Wwwiola - moje domowe roślinki
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 lip 2008, o 06:39
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Wiolu
piszesz że w rzeczywistości on wygląda lepiej :P A on i na tym zdjęciu to istne cudeńko.

piszesz że w rzeczywistości on wygląda lepiej :P A on i na tym zdjęciu to istne cudeńko.

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Ale co go szkodzi pochwalićmarzena 63 pisze:Wiolu
piszesz że w rzeczywistości on wygląda lepiej :P A on i na tym zdjęciu to istne cudeńko.![]()

Dla mnie to był szok, że taki mały a ma pączki, to o niego kiedyś się Ciebie pytałam, ale widać, że w miarę silny, nie zrzucił kwiatka.
Mam jeszcze 3 z tej "serii", nie wiem czy wszystkie identyczne, ale powinny być w odcieniach czerwieni. Właśnie z tych 4 wysłałam Ci kawałek, to będziesz miała mniej więcej pojęcie, co ma wyrosnąć

Teraz go muszę jakoś kształtować, żeby ładnie urósł, a w związku z tym będą jakieś szczepki

-
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
-
Wiolu
fiołeczki cudeńka.
U mnie coraz więcej sadzonek od Ciebie rozkwita :P Każda inny kolor.
fiołeczki cudeńka.

pozdrawiam Marzena
Spis moich linków
Spis moich linków
Różowy i biały, ostatnie zdjęcia to pierwsze kwitnienie niepodzianek, nie wiedziałam co dostaję, zakwitła jeszcze jedna, zrobię zdjęcie.
Jakby co, to wiesz, mogę się podzielić.
Ten niebieski (ostatnie zdjęcie) to nie wiem z czego mi taki urósł, bo ja miałam zwykłego płaskiego w tym kolorze, a on trochę taki falowany, do tego duuuużo większe kwiaty, średnica kwiatka to więcej jak 3 cm.
Ostatnio zauważyłam, że jak fiołki mają w miarę dobre warunki, jedną rozetę w doniczce, nie gniotą się, to kwiaty są sporo większe niż u poprzedników.
Jakby co, to wiesz, mogę się podzielić.
Ten niebieski (ostatnie zdjęcie) to nie wiem z czego mi taki urósł, bo ja miałam zwykłego płaskiego w tym kolorze, a on trochę taki falowany, do tego duuuużo większe kwiaty, średnica kwiatka to więcej jak 3 cm.
Ostatnio zauważyłam, że jak fiołki mają w miarę dobre warunki, jedną rozetę w doniczce, nie gniotą się, to kwiaty są sporo większe niż u poprzedników.