie jak teraz wygląda działeczka , Tamarko już wiem co Ci jeszcze wysłałam to był mak syberyjski :oops: On będzie Ci kwitł w drugim roku , najlepiej jak go jesienią posadzisz w małych grópach , to będzie ładnie wyglądał . Możesz go też posadzić na trawniku :lol:
Pozdrawiam całą rodzinkę :lol:
Awatar użytkownika
tamusia
100p
100p

Post »

Witaj Jadziu dziękuje za odwiedziny .
A wiesz że tak obstawiałam że to mak ale nie byłam pewna więc na pewno posieję go tak jak podpowiadasz w grupkach i uczynie to na trawniku no i na jesieni.
Jadziu jak tylko pojade na działkę to cykne fotek od piatku walcze z Olenki chorobą nie moge sobie poradzić z gorączką jest ciągle wysoka więc wiesz na działke wskocze jak tu w domu się unormuje a i na dokładkę Mateuszowi choroba jego zaczełą być aktywna więc na razie skupiam się na dzieciach.
A co do moich ogórków to powiem tobie tak wsadzić wsadziłam i co pomimo że otuliną przykryłam na noc to wiesz co one mi zmarzły i po prostu płakać mi się chciało ale nic pojechałam po nowe ziarenka i wsadziłam już teraz bezpośrednio do gruntu mam nadzieję że urosną .
Jadziu pytanko do ciebie Jak później i w którym momencie zbierać nasionka z tych roślin co mi podesłałaś no oczywiśie z malwy niebo ona będzie dopiero w przyszłym roku. :lol:

Pozdrawiam Tamara.
KDanuta
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tamarko czy dzieciaczkom już lepiej, jak sobie radzisz z tym wszystkim :?:
trzymaj się kochana obyś i Ty się nie rozchorowała

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”