Zieleń to życie-zielono mi - evluk
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lis 2008, o 17:19
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
- Kontakt:
Alu- rozmnażałam z patyka: wczesną wiosną do doniczki z piaskiem i bardzo dobrze się ukorzeniła
Alu- jeśli Ci sie marzy taka kalina to być może będę mogła spełnic Twoje marzenie....mam zrobione 2 odkłady (dzis sprawdzę, jak się korzenią) i na jesieni powinny być do wydania (jeśli reflektujesz- przypomnij się pod koniec sierpnia) razem z kaliną miniaturową, która już w doniczkach się korzeni od miesiąca)

Alu- jeśli Ci sie marzy taka kalina to być może będę mogła spełnic Twoje marzenie....mam zrobione 2 odkłady (dzis sprawdzę, jak się korzenią) i na jesieni powinny być do wydania (jeśli reflektujesz- przypomnij się pod koniec sierpnia) razem z kaliną miniaturową, która już w doniczkach się korzeni od miesiąca)

-
- Kontakt:
Witam wszystkich!!!!
Alu- to przecież nic takiego, zwykła grzeczność i tyle
Wczoraj przez przypadek w ogródku odkryłam maleńki cud- nowe życie:
dzieci winobluszcza trójklapowego Parthenocissus tricuspidate:
Maleńka siewka

Już widać z kim mamy do czynienia

Jest ich kilkanaście- będę na nie chuchać i dmuchać, jak podrosną przepikuję do doniczek i w jakimś zacisznym miejscu poczekają na nowego właściciela...
Do tej pory winobluszcz wspinał się po murze przylegającym do kostki brukowej, w poszukiwaniu nowych terytoriów zaczął wspinać się po murze przylegającym bezpośrednio do rabaty, już ta młodsza część winobluszczu kwitła i owocowała w zeszłym roku i proszę: nasionka padły na ziemię i wykiełkowały.....
I jeszcze na dobranoc Irysek

Zdjęcia wykonane przez szwagra......którego bardzo często ostatnio zanudzam prośbami o fotografowanie mojego ogrodu i roślin

Alu- to przecież nic takiego, zwykła grzeczność i tyle

Wczoraj przez przypadek w ogródku odkryłam maleńki cud- nowe życie:
dzieci winobluszcza trójklapowego Parthenocissus tricuspidate:
Maleńka siewka

Już widać z kim mamy do czynienia

Jest ich kilkanaście- będę na nie chuchać i dmuchać, jak podrosną przepikuję do doniczek i w jakimś zacisznym miejscu poczekają na nowego właściciela...

Do tej pory winobluszcz wspinał się po murze przylegającym do kostki brukowej, w poszukiwaniu nowych terytoriów zaczął wspinać się po murze przylegającym bezpośrednio do rabaty, już ta młodsza część winobluszczu kwitła i owocowała w zeszłym roku i proszę: nasionka padły na ziemię i wykiełkowały.....
I jeszcze na dobranoc Irysek

Zdjęcia wykonane przez szwagra......którego bardzo często ostatnio zanudzam prośbami o fotografowanie mojego ogrodu i roślin

-
- Kontakt:
Dzięki za odwiedzinki Przyjaciele
Moniko maleńki Irysek a jaka śliczna barwa- lubię takie kolory.....
Zytko, poniżej Parthenocissus tricuspidate forma dorosła:

I jeszcze parę zdjęć- tegorocznych "zdobyczy" i nie tylko:
oregano-2 odmiany

Kocimiętka

Alu, kalina

jasnota

Mam maleńką prośbę
, poniżej moje dwa nowe nabytki, czy mogłabym prosić o podpowiedź w sprawie nazwy:

Miłego dnia życzę

Moniko maleńki Irysek a jaka śliczna barwa- lubię takie kolory.....
Zytko, poniżej Parthenocissus tricuspidate forma dorosła:

I jeszcze parę zdjęć- tegorocznych "zdobyczy" i nie tylko:
oregano-2 odmiany

Kocimiętka

Alu, kalina

jasnota

Mam maleńką prośbę

Miłego dnia życzę