Ogród Azy
- izabella1004
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 kwie 2008, o 08:57
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Aza
- Od: 10 lut 2008, o 18:33
EwoBrzoza jeszcze stoi choć pan w urzędzie nawarczał na mnie że będzie musiał drugi raz wysyłać ekipę, może jednak zapomni.
Przedstawiam dzisiejsze zdjęcia z ogrodu, jest potwornie sucho, nie pamiętam takiej suszy w Zakopanem o tej porze roku.
Pigwowiec:

Lilak:

Jabłoń:

Pierwszy kwiatek czeremchy:

Za bratkami widać stoki Nosala, jeszcze nie zupelnie otworzyły się liście buków, ale juz je widać:

Z dedykacją dla KaRo goryczki wiosenne na Hali na Stołach, gdzie byłam dzis z koleżanką:

Na tym drugim zdjęciu widać listki szarotek, tu naprawdę jest ich dużo, oczywiście jeszcze nie kwitną, ale kwitnie goryczka Klasjusza i moje ukochane sasanki:

Przedstawiam dzisiejsze zdjęcia z ogrodu, jest potwornie sucho, nie pamiętam takiej suszy w Zakopanem o tej porze roku.
Pigwowiec:

Lilak:

Jabłoń:

Pierwszy kwiatek czeremchy:

Za bratkami widać stoki Nosala, jeszcze nie zupelnie otworzyły się liście buków, ale juz je widać:

Z dedykacją dla KaRo goryczki wiosenne na Hali na Stołach, gdzie byłam dzis z koleżanką:

Na tym drugim zdjęciu widać listki szarotek, tu naprawdę jest ich dużo, oczywiście jeszcze nie kwitną, ale kwitnie goryczka Klasjusza i moje ukochane sasanki:

- izabella1004
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Olgo bardzo bardzo dziękuję!
I choć goryczki uważam za urocze wszystkie jak jedna to wiosenna jest moją wyjątkową ulubienicą.
Cudowna jest!
Mimo wiosennych opóźnień Olgo - masz i tak mnóstwo powodów do zadowolenia .
Pomijam cudowne miejsca jakie widać z Twoich okien czy miejsca na urocze spacery to zapachy lilaków czy czeremchy biją chyba wszystkie inne.
Misa z bratkami niesamowicie sympatycznie kontrastuje z tłem zdjęcia.
Buziaki Olgo

I choć goryczki uważam za urocze wszystkie jak jedna to wiosenna jest moją wyjątkową ulubienicą.
Cudowna jest!
Mimo wiosennych opóźnień Olgo - masz i tak mnóstwo powodów do zadowolenia .
Pomijam cudowne miejsca jakie widać z Twoich okien czy miejsca na urocze spacery to zapachy lilaków czy czeremchy biją chyba wszystkie inne.
Misa z bratkami niesamowicie sympatycznie kontrastuje z tłem zdjęcia.
Buziaki Olgo

- Aza
Ewelino Mam nadzieję że następnym razem jak będziesz w Zakopanem to się ujawnisz, mój dom naprawdę łatwo znaleźć.
KaRo Koleżanka z która byłam na hali na Stołach, uważa goryczkę Klasjusza za najpiękniejszy kwiatek świata, kiedyś pisała jakąś prace o goryczkach chyba magisterską. Wiosenna goryczka nie da się ukyć że ma kolorek.
Ewo od Konsantego Odpisałam Ci że jutro na pewno będę po czwartej, ale ostatnio moja poczta nigdzie nie dochodzi więc powterzam wiadomość na forum. Wieczornic ile chcesz możesz mieć, mięta tez się znajdzie choć ją tępilam ostatnio. Dzisiaj wreszcie padalo , trochę mnie zmoczyło, ale i tak bardxzo się cieszę bo moje roślinki nie są przystosowane do suszy.
KaRo Koleżanka z która byłam na hali na Stołach, uważa goryczkę Klasjusza za najpiękniejszy kwiatek świata, kiedyś pisała jakąś prace o goryczkach chyba magisterską. Wiosenna goryczka nie da się ukyć że ma kolorek.
Ewo od Konsantego Odpisałam Ci że jutro na pewno będę po czwartej, ale ostatnio moja poczta nigdzie nie dochodzi więc powterzam wiadomość na forum. Wieczornic ile chcesz możesz mieć, mięta tez się znajdzie choć ją tępilam ostatnio. Dzisiaj wreszcie padalo , trochę mnie zmoczyło, ale i tak bardxzo się cieszę bo moje roślinki nie są przystosowane do suszy.
- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Wcale nie jest tak bardzo daleko w tyle:Aza pisze:Wyszłam do ogrodu zrobić zdjęcia do Konstantego, przy okazji zrobiłam zdjęcia dokumentujące, jak bardzo moja wiosna jest w tyle za waszą wiosną
- wieczornik damski i piwonia dahurska przekwitły owszem,
ale bratki i bzy kwitną nadal w moim rejonie.
Natomiast chaber

Więc jest tak jak jest ale wcale nie jest najgorzej . :P
Zajrzyj do mnie proszę i zobacz mój prawie 3 m wysokości bukiet

- Aza
Dzisiaj przeszłam Czerwone Wierchy zajęło mi to 12 godzin. mam wprawdzie kwiatki, ale chyba bardziej interesująca jest zmiana pogody na trasie. Zdjęcia były robione co pewien czas. Choć już pare razy fotografowalam na tej trasie, ale takiego nieba nigdy jeszcze nie mialam.

Kwiatki z tej wycieczki wstawię jutro,bo trzeba się umyć i spać.

Kwiatki z tej wycieczki wstawię jutro,bo trzeba się umyć i spać.
- izabella1004
Jak ja tęsknie za Tatrami i takimi trasami
Bardzo bym chciała mieszkać obok nich.

I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
- Aza
Kwiatki kwitnące, spotkane wczoraj.
Urdzik na podejsciu na przełęcz trochę nad Kondratową:

Na przełęczy pierwiosnek maleńki:

Głodek mrzygłód:

Fiołki alpejskie:

Goryczka wiosenna na tle Tatr od Świnicy(z lewej) do Krywania:

W zejściu nad doliną Tomanową gnidosz dwubarwny:

Na zakończenie widok na Krzesanicę najwyższy szczyt w grupie Czerwonych Wierchów:

Urdzik na podejsciu na przełęcz trochę nad Kondratową:

Na przełęczy pierwiosnek maleńki:

Głodek mrzygłód:

Fiołki alpejskie:

Goryczka wiosenna na tle Tatr od Świnicy(z lewej) do Krywania:

W zejściu nad doliną Tomanową gnidosz dwubarwny:

Na zakończenie widok na Krzesanicę najwyższy szczyt w grupie Czerwonych Wierchów: