Elila- Mój ogródek-początek.
Ewelinka ,przepraszam jak Cię nastraszyłem,nie było to moim zamiarem ,to były tylko rady,na razie jest mała trawka inaczej jest z trawnikiem dojrzałym ,podkaszarka nie da rady między kamieniami tylko trzeba użyć zgrabnych paluszków bo trawa będzie przerastać na rabaty,ja już to przerabiałem dlatego chciałem służyć radą, nie będę już straszył
Tak po za tym ładnie.I piękna mszycka przy pączku
Tak po za tym ładnie.I piękna mszycka przy pączku

Witaj,
Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D
Powodzenia w tworzeniu ogrodu, Basia.
Roślin już całkiem sporo sobie sprawiłaś, więc teraz tylko czekac aż to wszystko strzeli do góry. ;-) Jak robiłam sobie jakieś 2-3 lata temu a la skalniaczek to cała rodzina wadziła się, że mną o to, że chcę rośliny daleko od siebie sadzić, bo to tak "łyso" będzie wyglądało. Uległam i teraz czeka mnie przesadzenie kilku małych iglaków, bo są zbyt blisko siebie. Tak to jest słuchać rodziny! ;-D
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
Basiu, nie znasz tego mądrego przysłowia: Z RODZINĄ NAJLEPIEJ WYCHODZI SIĘ NA ZDJĘCIACH!hrsta pisze:Witaj,
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
Witam!
Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)
Pozdrawiam, Basia
Po pierwsze - PRZEPIĘKNY wiciokrzew Mamy! Naprawdę od razu zwrócił moją uwagę. W czym on rośnie?
Po drugie - ogródek mały, ale za to pewniakiem będzie wypieszczony i piękny, a także łatwiejszy do ogarnięcia przy pracach typu pielenie/koszenie;-) Dla mnie to mordęga. ;-)
Pozdrawiam, Basia
Pozdrawiam, Basia. Miejski busz.
- JLG
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 15 mar 2009, o 17:16
Wpadam z szybką rewizytą. Sporo pracy Cię czeka - ale fajnie zagospodarowałaś miejsca na rabatki, kamienne obwódki są super, trochę się namęczysz przy koszeniu - zawsze możesz wciągnąć do pracy jakiegoś faceta, robiąc słodką minkę, że tylko on może sobie z tym poradzić.....
Czekam na dalsze relację z placu boju 

- elila
- 1000p
- Od: 24 kwie 2009, o 20:05
- Kontakt:
Witam! Dziękuję za wizytę i tak pochlebne komentarze!hrsta pisze:Witam!
Pozdrawiam, Basia
Basiu, wiciokrzew mojej mamy rośnie...........w ziemi

Z czasem powierzchnia do pracy będzie się powiększała (teraz mam tylko kącik przed swoim domem) ponieważ nie ma chętnych do zajęcia się podwórkiem i wszystko spadnie na mnie (mimo, że mieszkam na jednym podwórku z teściami i dwoma siostrami męża). Im jednak nie bardzo zależy na wyglądzie obejścia. Nawet nie ma komu skosić trawy

Na szczęście mnie to sprawia radość