Mój ogródek - chatte - cz.6
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jacku, ale to nie jest mikołajek nadmorski, tylko płaskolistny
Na pokrzywach pawików nie widziałam, ale może? ... Wiesia twierdzi, że lubią też jeżówkę, więc na pewno się u Ciebie pojawią
Ewo, ja też czytałam i widziałam takie zdjęcia na forum, więc to chyba prawda
Zdjęcia robię, tylko z wgrywaniem na komputer mam trochę kłopotów, no i ostatnio często brak netu. Że juz o braku czasu nie wspomnę ... Ale staram się!
Wiesiu, ja u siebie na jeżówkach nie widziałam, ale może dlatego, że mam ich niewiele. Ostatnio padło mi trochę z niewyjaśnionych przyczyn (choroba? susza? ...)
Halinko, na pewno znasz tę tawułę. To niski krzew o żółtych lisciach ( w różnych odcieniach - w zależności od odmiany). Teraz jeszcze nie kwitnie, ale mnie się bardziej podoba bez kwiatów niż z kwiatami
Tu jest moja tawuła japońska - to ten najbardziej żółty krzaczek

Przewija się na wielu zdjęciach, bo jedną mam na rabacie przed domem, a drugą w samym środku ogródka. To jest ta sprzed domu

Na pokrzywach pawików nie widziałam, ale może? ... Wiesia twierdzi, że lubią też jeżówkę, więc na pewno się u Ciebie pojawią

Ewo, ja też czytałam i widziałam takie zdjęcia na forum, więc to chyba prawda

Zdjęcia robię, tylko z wgrywaniem na komputer mam trochę kłopotów, no i ostatnio często brak netu. Że juz o braku czasu nie wspomnę ... Ale staram się!

Wiesiu, ja u siebie na jeżówkach nie widziałam, ale może dlatego, że mam ich niewiele. Ostatnio padło mi trochę z niewyjaśnionych przyczyn (choroba? susza? ...)
Halinko, na pewno znasz tę tawułę. To niski krzew o żółtych lisciach ( w różnych odcieniach - w zależności od odmiany). Teraz jeszcze nie kwitnie, ale mnie się bardziej podoba bez kwiatów niż z kwiatami

Tu jest moja tawuła japońska - to ten najbardziej żółty krzaczek

Przewija się na wielu zdjęciach, bo jedną mam na rabacie przed domem, a drugą w samym środku ogródka. To jest ta sprzed domu

- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Może najpierw się pochwalę - chociaż mam sporo zaległych zdjęć - ale te są ważne ;) 
Zakwitł mi - i juz przekwitł
- czosnek niedźwiedzi od Grażynki /kogry

kwitnie bez Meyera od Anulki

i inkarwilla z nasion od Jolci/jolciajci

Te rosliny kwitną u mnie pierwszy raz
Poza tym pojawił sie orlik, na którego liczyłam, żółty

Wiele roslin przekwitło, zanim zdążyłam pokazać ich zdjęcia
Tak się wszystkie strasznie śpieszą ...

Zakwitł mi - i juz przekwitł

kwitnie bez Meyera od Anulki

i inkarwilla z nasion od Jolci/jolciajci

Te rosliny kwitną u mnie pierwszy raz

Poza tym pojawił sie orlik, na którego liczyłam, żółty

Wiele roslin przekwitło, zanim zdążyłam pokazać ich zdjęcia

- AGNESS
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 5 wrz 2008, o 16:59
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Izuś mam 2 ale ten drugi nie jest duży i tak jak pisałam muszę go całkowicie przerobić, a kamienie, cóż......może do jesieni się doczekamchatte pisze:
Aguś, u mnie na razie tak radykalnych zmian nie będzie
Też bym chciała czekać na "dowóz kamieni", ale nie ma skądU nas to towar deficytowy ...
Stąd m.in mój skalniaczek jest malutkiA Ty masz aż dwa
![]()

- bishop
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 4 cze 2008, o 22:54
- Kontakt:
Byłem kiedys w szkółce, i akurat kwitła budleja. Motyle przylatywały jeden za drugim. Nie było chwili, żeby coś na niej nie siedziałochatte pisze:[...], ja też czytałam i widziałam takie zdjęcia na forum, więc to chyba prawda[...]

A skoro kamienie sprzedają rolnicy, to oni mają większe możliwości przewiezienia. Może za jakąś dopłatą dałoby się dogadać?
Pozdrawiam - Krzysiek
Mój czasopożeracz
Mój czasopożeracz
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
Z budleją to prawda.
Mam ich kilka i każdego roku oblepione motylami.
Ale takiego jak u Ciebie nie widziałam.
Gustuje widać w innym pokarmie.

Mam ich kilka i każdego roku oblepione motylami.
Ale takiego jak u Ciebie nie widziałam.
Gustuje widać w innym pokarmie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki