Rośliny doniczkowe - Czarodziej_ (Przemo)
Zgadzam się z Wami wszystkimi tym bardziej jak się ma już na wsi praktycznie wszystko sami zobaczcie tutaj - działka Przemo, no poza szklarnią na cytrusy. Aż żal mieszkać w blokach ale co zrobić jak się ma żonę która nie chce się tam przenieść bo w mieście jej wygodniej. Jak się nie wyprowadzi ze mną tam kiedyś sam się tam przeniosę z synem a ona będzie sobie siedziała w blokach.Edyta 74 pisze:Piękna kolekcja cytrusów.Zgadzam się z tym co zostało powiedziane wcześniej ,nie ma nic lepszego jak domek z ogrodem na wsi.

- anoli
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 3 lis 2007, o 16:26
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Oj bo Ci synka puści :P Ja chętnie zamieszkałabym na wsi, zwłaszcza jak wszystko pięknie zrobione. Ale w sumie ma kobietka trochę racji, ja też nie chciałabym mieszkać z kimś. Już wolę mieszkanko, ale samemu 

Wątki Zapraszam serdecznie Ilona
Maleńka aktualizacja fotek
Cytryny: pierwsza carrubaro obecnie owocuje
Druga to skierniewicka też obecnie ma już małe owocki.

Pomarańcza: pierwsza to tarocco odmiana o czerwonym miąższu

druga to chinotto

trzecia to navelina - słodka odmiana

Limonka - lima tahiti też ma obecnie masę owocków - przykładowe fotki bo nie sposób wszystkie owocki ująć na zdjęciach

oraz cytron Ręka Buddy - obecnie kwitnie i rośnie jak szalony

i mój faworyt wśród cytrusów bo trzy-gatunkowy na jednym pniu
Wszczepiona cytryna siracusano (przystawka ukośna na szczycie podkładki) i doszczepione jeszcze okulizacyjnie limon lisbon (oczko z młoda gałązką) i jeszcze niżej cytron obovata -jeszcze nie wybił ale oczko jest zieloniutkie i nabrzmiewa do wybicia gałązki.

Cytryny: pierwsza carrubaro obecnie owocuje

Druga to skierniewicka też obecnie ma już małe owocki.

Pomarańcza: pierwsza to tarocco odmiana o czerwonym miąższu

druga to chinotto

trzecia to navelina - słodka odmiana

Limonka - lima tahiti też ma obecnie masę owocków - przykładowe fotki bo nie sposób wszystkie owocki ująć na zdjęciach

oraz cytron Ręka Buddy - obecnie kwitnie i rośnie jak szalony

i mój faworyt wśród cytrusów bo trzy-gatunkowy na jednym pniu
Wszczepiona cytryna siracusano (przystawka ukośna na szczycie podkładki) i doszczepione jeszcze okulizacyjnie limon lisbon (oczko z młoda gałązką) i jeszcze niżej cytron obovata -jeszcze nie wybił ale oczko jest zieloniutkie i nabrzmiewa do wybicia gałązki.

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
O rany
jakie super cytruski :P
Najbardziej zaciekawił mnie ten 3 w 1.Jak wysoki jest pień gdzie wszczepiłeś 3 różne gatunki cytrusów?

Najbardziej zaciekawił mnie ten 3 w 1.Jak wysoki jest pień gdzie wszczepiłeś 3 różne gatunki cytrusów?
pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków