Elila- Mój ogródek-początek.

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Od: 24 kwie 2009, o 20:05
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kontakt:

Post »

Pierwszy pączek mojej czterokolorowej róży na pniu.
Obrazek
Awatar użytkownika
tomko34
1000p
1000p
Od: 31 mar 2009, o 21:07

Post »

Ewelinka ,przepraszam jak Cię nastraszyłem,nie było to moim zamiarem ,to były tylko rady,na razie jest mała trawka inaczej jest z trawnikiem dojrzałym ,podkaszarka nie da rady między kamieniami tylko trzeba użyć zgrabnych paluszków bo trawa będzie przerastać na rabaty,ja już to przerabiałem dlatego chciałem służyć radą, nie będę już straszył
Tak po za tym ładnie.I piękna mszycka przy pączku :)
Awatar użytkownika
gohna
500p
500p
Od: 5 mar 2008, o 19:31

Post »

Witaj Ewelinko :lol: , ogródek wygląda coraz ciekawiej :lol: , ogród mamy - cóż, można pozazdrościć, a Tobie podpowiedzieć, że część tych pięknych roślin rosnących u mamy, można podzielić i przyprowadzić do Twojego ogródka :wink: . Tę piękną hostę, z powodzeniem można podzielić, a teraz jest na to dobry czas :lol:
pozdrawiam serdecznie
gohna
Ogród gohny...
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tomku Na szczęście mam zgrabne paluszki :lol: więc jakby co to sobie poradzę z wyrywaniem trawki :D
Gohna Właśnie się przymierzam do ukopania sobie tej hosty :D
Czy może ktoś mi polecić jakiś sprawdzony oprysk na mszyce, bo właśnie się u mnie zaczynają :(
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Chciałabym prosić o radę w kwestii migdałka. Kupiłam go w tym roku, miał malutkie pączki, ale potem okazało się, .że jedna gałązka jest całkiem sucha a druga do połowy. Nie wiem co mam zrobić-obciąć czy zostawić :?: I czy jak obetnę to puści nową? Nie chciałabym, żeby został mi migdałek z jedną gałązką :(
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

Tak wygląda ten mój nieszczęsny migdałek.
Obrazek
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Witaj,

Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D

Powodzenia w tworzeniu ogrodu, Basia.
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

hrsta pisze:Witaj,

Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D

Powodzenia w tworzeniu ogrodu, Basia.
Basiu, nie znasz tego mądrego przysłowia: Z RODZINĄ NAJLEPIEJ WYCHODZI SIĘ NA ZDJĘCIACH!
Awatar użytkownika
grazynarosa22
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 mar 2009, o 12:18

Post »

Bardzo ładnie się zapowiada...chyba masz cicho i bezwietrznie w ogrodzie,świetnie będzie... :lol: a ja muszę zapory stawiać nad tarasem bo jak wiatr to wszystko fruwa... :(
Pozdrowionka...Grażyna
Moje wątki. aktualny
Moje rękodzieło
Awatar użytkownika
Olusia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 23 gru 2007, o 21:38
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Witaj Ewelino :!: :!: :!:
Starszym c co już chorują na tą chorobę na " S ", to trzeba po 2 razy powtarzać :!: :!: :!:

Prześledziłam powstawanie Twojego ogródka.
Widać postępy i w ogrodzie i przy obróbce zdjęć.
A ten biały śniedek to baldaszkowaty zwany śpioszkiem.
Awatar użytkownika
hrsta
200p
200p
Od: 18 maja 2009, o 23:52

Post »

Witam!

Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)

Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
Awatar użytkownika
JLG
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 mar 2009, o 17:16

Post »

Wpadam z szybką rewizytą. Sporo pracy Cię czeka - ale fajnie zagospodarowałaś miejsca na rabatki, kamienne obwódki są super, trochę się namęczysz przy koszeniu - zawsze możesz wciągnąć do pracy jakiegoś faceta, robiąc słodką minkę, że tylko on może sobie z tym poradzić..... :roll: Czekam na dalsze relację z placu boju :wink:
linki Lesi
aktualny
Pozdrawiam ciepło - Joasia
Awatar użytkownika
jola1010
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2007, o 18:39
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witam
Wszyscy kiedyś zaczynaliśmy i początki zawsze bywają trudne. Ale zobaczysz , jak szybko zagospodarujesz swój ogródeczek. Pierwsze efekty już są widoczne.Zapowiada się ciekawie.

Pozdrawiam Jola.
Awatar użytkownika
ewa 30
200p
200p
Od: 29 mar 2009, o 14:52

Post »

Witam
wiesz zobacz u mnie na forum ja też miałam kamienie tylko w stylu murka ale dawałam rady z trawą ręcznie :lol: :lol: a jak ty masz podkaszarkę to super sprawa a po wykoszeniu wygląda super
pozdrawiam
Awatar użytkownika
elila
1000p
1000p
Kontakt:

Post »

hrsta pisze:Witam!

Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)

Pozdrawiam, Basia
Witam! Dziękuję za wizytę i tak pochlebne komentarze!
Basiu, wiciokrzew mojej mamy rośnie...........w ziemi :wink:
Z czasem powierzchnia do pracy będzie się powiększała (teraz mam tylko kącik przed swoim domem) ponieważ nie ma chętnych do zajęcia się podwórkiem i wszystko spadnie na mnie (mimo, że mieszkam na jednym podwórku z teściami i dwoma siostrami męża). Im jednak nie bardzo zależy na wyglądzie obejścia. Nawet nie ma komu skosić trawy :evil:
Na szczęście mnie to sprawia radość :D
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”