Ogród Ewy F
Zakupy nie byly zbyt rewelacyjne,ale itak całe popoludnie myślalam,gdzie posadzić.Najpierw posadziłam kokoryczkę Variegatum i bożykwiat 

Zapraszam Ogród irysowy Ewy F

Pod wilczomlecz dosadziłam wiesiołek o ładnych,pstrych liściach i na rozmnożenie posadzilam rozchodnik do kolekcji
Pod clematisy dosadziłam żurawki/były już żółtoobrzeżone hosty/pnącza są granatowe ,a drugie niebieskie/powinno być dobrze

Dokupiłam też clematisy-wielkokwiatowy dla niezwykłości kwiatu oraz alpejski z grupy atragene Pamela Jackmann
Ponoć zaczyna kwitnąć kwiecień ,maj.Podsadziłam go pod tawułę,po której ma się piąć.Ciekawa jestem,czy w przyszłym roku nałożą się kwitnienia tych roślin w moim ogrodzie
Jeszcze dokupiłam 2 powojniki z grupy Integrifolia Arabella.Jeszcze nie wiem,czy ma się płożyć,czy na obrzeża.Chyba najbardziej mi sie on podoba.Jeszcze lilak czeka na miejsce i tak jak Nigella wzięłam kielichowca/zupelnie bez sensu ,bo niechybnie zmarzniie ,a nie wiem czy w pojemniku ma szansę
- Cynthia
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 lut 2009, o 12:50
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Ewuniu ....widać u Ciebie wielką ogrodniczą pasję ...sadzenie po zmroku ,pstrykanie fotek....tak tylko ogrodomaniacy potrafią
Piękne miejsca przygotowałaś clematisom....te roślinki przy pniaczku to też fajny pomysł
Ja podobnie posadziłam ciemierniki, otoczyłam ich miejsce pniakami i teraz mają swój zakątek
Miłego dnia

Piękne miejsca przygotowałaś clematisom....te roślinki przy pniaczku to też fajny pomysł

Ja podobnie posadziłam ciemierniki, otoczyłam ich miejsce pniakami i teraz mają swój zakątek

Miłego dnia

Pozdrawiam słonecznie - Baśka 

Widzę, że z tymi zakupami nie było aż tak źle. Skoro noc Cię zastała przy sadzeniu
Dobry pomysł z posadzeniem powojnika obok tawuły kwitnącej na biało. Widziałam to u czarodziejki i nawet wstawiłam
fotkę. Powojnik rośnie trochę w tle ale go widać. To z wcześniej kwitnących powojników.
Żurawki dobre w kolorystyce przy cegle, ale kielichowca nie mam.

Dobry pomysł z posadzeniem powojnika obok tawuły kwitnącej na biało. Widziałam to u czarodziejki i nawet wstawiłam
fotkę. Powojnik rośnie trochę w tle ale go widać. To z wcześniej kwitnących powojników.
Żurawki dobre w kolorystyce przy cegle, ale kielichowca nie mam.

Pozdrawiam, nigella
Cynthio!Pózno zaczęłam sadzenie ,a i deszcz co chwila przerywal pracę.Ciemiernika straciłam i ostygłam w zapałach .Moze jeszcze się skuszę
Nigello! Widocznie coś poplątalam z tym kielichowcem.Będzie na taras.Czy u twojej znajomej kwitł powojnik równocześnie i z ktorą tawułą.?Bo ja mam jeszcze wcześniejszą tawułę,ale uznałam,że ona niżej rośnie i powojnik za bardzo ją stłamsi
Zurawka na zdjęciu z clematisem to błyszczący burgund.Przy matowej hostii i bardzo ciemnym powojniku ,to może i będzie nieżle.Dzisial przemyslę co z Arabellą.Dwie bardziej czekoladowe żurawki podsadzilam pod Golden Schowers i firletkę chalcedońską
Nigello! Widocznie coś poplątalam z tym kielichowcem.Będzie na taras.Czy u twojej znajomej kwitł powojnik równocześnie i z ktorą tawułą.?Bo ja mam jeszcze wcześniejszą tawułę,ale uznałam,że ona niżej rośnie i powojnik za bardzo ją stłamsi
Zurawka na zdjęciu z clematisem to błyszczący burgund.Przy matowej hostii i bardzo ciemnym powojniku ,to może i będzie nieżle.Dzisial przemyslę co z Arabellą.Dwie bardziej czekoladowe żurawki podsadzilam pod Golden Schowers i firletkę chalcedońską
Nigello! Oczywiście,że możesz wkleić i je pozostaw
Aszko! Apetyt był dużo większy,bo bardzo nie szalałam w tym roku z bylinami .Moje clematisy nie są rewelacyjne,bo mimo wymiany ,słabe jest podłoże i zdarza mi się je przesuszyć,a to duże wykroczenie.Te płożące są mniej wymagajace/przynajmniej tak jest napisane/.Zobaczymy,popatrzymy
Aszko! Apetyt był dużo większy,bo bardzo nie szalałam w tym roku z bylinami .Moje clematisy nie są rewelacyjne,bo mimo wymiany ,słabe jest podłoże i zdarza mi się je przesuszyć,a to duże wykroczenie.Te płożące są mniej wymagajace/przynajmniej tak jest napisane/.Zobaczymy,popatrzymy