W moim ogródeczku ... Halina,cz.2
- HalinaK
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 12 paź 2008, o 11:27
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani, dziękuję za odwiedzinki
Kalendarz biodynamiczny na następny tydzień

Księżyc w najbliższym tygodniu przybywa od nowiu, który przypada 24-go maja.
Duże rysunki łopatki i liścia wskazują iż mamy przed sobą koniec kwadry uprawy i kwadrę liścia dobry czas do siewów, sadzenia zbiorów roślin liściowych i w drugiej kolejności owocowych i korzeniowych.
Według ekologicznego poradnika księżycowego dni oznaczone sadzonkami i nasionami będą najkorzystniejsze do wszelkich siewów, sadzenia, przesadzania roślin owocowych, liściowych oraz kwiatów. Nadchodzący tydzień jest bardzo korzystny do zbioru warzyw liściowych oraz ziół m.in. liści pokrzywy, babki, brzozy.
Zioła będą najwartościowsze, najbogatsze w czynniki leczące. Siewy do gruntu licznych kwiatów jednorocznych i dwuletnich m.in. nasturcji, lewkonii, rezedy, malw, naparstnic, niezapominajek, goździków oraz ziół, także warzyw ciepłolubnych ogórków, dyni, kukurydzy, fasoli szparagowej przeprowadzać najlepiej po 24-tym maja. Wtedy również najlepiej wysadzać rozsadę pomidorów i innych roślin ciepłolubnych, także roślin liściowych oraz kwiatów.
Pamiętajmy w najbliższym tygodniu o rozmnażaniu krzewów ozdobnych przez tzw. odkłady.
Zbiory roślin na witaminowe surówki oraz przetwory z ziół wykonywać po 24-tym maja.
Unikać siewów, zbiorów, sadzenia do 24-go maja.
Prace pielęgnacyjne w ogrodach oraz przy pszczołach najlepiej wykonywać do 24-go maja.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090427902203.strona
I trochę zdjęć z mojego ogrodu

azalia Berryrosa

azalia Gibraltar

orliki niebieskie

orliki ciemny fiolet

orliki fioletowe (nie wiem dlaczego wyszły niebieskie
) i różowe

piwonia czerwona

wielosił

żarnowiec

i jakieś bylinki

Kalendarz biodynamiczny na następny tydzień

Księżyc w najbliższym tygodniu przybywa od nowiu, który przypada 24-go maja.
Duże rysunki łopatki i liścia wskazują iż mamy przed sobą koniec kwadry uprawy i kwadrę liścia dobry czas do siewów, sadzenia zbiorów roślin liściowych i w drugiej kolejności owocowych i korzeniowych.
Według ekologicznego poradnika księżycowego dni oznaczone sadzonkami i nasionami będą najkorzystniejsze do wszelkich siewów, sadzenia, przesadzania roślin owocowych, liściowych oraz kwiatów. Nadchodzący tydzień jest bardzo korzystny do zbioru warzyw liściowych oraz ziół m.in. liści pokrzywy, babki, brzozy.
Zioła będą najwartościowsze, najbogatsze w czynniki leczące. Siewy do gruntu licznych kwiatów jednorocznych i dwuletnich m.in. nasturcji, lewkonii, rezedy, malw, naparstnic, niezapominajek, goździków oraz ziół, także warzyw ciepłolubnych ogórków, dyni, kukurydzy, fasoli szparagowej przeprowadzać najlepiej po 24-tym maja. Wtedy również najlepiej wysadzać rozsadę pomidorów i innych roślin ciepłolubnych, także roślin liściowych oraz kwiatów.
Pamiętajmy w najbliższym tygodniu o rozmnażaniu krzewów ozdobnych przez tzw. odkłady.
Zbiory roślin na witaminowe surówki oraz przetwory z ziół wykonywać po 24-tym maja.
Unikać siewów, zbiorów, sadzenia do 24-go maja.
Prace pielęgnacyjne w ogrodach oraz przy pszczołach najlepiej wykonywać do 24-go maja.
http://ww6.tvp.pl/4915,20090427902203.strona
I trochę zdjęć z mojego ogrodu

azalia Berryrosa

azalia Gibraltar

orliki niebieskie

orliki ciemny fiolet

orliki fioletowe (nie wiem dlaczego wyszły niebieskie

piwonia czerwona

wielosił

żarnowiec

i jakieś bylinki

Halinko pięknie jest w Twoim ogródeczku! Śliczne azalie, takie kolory cudne
Wsp0aniałe orliki i piwonie już kwitną. U mnie dopiero są pąki. Żarnowiec bardzo okazały! Pokaż Halinko inne żarnowce, bo pamiętam, że masz jeszcze o czerwonych chyba kwiatach. Pozdrowionka.

grazka_j - moje wątki
Pozdrawiam serdecznie. Grażyna
Halinko! będę czekała z niecierpliwością na kolejne fotki żarnowców.Koniecznie zrób zdjęcia jak zakwitną czerwony i różowy.
grazka_j - moje wątki