Mój ogródek - chatte - 2cz. 2007r

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 19 paź 2006, o 08:52
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Andzio, dzięki, ze wpadłeś :D

RoksiSK (jak masz na imię?), nie sądziłam, ze mój ogródek tez moze być dla kogoś inspioracją :shock: Bardzo mi miło :D

Elżbietko, pod roslinki daję obornik koński ;) Kamienie na scieżkę zbierałam przez całe lato jeżdżąc do lasu na rowerze :lol:
Wiesz, ze u nas to wyjątkowo deficytowy towar, ale ja tak bardzo chciałam mieć taka ścieżkę :D
No i mam ;:1 , jeszcze tylko 1,5m...
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Teraz tylko kilka zdjęć, bo już późno i zaczynają mi się oczy kleic, ale muszę Wam pokazać jedną z moich ulubionych bylinek!

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

Prawda, ze sliczne?

I jeszcze moj kochany liliowiec

Obrazek Obrazek Obrazek

Już całkiem na koniec :
Obrazek
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Iza bylinki śliczne :) :) :) Aż miło popatrzeć :P
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Dorota T.
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 11 mar 2007, o 12:09

Post »

Pięknie i kolorowo tylko żałuję, że nie można przesłać przez łącza zapachu :roll:
Ja, jak zakładałam swój pierwszy skalniaczek, to kamienie woziłam w dziecięcym wózku wracają ze spaceru, zakupów itd. ... :lol:
Teraz mam w planie skalniak z kupnych kamieni i potrzebuję pomocy M więc czekam na te kamienie już 3 rok szkoda, że moje dzieci już nie potrzebują wózka, dawno miałabym skalniak gotowy ;:160 :;230 ;:223 :;230
Inter vepres rosae nascuntur. Róże rosną wśród cierni.
Mój ogródek-cz.1 ... Mój ogródek-cz.2 ...
Awatar użytkownika
Karo
-Administrator Forum-.
-Administrator Forum-.
Od: 16 sie 2006, o 14:39
Kontakt:

Post »

Izo - narobiłaś mi apetytu tymi truskawkami :wink: .
Len jest cudny .... moja sadzonka chyba się gubiła w tłumie :) ,no i powtarzam się, ale ścieżka jest intrygująca :D
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Kontakt:

Post »

Izo, pięknie pachną te truskaweczki. Jak ja się cieszę ,że zaczyna się ich pora ( bo uwielbiam...wąchać i jeść).A len jest uroczy- takie wielkie kępy! Siałaś , czy poadziłaś kupioną roślinkę ? Ja posiałam , ale wzeszły jakieś "anemiki". :(
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Dziękuję Agnieszko ;:79

Dorotko, kwiatki z ostatnich zdjęć akurat nie pachną, ale truskawki owszem ;) Niestetym musisz sobie to wyobrazić :lol:
W sprawie kamieni molestuje od jakiegoś czasu mojego M, ale u niego na efekt takiego molestowania trzeba czekać ok. pięć lat, a ja nie mam tyle czasu, bo jesienią chcę przenieść, a właściwie zrobić nowy skalniaczek. Muszę więc sama zadbać o budulec i ...jeżdżę coraz dalej w las ;)

Krysiu, mam najwczesniejsze truskawki : kiedy u innych zaczynają się owoce, to u mnie sie kończą :D W tym roku są trochę opóźnione, przez tę dziwną wiosnę i przez to, ze z powodu budowy szklarenki, były w pospiechu przesadzane byle gdzie :(
A len powinien Ci w tym roku zakwitnąć, choć skromnie. Za to w przyszłym roku powinnas już mieć ładną kępkę, a jak pozwolisz mu się wysiać... :D
I jeszcze jedno : skończyłam ścieżkę, hurra!!!

Ewelino, masz niezły węch :lol: Len wysiałam. Z początku chyba też nie był zbyt okazały, ale z czasem kępki się rozrastają i rosną też na wysokość.
Od kilku dni wybieram sie do Twojego ogrodu, ale wciąż mi brakuje czasu :( Dziś znów nie zdążę, bo już nie widzę na oczy, a jutro musze wcześnie wstać , ale "co sie odwlecze, to nie uciecze" ;)

Dziękuję Wam wszystkim za odwiedziny i uwagę poswięconą moim pupilom :D
Serdecznie pozdrawiam!
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Twój len Izo, jest bardzo ładny - takie delikatne roślinki o delikatnym błękicie ... jak niebo :D
Czy wystarczy posiać siemię lniane ?
Podziwiam Twój zapał i siły do wykonania kamienistej dróżki :shock: . Super to wygląda !
Jednak kobieta dużo potrafi ... ;:18 Gratuluję.
Awatar użytkownika
Andzio
200p
200p
Od: 5 maja 2007, o 19:23

Post »

;:138 ;:138 fajnie że znalazłem to forum -tylu miłych i sympatycznych ogrodników w jednym miejscu!Lubię spacerki po Twoim ogrodzie,a i u innych też chodzę ukradkiem żeby pszczól,bączków nie denerwowac ;:113
Kocham moje Kochane Robaczki-tak słodko mówię o mojej kochanej rodzince!
Zapraszam do mnie
Awatar użytkownika
RoksiSK
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 23 kwie 2007, o 15:57

Post »

Odkryłam, że w tamtym roku miałaś Iza pomidorki koktajlowe. Pozwolę sobie o coś zapytać. Jak szybko kiełkują z nasionek - tak żeby można było wkopać sadzonki do ogrodu. Wyjeżdżam za kilka tygodni nad morze i nie wiem, czy zdążę je posadzić do ogrodu. Pozdrawiam cieplutko!!! :) :) :)
Pozdrawiam Agnieszka
Mój Ogrod , Kuchnia i Storczyki
Awatar użytkownika
Wisienka
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 9 lis 2006, o 11:45

Post »

Hej Iza!
Wpadłam tylko na chwilkę żeby Ci napisać, że ta Twoja kamienna ścieżka jest po prostu EXTRA![/b].
Jestem pełna podziwu dla Twojego trudu! Ale opłacało się!
Na mojej działce jest pełno kamieni (na razie nie bardzo mam czas na ich zbieranie :( ) , ale może kiedyś powielę troszkę Twojego pomysłu ??
Nie wiedziałam, że len tak wygląda !! :shock: :shock:
Znowu dzięki Wam wiem coś więcej!
Pozdrawiam serdecznie
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

Jak tu wpadam - na krótko najczęściej :( - to lubię pozaglądać do Waszych ogródków, a jak tak zacznę po nich spacerować, to nie wiem kiedy noc mnie zastaje i nie mam juz kiedy zajrzeć do własnego wątku :? Dziś więc zrobię odwrotnie. Jak zdążę, to odwiedzę czyjś ogródek, a jak nie, to jutro...

Aniu, siemię to nasiona lnu rocznego, a to jest len trwały.

Agnieszko, niestety nie potrafię Ci powiedzieć, jak długo kiełkują nasionka pomidorów koktajlowych :oops: Nigdy nie umiem policzyc dni, bo mam kiepskie poczucie czasu. Poza tym ja dość nietypowo uprawiam pomidory. Dotąd wysiewałam, zależnie od pogody, w maju, albo pod koniec kwietnia wprost do gruntu i przykrywałam plastikowymi butelkami, które zdejmowałam po zimnych ogrodnikach. Owocują wtedy troszkę później, ale nie mniej obficie :D

Andzio, naprawdę się cieszę, że lubisz spacerować po moim ogródku :D Ja też mam pszczółki i inne żyjątka, tylko nie zawsze udaje mi się je uwiecznić :( Ale dziś może jedną pszczółkę pokażę :D

Jadziu, szanuj swoje kamienie, nawet nie wiesz jak są cenne ;) Len oczywiście Ci polecam, najlepiej mój :D
Dziewczyny, jestem niezmiernie rada, że Wam sie moja scieżka podoba! :D Po pierwsze, dlatego, ze się przy niej napracowałam, po drugie - bo to mój autorski pomysł, po trzecie - bo mi się też podoba :oops:

A teraz pokażę, co u mnie ostatnio zakwitło, albo już przekwitło :(

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Awatar użytkownika
chatte
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum

Post »

och, to jeszcze nie koniec...

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
Obrazek Obrazek

Zakwitł mi prześliczny niebieski przetacznik od KaRo ;:87 Krysiu, jak on się nazywa? Zapomniałam :oops:

A na deser mam jeszcze coś :

Obrazek Obrazek Obrazek

Mam jeszcze kilka zdjęć, ale muszę pozmniejszać.
No i tak jak się obawiałam, nie zajrzę już do niczyjego ogródka, bo trzeba iść spać :(
Żegnam się z Wami - do jutra! :D
Reposit-10
Konto usunięte na prośbę.
Od: 22 sty 2006, o 11:50
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Izo - pierwsze i drugie danie bardzo smakowite ... ale deser PYCHA !!! Tulipanowiec, tak ?

Śliczne i wypielęgnowane masz rośliny :shock: . Goździki brodate już kwitną ? Kiedyś je hodowałam
i bardzo lubiłam .

Pozdrawiam i dobrej nocki :D
Grzegorz B

Post »

Witaj Izo :D :D :D

Masz wspaniale kwitnące rośliny, przepieknie się prezentują a tulipanowiec pierwszy raz taką roślinkę widzę, jest fantastyczna. Mam małe pytanko czy ona rośnie wysoka czy jak zwykły tulipan? I jeszcze jedno pytanko- Jak sie nazywa roślinka na zdjęciu czwartym?, takie fioletowe dzwonki

Pozdrawiam serdecznie :D :D :D
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”