Skromny ogródeczek Ani

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Aniu piękne prymulki, zachorowałam na nie , a różyczek cała masa , może te 2 jeszcze ruszą , ja nie mam szczęścia do nich miałam 2 razy po 2 krzaczki ,ale za każdym razem coś się z nimi złego działo, albo szkodniki albo mączniak, więc dałam sobie spokój. Jaka dorodna piwonia, jaki ma kolor?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Anna11
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 17:24

Post »

Witaj, różyczki te dwie ostatnie posadziłaś chyba za głęboko tak mi się wydaje. Odgarnij ziemię aby tylko korzenie były przysypane, szyjka korzeniowa powinna być odkryta. Jeśli kupiłaś w doniczce z ziemią torfową wykop otrzep z tej ziemi, wlej wody w dołek i posadź od nowa w ziemię którą masz w ogrodzie, udepcz dookoła. Ziemia torfowa momentalnie wysycha korzenie nie mogą pobrać wody i roślina usycha. Przez jakiś czas co kilka dni podlewaj obficie. Szkoda żeby się zmarnowały, przecież to królowa rabat. :P
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Witaj Aniu! Ciesze się, że jesteś z nami. Pięknie robi sie w twoim ogrodzie. Jeszcze tylko deszczyku brakuje!
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Danutko szkoda że te 4 różyczki się zmarnowały :( Ale nadrobisz straty :) Zostawię je tak jak są albo zrobię tak jak napisała Anna11 :wink:

Mirko mi też bardzo się podobają prymulki :lol: Ja te róże mam pierwszy raz i się o nie martwię żebym czegoś nie pokręciła itp :oops: A mimo to z dwoma mi nie wyszło bo one były wcześniej w doniczkach ale te dwie co mi zmarniały przelałam i doradzono mi żebym wsadziła do ziemi :wink: Czekam na efekty ale nic :cry: W tym roku to piwonia mnie zdziwiła bo i jest bardziej gęsta i ma sporo pąków :) A kwitnie na różowo :lol:

Aniu masz rację chyba za głęboko je wsadziłam :oops: Nie kupowałam ich w doniczkach tylko miały troszkę ziemi i bryła korzeniowa była owinięta folią :wink: Ja je wsadziłam do ziemi ogrodniczej jak były w doniczkach, więc myślę że ziemia to chyba jest dobra skoro tamte w niej super rosną :roll:

A witaj Ewelinko :wink:
Dziękuję za pochwały ogródeczka :oops: A deszczyk to u mnie dzisiaj pada.....wreszcie :)
Awatar użytkownika
marpa
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 2 sty 2009, o 13:13

Post »

Zazdroszczę Ci Aniu deszczyku , u mnie spadło dzisiaj kilka kropli tylko!A susza tragiczna się robi! Na działce mamy wodę to można podlać ale inne uprawy,lasy,sady?Nie ciekawie.A u Ciebie ładniutko się robi!A róże..no cóż taki los ogrodnika - raz na wozie raz pod wozem.Musisz je "przeboleć" - róże rzecz nabyta.Trzeba je wymienić chyba będzie i wszystko.Ale inne roślinki masz ładne!
pozdrawiam.
Maryna.
;:77
MARYNA pozdrawiam
spis wątków
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

I tutaj też zajrzałam :lol:
Piękne sedum zakochałam się.Tulipanki tez śliczniutkie.A co do róż to z własnego doświadczenia wiem że jeśli nie uschły gałęzie,to wszystko jest możliwe.U mnie jedna w ogóle nie puszczała z tych obciętych tylko zawsze gdzieś z boku odbija.A więc jeśli bardzo Ci nie przeszkadzają to zastaw i zobaczysz.A może akurat dadzą radę.
Awatar użytkownika
RomciaW
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 gru 2008, o 20:58

Post »

Dawno mnie nie było u ciebie Aniu ale miotam się między działką i domem
i mam ciągle zaległości pięknie u ciebie zieloniutko się zrobiło.Mnie też zmarzło albo
wyschło kilka roślin dwie róże straszna susza, pamiętasz jak mówiłam Ci że wysadziłam
hosty ze słonka i opłaciło się są już dużo ładniejsze,
myślę że się pieknie jeszcze rozrosną miłego popołudnia życzę :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Maryno deszczyk popadał tylko przez jeden dzień a na drugi dzień tak słoneczko przygrzało że po deszczu śladu nie ma :evil: To fakt My jeszcze podlejemy naszą zieleninkę gorzej z lasami itp........Jak różyczki się nie odbiją to mówi się trudno..........będą następne :wink:

Deissy jak miło Cię tu spotkać :wink: Cieszę się że Ci się podobają roślinki z mojego ogródeczka :) Różyczki zostawię na razie tak jak są bo jeszcze całkiem nie uschły gałązki.......a nóż może jeszcze odbiją :wink:

Romciu ja u siebie tutaj mało co też bywam :oops: Zawsze są jakieś straty w roślinkach :( Pamiętam jak mówiłaś o hostach.....to super że pięknie Ci rosną :lol: Ja swoje posadziłam koło choinki i słupa więc jakiś ten cień zawsze na nie padać będzie :) A ja Ci życzę miłego wieczorku :wink:
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Widze,ze praca idzie na calego,coraj bardziej kolorowo :)
Awatar użytkownika
ewa 30
200p
200p
Od: 29 mar 2009, o 14:52

Post »

Witaj Aniu
śliczne roślinki w twoim ogrodzie róże bardzo ładne a te co nie puściły to nie wykopuj bo lubią puścić od korzenia
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55

Post »

Witaj Aniu
gdzie jesteś , co nowego w Twoim ogrodzie, ciekawa jestem jak te dwie marne różyczki , czy coś wypuściły?
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Patrycjo dziękuję......ale już coraz mniej roślinek kwitnie :wink:

Ewo różyczki nadal siedzą w ziemi i tylko czekam aż coś puszczą od korzenia :roll:

Mirko jestem :wink: Teraz mam ciężkie dni....A co nowego niedługo pewnie piwonia zakwitnie bo coraz to większe ma pączki :wink: Z różyczek to nie wiem czy coś będzie.....zeschły się całkiem gałązki :cry: Jutro pokarzę kilka fotek :wink:
betititi
50p
50p
Od: 18 lis 2008, o 01:58

:)

Post »

Fajnie tu u CIebie. Ale ladny ROJNIK, podoba mi sie bardzo.
" Drogowskazy mogą zrobić z szosy labirynt"(Stanisław Jerzy Lec)
Kwiaty w domu Beti.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dziękuję Beti :oops: Cieszę się że Ci się podoba u mnie :wink:

To teraz może parę fotek bo dawno nic nie pokazywałam
Obrazek

Obrazek

Obrazek Obrazek

Pozdrawiam :)
Awatar użytkownika
natija
500p
500p
Od: 8 lut 2009, o 23:43

Post »

Widze,ze zaczynaja kwitnac :) A co to jest z tymi bialozielonymi listkami ?
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”