Złotnica żółta

I ta sama w wieczornym słońcu.

Czosnek bułgarski

Trawa imperata cylindryczna

Moje oczko

Serduszka okazała

Czosnek olbrzymi

Bletilla striata szykuje się do kwitnienia

Kolba obrazków włoskich

Reszta zdjęć wieczorem, zapraszam...
k-c pisze:nie mogę się napatrzeć na Twoje storczykitfu tfu brzydkie są jak nic :P
i złotnicy taka ładna kępa - pojedynczo tak ładnie się nie prezentujewidać że to ogród "stary" bo wszystko pięknie rozrośnięte
Agnieszko, dziękuję...AGNESS pisze:Gabi piękna rozrośnięta kępa ZłotnicyBletilla cudo- znowu nią się zachwycam
![]()
oczko rewelacyjnie się prezentuje
Małgosiu, pisałam już wyżej, że złotnica ma 4-5 lat, dokładnie nie pamiętam.basow@ pisze:Gabrysiu,powiedz mi , ile czasu potrzebuje złotnica,żeby pięknie rozrosnąć się w taką kępę?Dostałam to cudeńko od Magicznej i zastanawiam się ,czy czekać cierpliwoe , czy dokupić....Twoja kępa jest imponująca , jak zresztą cały ogród :P Mogłabyś wstawić parę zdjęć swych pięknych rabat z perspektywy,żeby można było ściągać od Ciebie pomysły nasadzeń![]()
![]()
![]()
![]()
![]()
Twój wątek ma tyle stron ,że kopać w nim w poszukiwaniu takowych to męczące zajęcie....![]()
Jolu, tą roślinę znajdziesz w gogle pod nazwą Houttuynia cordata, jak i pod nazwą, którą podał Dawid.jollla500 pisze:Gabrysiu nic dodać, nic ująć....prześlicznie
Masz piękne roślinki i mi są one nie znaneoj długa jeszcze droga przede mną
![]()
Co to jest hołtunyanawet internet nie zna tej nazwy
Anitko, witaj.Anitaaa pisze:Witaj
Pospacerowałam u Ciebie choć czasem mi brak czasu nie nadążam za tym forum![]()
Ale u Ciebie bardzo pięknie![]()
Naprawde wiele serca wkładasz.
Bardzo mi się podobał bodziszek himalajski muszę go sobie nabyć.
Jolu, do Ciebie nie jest tak daleko, więc może zawędruje...jollla500 pisze:Gabrysiu skoro lubi chodzić, to mam nadzieję że kiedyś do mnie przywędrujeGabriela pisze:
Jest to piękna roślina, kolorowa, ale lubi chodzić po ogrodzie.
Boguśko, mogą być za małe bulwki.bogusia177 pisze:Gabryśko ,mam obrazki od 3 lat kupione na all ....co może być powodem ,że mi jeszcze nie zakwitły .
Liście były przez całą zimę a teraz jakby parę zamarło ,czy to aby nie jakaś choroba ,albo susza :P