Park krajobrazowy-minismok cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Cynamon
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 19:45
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Witaj Smokini po długaśnej przerwie ... wiosna już całą gębą, a Smokini nie widać na mazowieckich równinach ;) zimą coś przebąkiwała, o wyprawie i co? :lol:

Ech, nostalgia ... wielu z nas zakorzenionych po prawej stronie mapy.
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2008, o 12:42
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Podziekować Krzysiowi za uwagę na dzwięk duszy a Tobie Hanuś za CAŁOKSZTAŁT :D .......pisania mi trzeba :?
Pachnaca! :D .....wróciłas wraz z korzeniem? :shock: i radosc dla smoka :D

maja dzisaj smoki leniwe obłoki :lol: .........żółty Rd ukradkiem noca otworzył paki :D , a powietrze pachnie absurdem :lol:

mała rugosa rubra zakwitła pierwszymi kwiatami a po chwili obsypały ja płatki kwiatów wisni :o

kwitną jabłonie i derenie a ostatnie tulipany sciełam do wazonu........z magazynu rolniczego gruchnęła wiesć ze po przedwiosniu jest pirwiosnie :lol: Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

"kupiły" miejsce niezapominajki od Izy Chatte[ mi cantare :D ] bedzie niezapomiana w smoczej :D Obrazek Obrazek

Danieczko Słoneczko :D pieknie buja chrzan i podparty bamboooo mały chmiel :D .......żeby nie dać sie pospólstwu łakowemu zrobiłam kacik NOWOCZESY :lol: Obrazek Obrazek Obrazek

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Kontakt:

Post »

minismok pisze:Witaj Gucia :D ku chwale powojników :lol: musze się przyznac ze mam ich zdecydowanie za mało :o ......np. przydałbysie biały do ND........i niemal pancerny :lol:
To proponowałabym Jackmanii Alba

Obrazek
http://home.koping.net/akleja/Clematisregister.htm

lub z kroplą różu - Matkę Siedliska, Franczaka.

Obrazek

Oba, są do USDA 4-9, więc łapią się nawet na południową Kamczatkę. :;230

Tu coś więcej o Albie, na którą sama poluję. :-)

http://www.backyardgardener.com/plantname/pda_a21d.html

O, Albę ma Tomszak ale to znów inna część śiwta : :(
http://tomszak.pl/kolekcja_powojniki.php

Raju, Ty masz już kwiaty na dreniach? :shock:
Moje dopiero puszczają nowe liście... :roll:
Róże ? Jakie róże ? Wiem ! Z foliaka i wyniesione do zdjęcia ! :lol:
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Hanus tej małej cos sie w łyko porobiło :lol: [wsadzona jesienią z siewki! :shock: ]
aura wyjatkowa jak na smocza od błyskawicznego stopienia masy sniegu z koncem marca nie było PRZYMROZKÓW! :D .......Elfe którą spisałam na straty i posadziłam w zupełnie niereprezentacyjnym miejscu[ ale okopczykowałam i okryłam stroiszem] w ogóle nie przemarzła :shock: .........a pieszczoch RU ledwo ledwo :? ........trzeba w górach sadzić DUZE , malenstwa sa tutaj niemal bez szans :( [albo rozsadnik pod folią] Obrazek
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Jak to z siewki?
Jakiej siewki?

Ja już nic nie rozumiem ...
smok ma róże z siewki ... i już taka duża???
świat zwariował
dobranoc
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
myszek
500p
500p
Od: 28 kwie 2007, o 00:37

Post »

minismok pisze: ku chwale powojników :lol: musze się przyznac ze mam ich zdecydowanie za mało :o ......\
Nie sposób oblecieć wszystkie ogródki i jeszcze ślad zostawić wszedzie po sobie, no ale tu teraz w końcu muszę.... :wink:
Mając taki potencjał agrarny :!:....... Ja bym miała już ze setkę powojników i cieszyła oczy najpierw widokiem i zapachem C. montana (wiele odmian do wyboru!), potem C.atragene (wiele odmian do wyboru!), a następnie od wczesnej wiosny do późnej jesieni viticellami i wielkokwiatowymi przeróżnej maści (od wcześnie kwitnących do późno kwitnących!, nie wspomnę, już że w obu kategoriach wiele odmian do wyboru :!: )
Minismokinii - do dzieła! I wspomnę, że one nawet nie muszą mieć podpórek. Jak nie mają, to pełzają po powierzchni, okrywając i zadarniając. Nawet te wielkokwiatowe*.

*Kupiłam sobie ostatnio następną książkę o klemkach i tam jest zdjęcie jak: ['Hagley Hybrid' i 'Rouge Cardinal' tworzą kwietny dywan], wkleić nie mogę bo prawa autorskie itd ale uooo matko, okazuje się, że nawet te przeznaczone do wspinania się - mogą tworzyć kwietne poduchy na ziemi i to przez całe lato! Go Minidragon, Go!
Mysza

'Wszyscy wiedzą, że czegoś nie da się zrobić, i przychodzi taki jeden, który nie wie, że się nie da, i on właśnie to robi.' Albert Einstein
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Witaj Smoczku!
Jak to nie było u Ciebie przymrozków?! :shock: Zimni ogrodnicy zapomnieli o Twoim ogrodzie?
Ale dziwy nad dziwami! :shock: :lol:

Powiedz mi, co to za wdzięczne kwiatki?

Obrazek

A kępą kuklika jestem dalej zachwycona. Czekam cierpliwie, aż mój tak się rozrośnie. :D
Hehe - witaj w niezapominajkowym fan-clubie. ;:109

Haniu - piękna ta Alba!
Pozdrawiam serdecznie
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie w PK :D

od świtania rwę,rwę tzw chwasty :lol: Obrazek

teraz chyba widac ze to mały wgłebnik[sposób na zatrzymanie wilgoci :? na stoku],4 lata temu był tutaj wiekszy zagon ziemniaków :lol: i do dzisaj zdarza się ze miedzy kamieniami wyrastaja kwiaty francuskiego 17-wiecznego dworu :lol: :lol:

Lisko siewka zdjęta ze skarpy,tam rośnie jeszcze sporo "tego towaru" jak chcesz chetnie podesle :D ..tutaj róze rosiewaja sie same dlatego podsadzam dzikuski mieszańcami :D zawiązujacymi owoce.......moze kiedyś doczekam się hybrydy albo mutanta? :? a póki co kwieciem oczy ciesza w czerwcu :D

Myszak uczony gryzoniu :lol: ,najkrótsze wyrazy "tak" i "nie" wymagaja najdłuzszego uzasadnienia hmmmm ale TAK! dla powojników :D dziekuje za podpowiedz jakich gatunków poszukiwać........tylko czy one na przylesiu beda zdrowo pełzały? :? bo zauwazyłam ich podatnosc na choroby grzybowe :evil: a tego u smoka sporo :roll:

Wisienko :D .......b. dziekuje za przypomnienie o niezapominajkach :lol: ......dostałam od Izy i dosiałam do nich jeszcze kilka opakowań hmmm.....a ta kepa przy kamieniu to jakies mechowate :lol: ........lubi kamień,wilgoć[ ale podłoze przepuszczalne] i półcień.......muszę pogrzebac w pamieci :lol: bo nazwy zapomniałam :lol:
cmokasy z gór i pedze na ratunek płozacemu aurea bo go zarosło zielsko tej nocy :shock:
i słoneczny Rd dla Was Obrazek
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Przechlapane w tych górach. Jak nie buce na quadach zrobią najazd, to desant z powietrza lub nocny atak chwastów... :cry:
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
HannaCS
500p
500p
Od: 18 cze 2008, o 11:45

Post »

bishop pisze:Przechlapane w tych górach. Jak nie buce na quadach zrobią najazd, to desant z powietrza lub nocny atak chwastów... :cry:
święte słowa Krzysiu..
Wypadałoby powiedzieć, że zawsze coś pod góre.. a to jednak z góry .....

hehe
ale nie ma tego złego coby na dobre nie wyszło..
bo...
miejsca i przestrzeni masz całe mnóstwo :)
Owoce dojrzewają w słońcu, Ludzie w świetle miłości!!

zielony ogród w lesie
minismok
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

noooooo i zakonczył się mój "zielony dzień" :D ........było sniadanko na trawie :D,orka na ugorze,grad :o i tecza :D .....tamaryszka Mag-icznie wkopałam w irysy...ogoliłam wyspę iglaków itd,itp........i wpadł mi przy kawie w ręce magazyn ogrodniczy .........ooooo! Kofani !rozbijam skarbonkę bo muszę kupić grochodrzew i tawułę Spiraea[ to przez Kocio]......catalpę odpuszcze bo wyglądałaby chyba w smoczej jak pół d......zza krzaka :? o ile przetrzymałaby zimę :lol:

ale ale.....czy Robinię mogę posadzić przy brzozie? :roll: ............chce się życ! :lol: gdy smok ma free style :D ..........nawet ludzkim głosem przemówiłam do kreta :lol: ......

a na pulpicie ciągle FORUM OGRODNICZE :lol: Obrazek.........

i tutaj ostróżka zarasta niemiaszkową RU :lol: .......bez wahania poswięcę RU :o

cmokasy z gór .......a Adminowi i Moderatorom dziekuje za całodniową cierpliwość :D[ popatrzcie jak pracowicie wklejam ogonki i przecinki:lol: ]
Awatar użytkownika
bishop
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 4 cze 2008, o 22:54
Kontakt:

Post »

Kosiarkę Ci opowiedziałem tam gdzie pytałaś :;230
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Awatar użytkownika
Ave
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 kwie 2008, o 12:11

Post »

...W kwestii bestii do trawy, mam spalinówkę z silnikiem polecanym przez Bishopa, kółka z tyłu ma o większej srednicy niż z przodu, co poczatkowo wydawało mi się beznadziejne, a w praktyce okazało sie bardzo przydatne (szczególnie na wądołach i górkach-pagórkach mojego niezwykle nierównego trawnika i łąki). Kosz mam płócienny - przy wyrzucaniu trawy kurzy sie z niego niemiłosiernie, ale kosz spory, to nie narzekam. Ma Bestia napęd, bo przy takim terenie chyba bym zdechła, jakbym miała toto sama pchać. Potrafię, z małymi przerwami, za jednym zamachem ogolić nią ok 2500 m2.
Jak będę w tym tygodniu na działce to zrobie foty i spiszę dane techniczne :)
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

Smoku robinia i katalpa i na mojej liście chciejstw...
tyle, że baaardzo bliskiej spełnienia :)

Piękne kwitnące na różowo robinie są u nas (1,5m) po 20 zł ale Izunia szuka białej ... o i taki mam maleńki problem :)

za to wczoraj kupiłam sobie złotokap :) i jestem happy...

Jak to niewiele nam czasem do szczęścia potrzeba :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
mag
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 mar 2008, o 09:41

Post »

Smokini, robinia akacjowa wespół z brzozą, to jak najbardziej zgrany duet, sadząc po tym, iż u mnie same wysiały się po sąsiedzku :lol: Najlepiej wysiewać, bo przesadzana cierpi okrutnie i karleje w oczach. Samosiejka chyba po pięciu latach jest okazałym drzewem i na dodatek pięknie w tej chwili kwitnącym :D
Pozdrawiam cieplutko. Magda
Spis treści.Wizytówka.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”