Róże w moim ogrodzie.
- Deirde
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 18 cze 2007, o 10:41
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Aniu - mam same pąki, róże zatrzymały się i czekają na czerwiec by dotrzymać terminu kwitnienia.
Agnes będzie pierwszą moją różą która zakwitnie, niestety, nie wiem kiedy kwiat został pogryziony.
Zeszłoroczna Madame Plantier
Cardinal de Richelieu - w zeszłym roku miał straszną plamistość, już myślałam, że po będzie po nim ale dał radę i w tym roku zaskoczył mnie kwiatami.
Souvenir de la Malmaison w obecnej chwili stanęła w miejscu, za to dostała jedną wysoką gałąź.
Jacques Cartier - urocza różyca z oczkiem, wypatrzona u Oliwki, mam dwa krzewy i chyba lepiej rozwija się ta nieprzycinana.
Reszta historycznych - później.
Agnes będzie pierwszą moją różą która zakwitnie, niestety, nie wiem kiedy kwiat został pogryziony.
Zeszłoroczna Madame Plantier
Cardinal de Richelieu - w zeszłym roku miał straszną plamistość, już myślałam, że po będzie po nim ale dał radę i w tym roku zaskoczył mnie kwiatami.
Souvenir de la Malmaison w obecnej chwili stanęła w miejscu, za to dostała jedną wysoką gałąź.
Jacques Cartier - urocza różyca z oczkiem, wypatrzona u Oliwki, mam dwa krzewy i chyba lepiej rozwija się ta nieprzycinana.
Reszta historycznych - później.
Piękny kolor, pięknie Ci ida róże 

I moje róże http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... 74&start=0" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
I ogród http://forumogrodnicze.info/viewtopic.php?f=2&t=21086" onclick="window.open(this.href);return false;
-
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Gosiu
........z przyjemnoscia ogladam pierwszy kwiat Twojej Agnes
.....moja ma jeszcze zamkniete zielone paki.........J Cartier podobnie jak Oliwka w ogóle nie przycinam[przeciez to zimna róza]i w przeciwieństwie do wielu innych [ np Twoich ulubionych rabatowych] ciecie niemal wcale nie pobudza jej do wzrostu :o
cmokasy

cmokasy
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
- Deirde
Aga - wszystkie mają piękne liście, wyglądają też świetnie ale boję się ich chorób, stosowałam już Biochikol, u nas trochę padało, a kilka mam posadzone przy żywopłocie. Róż o morelowym kolorze mam mało ale muszę jeszcze dwie dokupić. U Ciebie też ładnie rosną.
Oliwka - nie wiedziałam czy historyczne się przycina, w katalogu róż pisano o cięciu historycznych powtarzających kwitnienie - tnie się tak jak rabatówki ale chyba więcej nie będę tego robić, wytnę tylko gałęzie zagęszczające krzew. Mam nauczkę na przyszłość. Tak na prawdę myślałam, że Agnes mi nie zakwitnie, zrobiła mi niespodziankę, zakwitła jednym kwiatem ale 3 inne zasuszyła. Widziałam pierwsze kwiaty u Victora Verdier i Mozarta.
Oliwka - nie wiedziałam czy historyczne się przycina, w katalogu róż pisano o cięciu historycznych powtarzających kwitnienie - tnie się tak jak rabatówki ale chyba więcej nie będę tego robić, wytnę tylko gałęzie zagęszczające krzew. Mam nauczkę na przyszłość. Tak na prawdę myślałam, że Agnes mi nie zakwitnie, zrobiła mi niespodziankę, zakwitła jednym kwiatem ale 3 inne zasuszyła. Widziałam pierwsze kwiaty u Victora Verdier i Mozarta.
- Deirde
Agnes jest młoda, sadzona jesienią, - kolor kwiatu jasnożółty z cielistym odcieniem, wewnątrz płatka ciemniejsze, półpełne do pełnych. Jedna z nielicznych róż pomarszczonych o kolorach kwiatu żółtych - cytowane z katalogu róż. Wysokość krzewu do 2 m, szerokość 1,2 m. Najbardziej podobają mi się jej kolce.
Co do Abrahama - mój raczej nie będzie kwitł pierwszy, zawsze jestem w strefie średniej zakwitu róż. Wczoraj padało, a następny oprysk Biochikolem w poniedziałek.
Abraham Darby.
Gartentraume.
Co do Abrahama - mój raczej nie będzie kwitł pierwszy, zawsze jestem w strefie średniej zakwitu róż. Wczoraj padało, a następny oprysk Biochikolem w poniedziałek.
Abraham Darby.
Gartentraume.