Kolorowy ogród Geni cz.5
- e-genia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Kochani mili goście Igo,Krzysiu,Agnieszko,Krzysiu,KaRo bardzo dziękuję za odwiedziny i mile komentarze.
Igo u mnie czerwiec będzie liliowy,różany no i na pewno jeszcze jakieś kwiatki nas zaskoczą.
Krzysiu Bishop i Krzusiu 86 dzięki ,Agnieszko wiem ja sama bywam dużo rzadziej na forum niż zimą. Ale mnie rozpieściliście że zawsze ktoś u mnie jest no i jak po całym dniu nieobecności nikogo nie widzę to mi smutno ,już się od Was uzależniłam w pewnym seie jesteście moją rodzinką.
KaRo już sobie poradziłam to były glony ,kupiłam jakiś płyn i co 2 tygodnie troszkę dodaje .no i też zbieran siatką na rybki .Oczywiście idealnie nie jest bo ptaszki urządziły sobie kompielisko w moim oczku ,kompią się przez cały dzień.
Ka Ro dziękuje zawsze mogę na Ciebie liczyć . No i perukowiec jest coraz ładniejszy za tydzień dwa nie będzie różnicy .
Pozdrowiam Genia
Igo u mnie czerwiec będzie liliowy,różany no i na pewno jeszcze jakieś kwiatki nas zaskoczą.
Krzysiu Bishop i Krzusiu 86 dzięki ,Agnieszko wiem ja sama bywam dużo rzadziej na forum niż zimą. Ale mnie rozpieściliście że zawsze ktoś u mnie jest no i jak po całym dniu nieobecności nikogo nie widzę to mi smutno ,już się od Was uzależniłam w pewnym seie jesteście moją rodzinką.
KaRo już sobie poradziłam to były glony ,kupiłam jakiś płyn i co 2 tygodnie troszkę dodaje .no i też zbieran siatką na rybki .Oczywiście idealnie nie jest bo ptaszki urządziły sobie kompielisko w moim oczku ,kompią się przez cały dzień.
Ka Ro dziękuje zawsze mogę na Ciebie liczyć . No i perukowiec jest coraz ładniejszy za tydzień dwa nie będzie różnicy .
Pozdrowiam Genia
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- e-genia
Marcin miałam nadzieję że nikt nie zapyta o rybki ,bo została mi jedna nie wiem co robię źle ale mi zdechły ,wiem że teraz Wam podpadnę jest tylko jeden karpik ,więcej rybek nie kupię .
A w oczku mam lilie wodne hiacynt pływający i jeszcze jakaś pływająca roślinka nie znam nazwy bo już zapomniałam .
Wiem ,wiem zaraz mi się dostanie
za te rybki
A w oczku mam lilie wodne hiacynt pływający i jeszcze jakaś pływająca roślinka nie znam nazwy bo już zapomniałam .
Wiem ,wiem zaraz mi się dostanie

Gieniu
no wiesz co, jak mogłaś zamęczyć rybki
:D
A teraz na poważnie, napisz co się stało, że one zdechły. Przecież karasie to najbardziej wytrzymałe ozdobne rybki oczkowe.
Mam parę pytań odnośnie oczka i ryb:
1. Ile razy dziennie je karmiłaś?
2. Czy wymieniałaś całą wodę?
3. Czy płukałaś rośliny przynoszone z dzikich terenów np. strumyków, rzek itd. ?
4. Jaką masz głębokość oczka wodnego ?

A teraz na poważnie, napisz co się stało, że one zdechły. Przecież karasie to najbardziej wytrzymałe ozdobne rybki oczkowe.
3. Czy płukałaś rośliny przynoszone z dzikich terenów np. strumyków, rzek itd. ?
- Cynthia
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku cudownie to napisałeśJacek P.... pisze:Jeszcze mgły nie opadły, jeszcze rosy czuję chłód pod stopami, gdy z rana przemykam przez Twój ogród - baśniowy, zjawiskowy, wyjątkowyNapełniam się paletą barw i kształtów, wdycham koktail zapachów i czuję się gotowy, by zacząć nowy dzień
![]()

Geniu ,Twój ogród sprawia ,że budzą się w ludziach piękne emocje

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

- e-genia
Marcin należało mi tym młotkiem się więc się nie gniewam .Mutari pisze:Gieniu![]()
no wiesz co, jak mogłaś zamęczyć rybki
:D
![]()
Karmiłam raz dziennie ,co 2 tygodnie całą wodę , nie przynosiłam roślin z dzikich terenów .
Głębokość 70 cm oczka .
Ale już nie będę kupować rybek ,tą oddam bratu do głębszego oczka
Gieniu, nigdy nie wymienia się całej wody. Jeżeli już to robisz to musisz zostawić około 30 % starej wody i później ją wlać do oczka, albo robi się tylko podmianę do 50%. Ale to już jak wod asię ustabilizuje. Woda na początku będzie miała glony, ale tylko do czasu kiedy się ustabilizuje, czyli będzie równowaga biologiczna. Nie można wlewać żadnych preparatów przeciw glonów, ja tego nigdy nie robię. Wlewając chemię, zakłócasz równowagę jaka już zdążyła się wytworzyć.e-genia pisze:co 2 tygodnie całą wodę
Geniu - bajecznie,kolorowo,pachnąco.Wszystkie roślinki piękne,zdrowe.Najlepiej ujął to Jacek.Nic dodać....
Zazdroszczę,że potraficie skrzyknąć się i razem gdzieś powędrować,chociażby na targ czy ogrodnictwa.Razem lepiej wydaje się pieniądze i już wiemy,że nie mamy kuku na punkcie kwiecia.Serdecznie pozdrawiam .
Zazdroszczę,że potraficie skrzyknąć się i razem gdzieś powędrować,chociażby na targ czy ogrodnictwa.Razem lepiej wydaje się pieniądze i już wiemy,że nie mamy kuku na punkcie kwiecia.Serdecznie pozdrawiam .
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka