Leśny ogród Moni68 cz.3

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 wrz 2007, o 18:21
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Kochane, witam Was serdecznie :)

Wczorajszy dzień na szczęście minął :lol: :lol: :lol: Goście długo nie siedzieli, bo od 16.00 lało :lol: Bardzo się cieszyłam, zwłaszcza ze względu na rośliny. Wieczorem postaram się napisać więcej i odpowiedzieć na Wasze posty- na razie kilka zdjęć.

Majko, moim zdaniem możesz jeszcze spokojnie nawieźć :)

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek

CDN
Serdecznie pozdrawiam, Monika
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Na dwóch ostatnich zdjęciach na pierwszym planie jest rh Cynthia, w głębi Mars.

Majko, dopiero parę dni temu nawiozłam obornikiem hosty, chciałam, żeby pokazały się całe.

Dalo, jestem ciekawa, jaką odmianę kupiłaś? Białe są piękne :)

Danusiu, zaraz zajrzę do Twojego ogródka :) Opis pasuje do kilku odmian.

Cynthio, bardzo dziękuję za miłe słowa :) Co prawda o elfach nie wspominał, ale uwielbia bawić się w lesie- jest na etapie budowy szałasów :) Ten trawnik z rolki to chyba rozłożyli na potrzeby programu :lol: :lol: Niestety, nie da się takiego w lesie utrzymać- z chwastami można walczyć, ale z igliwiem nie :lol: :lol: Sypie się cały czas i nic innego nie można byłoby zrobić, tylko wygrabiać z trawy.

Aguś, dziękuję :) Trochę jestem zawiedziona ich kwitnieniem, ale to z pewnością wina zimy...za to większe urosną :)

Joluś, u mnie lało potwornie :lol: Kiedyś nie lubiłam, jak pada deszcz, a teraz nawet się cieszę :) Nie mogę się doczekać, jaki będzie ten rh, na razie jeszcze pąki nie pękają...

Tess, gości miałam w sobotę i lało jak z cebra :lol: :lol: Mnie to nie przeszkadzało, ale oni mieli miny niewyraźne :lol: Mgły nie było, ale wilgoć czuło się przez cały dzisiejszy dzień.

Halinko, przez nich nie mogłyśmy się nagadać :lol: Nie zmęczyłam się wcale, bo był tylko grill, a zmywarka pozmywała :lol: Dzisiaj w ramach relaksu trochę popieliłam i pojeździłam na rowerze.
AFRYKA
Mój ogród.
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
AFRYKA
Mój ogród.
x-d-a

Post »

Moniko, żurawki są śliczne, mimo że mają takie skromne kwiatki...ale te listki...
Kupiłam azalie japońską Kermasine Alba do mojego przedogródka, żeby go nieco rozświetlić - jest od strony północnej, ale rano i wieczorem zagląda tam słoneczko.
Miłego wieczoru :lol:
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Dalo, bo i na liście zwracam tylko uwagę :lol: Powiem Ci szczerze, że Kermesiny w białym wydaniu jeszcze nie widziałam...na pewno będzie piękna, bardzo lubię białe azalie :)
AFRYKA
Mój ogród.
Awatar użytkownika
hanka55
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 sty 2008, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Moni, jest biała Kremensina !
W USA. :lol:

Kermesinum Album

Obrazek

http://www.pbase.com/azaleasociety/image/56979985
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Moniko, ale oaza zieleni i spokoju :shock: (wtedy kiedy nadmiaru gości oczywiście nie ma :wink: )
Twoje żurawki mnie rozłożyły :lol: Ile lat mają? jak długo czekałaś aby się tak rozrosły?
Cudne.... O Rh nie wspomnę :wink:
Pozdrawiam
Awatar użytkownika
tu.ja
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 21 lip 2008, o 09:18

Post »

Moni - ależ piękne żurawki masz. A hosty takie wielkie :shock: , u mnie dopiero pojedyncze liście rozwinięte. Pięknie!
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49

Post »

Monisiu piękne fotki ;:109 żurawki śliczne

Ale Twój skalniaczek uroczy, kamienie tak symetrycznie poukładane :roll: pewnie sporo czasu Ci zajęło tworzenie tego skalniaka.....Monisiu tą górką nasypywaliście czy już była :?:
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
JSZFRED
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 lut 2008, o 18:02

Post »

skalniak super , a biała azalia powala ,
Pozdrawiam Asiorek

Asiorlinki
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Haniu, dziękuję za zdjęcie :) Trochę za daleko :lol: :lol:

Ewuniu, te wszystkie żurawki z ostatnich zdjęć były sadzone w ubiegłym roku. Cieszę się, że przetrwały zimę bez szwanku, a po nawiezieniu obornikiem szybko się rozrastają. Podobnie jak hostom, klimat im u mnie służy :lol:

Izuniu, tylko te hosty na zdjęciach prawie się rozwinęły, reszta nie nadaje się jeszcze do pokazania. Żurawki pieczołowicie dosadzam :lol: :lol:

Joluś, nie uwierzysz, ale ten skalniak powstał na starych cegłach :lol: :lol: Poprzedni właściciel działki składował je chyba ze 20 lat, bo były porośnięte mchem. Stwierdziliśmy, że lepiej wykorzystać niż wywozić i w ten sposób powstała wielka górka :lol: Z drugiej strony rosną między innymi hosty. Co ciekawe, dobrze się też w tym miejscu czują azalie.

Asiu, bardzo dziękuję za odwiedziny i miłe słowa :)
AFRYKA
Mój ogród.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
evluk
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 16 lis 2008, o 17:19
Kontakt:

Post »

Moniko jeśli chodzi o ten obornik :roll: :lol: Nawozisz rośliny naturalnym, czy już takim przerobionym w granulkach? bo słyszałam, że taką postać oborniku można również dostać....
Miłego dnia życzę
Monia68
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Ewo, kupuję w ogrodniczym taki w granulkach :lol: :lol: Wszystkie rośliny zdecydowanie lepiej na nim rosną.
AFRYKA
Mój ogród.
ida74
---
Od: 10 kwie 2008, o 17:03
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Moniko ale Ci zazdroszczę tego leśnego raju :wink: Jest bajecznie :!: :!: :!: Też nie lubię nigdzie wyjeżdzać w sezonie ,bo mnie również żal przegapić codziennych zmian w ogrodzie.Hosty masz piękne,mam nadzieję ,że moje zakupione w tym roku też tak będą wyglądać .Po deszczyku wystrzeliły do góry.Żórawki -moja choroba na ten rok .Ta jasno zielona przepiękna.Czasami potrzeba nam odpoczynku.Pomyśl o tym :wink: Pozdrawiam.
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

Monika

a Ty spac nie możesz?????? :shock: po 4 rano na forum???
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”