Marysiu, azalia cudna, wcale się nie dziwię, że wyprosiłaś Róża zapowiada się obiecująco
Mam prośbę Czy mogłabyś zrobić zdjęcie z bliska kwiatostanu tej hosty? Dziękuję
ale kolorek , cudo azalia .też bym taka wybłagała ;; a rózyczka niedlugo pokaże swoją piekne kwiay , moje wszystkie przemarzły to na kwiaty poczekam do lata , a pnące pewnie zakwitną na jesieni .. u mnie kwitnie azalia czerwona -raczej pokazała kilka płatków .. a karłowate które dopiero kupiłam już przekwitają
Monisiu , Ewo wróciłam dopiero z pracy i nie wiem czy mi zdjęcia wyszły dość dobre , jutro zrobię nowe , chyba będzie burza
Marysiu przykre że ci róże przemarzły a azalie masz piękne , ja jak w przyszłym roku będę je miała to będę się cieszyć nie lubią mnie, może chociaż dla mojej synowej urosną
A to następna hosta będzie kwitła ta ma jakiś dziwny kwiatostan z listkami.
Marysiu, Witaj, nie było mnie jakiś czas,ale w miarę możliwości odrabiam zaległości
Ślicznie u Ciebie: piękne hosty i róże-cud malinka Urocze oczko wodne.....
Przegapiłam Twoje urodziny-spóźnione życzenia No i gratuluję złota moja droga
Miłego dnia
P.s na jednym zdjęciu była mała dzidzia śliczna 8)
Marysiu przepiękne pąki na róży, lada chwila i otworzą się U mnie jeszcze różane maluszki, same listeczki, jedynie na jednej z pnących odkryłam małe pączuszki, ale też na kwitnienie trzeba będzie poczekac. Na razie bardzo mnie cieszą zakwitające piwonie, już się ich nie mogłam doczekac, ale już na każdym z krzaczków pootwierały się pojedyncze kwiatuszki
Marysiu, bardzo dziękuję za zdjęcie Ostatecznie rozwiało ono moje wszelkie wątpliwości. Zamówiłam w szkółce słowackiej między innymi hostę Captain Kirk...liści nie widzę, jest za to pęd kwiatowy Nie wiem, jak to jest możliwe i co z tego będzie
Miłego dnia Ci życzę
Ewuś dziękuję za życzenia ja też nie mam teraz tak dużo czasu więc też zaniedbuje niektóre wątki , ale to nie mój wnuczek to Maniuśki a szkoda bardzo bym chciała
Ewo Gloriadej nie wiem jak nazywa się ta róża możliwe że to Iceberg (Schneewittchen) , bardzo bym chciała kupiłam jako pnącą a okazała się mała do 1m mam ją już drugi rok i więcej nie urośnie.Ewuś ty znasz się na różach czy mogłabyś ponazywać moje róże bo mam ich ok 30 ale tylko dwie z nazwami proszę
Agnieszko i u ciebie zakwitną a moje piwonie w tym roku nie zakwitną bo je przesadzałam i zastrajkowały będę oglądać u ciebie
Monisiu moja hosta też była NN ale została tak rozpoznana Antioch lub Albomarginata czy ten pęd kwiatowy jest podobny do twojej zamówionej Ja kupiłam na all.Golden Tiara a okazało się że to American Dream
Witam MARYSIU
następna azalia i jeszcze ładniejsza dobrze że synek dał się namówić na kupno
jakie róże mają już pączki lada dzień będą kwitły a o hastach już nawet nie wspomnę
pozdrawiam
Agnieszko byłam już kilka razy bo jest co podziwiać
Ewuś to tylko ta jedna, bo rośnie koło domu reszta róż jeszcze w pąkach , cieszę się bo ciągle pada a roślinki będą nam rosły jak na drożdżach Hosty też już niektóre mają pąki zrobiłam im nową grządkę zamiast skalniaka
Marysiu, śliczne azalie i ta kwitnąca hosta. Moje te od Ciebie rosną jak na drożdżach ale zawiązków kwiatów jeszcze nie widać.
Widzę że, róże też Ci wcześniej zakwitną jak moje. U mnie nie wszystkie jeszcze mają pąki.
Pokazuj róże jak rozkwitną to będziemy wspólnymi siłami odgadywać nazwy
Chętnie pomogę, w miarę możliwości
Ta biała to może być Eisberg pnąca, ale powoli rośnie, więc może jeszcze pójdzie w górę
Moja stała na wys. 1,20m kilka lat i dopiero w zeszłym roku wyrosła do prawie 2m.
Trzeba dać jej czas