Elilu, dziękuję za odwiedziny

cieszę się , że podobają Ci się moje kwiaty i zapraszam ponownie
Moniś 
dziękuję Kochanie

Cieszę się, że moje zdjęcia sprawiły Ci przyjemność
Edytko 
już zapisałam w kajecie hosty dla Ciebie:D
Jolu wielkie dzięki:D ja też bardzo lubię oglądać zdjęcia , które pokazują większą płaszczyznę ogrodu:D
Maju już teraz będę tą metodę zagęszczania stosowała na wszystkie moje Rh. Mam 2 spore krzewy Rh, sadzone w zeszłym roku, pięknie przyrosły i rozgałęziły się , ale nie zakwitły, więc już zaczęłam z nimi zagęszczanie, tzn. wyłamałam pąki liściowe, na tych gałązkach, gdzie były pojedyncze i podwójne, zobaczymy czym to zaowocuje:roll:
Zmniejsza mi się ilość kolorków w ogródku, kwitną już tylko 2 kępy tulipanów, i jakieś pojedyncze późne;powolutku zaczynają przekwitać prymulki i inne wiosenne pięknotki

Czekam z niecierpliwością, aż zastąpią je późnowiosenne kwiatuszki, ale już nie będzie tak kolorowo
Dziś zrobiłam sporo pracy w ogródku

, korzystając z prognoz obiecujących deszcz, przesadziłam kilka iglaków co do których zmieniła mi się koncepcja

, przesadziłam 2 Rh, które mi nie zakwitły w tym roku, i jedną różę, która czekała w donicy

Znowu zaczęłam powiększać rabatę

tym razem kwaśną z iglakami, Rh, azaliami, hortensjami i różnymi innymi krzewami. Swietnie mi się dziś pracowało, i jeszcze zrobiłabym sporo robótki, ale musiałam biec do pracy

Nawet nie zdążyłam zrobić zdjęc, a już ładnie zakwitły azalie japońskie, kilka rododendronów zakwitnie lada dzień, na 2 kolejnych już pękają pąki