Dostałam od mojej babci takiego oto kwitka ( ukorzeniona odnóżka ) Co to jest za roślinka. Babcia mówi ,że jak się ma tą roślinkę w domu to pieniążków nigdy nie zabraknie To brałam od razu hihi . Jak to pielęgnować ??? Proszę Was o radę !!!
Izo piękna nowość.Z tymi zwierzątkami narobiłyśmy Tobie zamieszania ale każdy bierze pod swoją opiekę to co lubi.Na temat szczurków nie wypowiadam się bo jeszcze nie miałam
doniczkowe , prace mojej córki ZAPRASZAM.
Przepraszam za błędy w tekstach .Winą jest sprzęt z którego korzystam .
Ja miałam jak byłam bardzo mała ,ale miło to wspominam nasz był bardzo inteligentnym stworzonkiem i chodził gdzie chciał, jadł z nami i załatwiał się tylko w swojej klatce ,ale czy trafie znów na takiego mądrego to nie wiadomo.
Roślinka bardzo ładna. Ja miałam kiedyś szczurka, była to dziewczynka bardzo mądra czysciutka i nie sprawiała żadnego kłopotu. Co do królików to znam tylko z opowiadań znajomych. Jedni mieli królika niszczyciela - gryzł co mu wpadło w ząbki ;) Ostatnio koleżanka kupiła królika dla swojego maluszka i jak zaczęła opowiadać o tym króliczku to się zdziwiłam że królik może być tak grzeczny i dobrze wychowany. Obecnie mam psa malamuta. Podobno ta rasa jest bardzo spokojna i niestwarzająca żadnych problemów wychowawczych. Niestety mnie się "trafił" straszny łobuziak Tak więc wszystko zależy od charakteru zwierzaczka
fiołku jednak malamut to spore obowiązki i trzeba być świadomym, że temu psu nie wystarczy spacer w stylu "szybki sik";) tylko trzeba mu zapewnić ruch:)Nie wiem, czy młoda mama ma na to czas i chęć:)
Szczurki bardzo lubię hihi;)
Taką cudną sansewierkę też kiedyś miałam, ale .. oddałam.. bo jakaś taka za mała mi się wydała..
Czyli tak zwane ekspresowe ukorzenianie, teraz to chyba ja się będę do ciebie uśmiechać :P , bo jest piękna, a mam w domu ale pospolitą zieloną. Tylko moja puszcza odrosty boczne :P