Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 26 cze 2008, o 23:49
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Tulipanku Twój ogród na całego tętni życiem ;:109
Jolllinki ;:3Do Jollla500
Miłością moją są ogrody, wschody słońca i jego zachody......
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Dzięki za odwiedzinki , lecę do was i koniecznie do Zeberki :lol: .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
Ewelina
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 4 lut 2007, o 16:26
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Kontakt:

Post »

Tulipan998 pisze: Obrazek

Trawka taka , że szkoda gadać... :cry: , musimy kupić wór nawozu , wczoraj podlewałem ale dzisiaj susza.
Tulipanku, najpierw trzeba tej trawce zrobić wertykulację- widać glebę zbitą jak klepisko i "łysiny" w darni,więc sam nawóz niewiele tu pomoże.Dopiero po starannym ponacinaniu i wygrabieniu i ewentualnym dosianiu łysych miejsc warto dać nawóz ( np. regenerator do zniszczonych trawników) i podlewać , podlewać , podlewać... I za 2-3 tygodnie będzie ok. :)
* Mój Ogród - cz.7 (aktualna)
Wizytówkai inne moje wątki
"Mam śródziemnomorskie poczucie czasu..."
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Szalejesz Artur na całego :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Awatar użytkownika
JAKUCH
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 paź 2008, o 21:39

Post »

WITAJ ARTURZE czytam ,że już po egzaminach . na pewno zdałeś ,a gdzie się teraz wybierasz po Gimnazjum czy coś związanego z ogrodnictwem . Fajne tulipany bardzo podoba mi się ta kompozycja w kółeczku . I znowu było szaleństwo zakupowe ,ale Ci zazdroszczę . Cieszę się z Twoich odwiedzin . Piękne iryski dostałeś od Gieni
Pozdrawiam gorąco Jadzia.
Oaza Linki Grupa Śląsk, Aktualny wątek
marivsz
1000p
1000p
Od: 9 sie 2008, o 19:20

Post »

Nooo no nie było mnie chwile a tu zmiany na całego:) oby tak dalej, a kwiaty śliczne :)
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Arturze-dużo zrobiłeś!Tess ma trawnik jak aksamit, podobno po nawozie z Polic k/Szczecina,sam zobacz.Jestem ciekawa Twoich pelargonii.Ja mam w tym roku wyłącznie angielskie-brak miejsca.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :) .
Ostatnio nie mam wcale czasu na komputer.. i z tego wszystkiego nie odwiedziłem Aski ani Joli :oops: .

Ewelino - wczoraj dłuuugo podlewałem , ale nie moge tak lać wody bo rodzice i dziadkowie sie denerwują i mówią , że jak tak codziennie po godzinie podlewam to rachunek urośnie.... :roll: , dzisiaj spadł obfity deszcz :) .

Krzysiu - ja szaleje... ? :roll: Normalnie mnie nerwica trafia , że nie mam wszystkich roślin jeszcze kupionych :twisted: :roll: . Po niedzieli zakupy :twisted: i to nie małe :twisted: .

Jadziu - :D Ty mi zazdrościsz.. ? :shock: czego.. ? przede mną duże zakupy :lol: i po trochu do końca czerwca.. :lol: .

Mariusz - dziękuje :)

Ewo - to ja lecę zobaczyć ten aksamit :shock: .

Kącik wypoczynkowy sie robi , taki jak chcę :mrgreen: , wczoraj powiększyłem rabatę , której nadal niepokazuje.. , zwytrzymajcie jeszcze kilka dni jak kupie i posadze więcej roślin :lol: .
Część tulipanów już wykopałem i narcyzy , krokusy ... . 2 mieczyki ucierpiały ale jest jeszcze 33 :lol: . Niedługo zakwitnie jakiś niewiadomy irysek :D 3 kwiatami.. , tego z ryneczku białego w niebieskie wzorki niezdążyłem sfocić... :roll: .
Przed nami nadal malowanie płotu , huśtawki , kratek i parawanu przy kąciku który sie zaczyna robić.. , wymiana dachu... ,,na jesień wylewanie fundamentów być może na nowej działeczce.. , którą chcielibyśmy na nast. rok ogrodzic i posadzic coś.. , ale tu to sie zacznie dopiero , całe wolne 9 arów :lol: i nowe zapotrzebowanie na rośliny :lol: .

Oglądałem dzisiaj na TVP 1 o 7:30 tulipany Pwła Kazimierskiego z naszego forum / Xipe :D , ależ cudeńka :D . U mnie kwitną jeszcze familijne i 2 viridiflora :lol: a i pełny żółto - czerwony :) .

Zaraz będa fotki musze tylko przesałać , wysłać na fotosik .. , wkleić .. , trochę potrwa... :lol:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Balkon :wink: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

A to w ogródku :mrgreen: ;:226 :

Obrazek
Phalaenopsis Baldans Kaleidoscope :D , kwitnący od początku listopada 2008 roku :D :

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
EwkaEs
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 9 lip 2008, o 20:28

Post »

Arturze-obiektywnie stwierdzam-ładne i różnorodne petunie, chociaż ja za nimi nie przepadam.Zrozum dorosłych-to oni płacą rachunki za wodę, która drożeje i drożeje bez końca, a złoty słaby.Ja nosze wodę ze studni głębinowej do swoich zaokiennych, a bardzo mnie cieszy dzisiejszy deszcz na podwórkowy, bo nasadziłam jeszcze rano różności.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Dzięki Ewo :wink: - petuni jest tylko 6 , ja je uwielbiam i surfinie , milion bells , calaibrachoa , supertunie i inne petuniopodobne :lol: . Najwięcej jest niezawodnych pelargoni bo 19 :D . Ja studni nigdzie nie mam... :roll: .
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Kontakt:

Post »

Ale ładny balkonik super. Czekam na tą tajemniczą rabatę :lol: :lol: :lol:
A ten storczyk to jest niesłychany. Mój już przekwita ale ostatnio wypuścił nowe kwiatostany
to dalej cieszę się jego kwiatami :D
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanku ale u Ciebie pięknie ;:109 ale masz dużo skrzynek na balkonie :shock: śliczne są w nich kwiaty.........widzę że Twoje Grzesinki już kwitną :roll: jak Wy to robicie :? u mnie jeszcze nie ma ani jednego kwiatka :(
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Krzysiu - o to super , ja poluje na jakieś chiekawe paphiopedilum :P , to chyba też twoje ulubione ? :lol:

Jolu - Moja sąsiadka ma 4 balkony i na oknach... , ma tylko 25 skrzynek :shock: i ze 12 doniczek typu ampla , ja nazywam bąbką :lol: :shock: . Nawet nie wiesz ile mi Grzesinków trafiło.... :evil: ile slońce upaliło , ile rozdałem.. , ile sie połamało... , mam jeszcze ze 12 sadzonek z czego z 5 ładnych :roll: . Na 2 rok bardziej przypilnuje... .Grzesinek dopiero 1 otworzył kwiat , posiany w lutym :wink: . Na ryneczku u nas w amplach , całe zarośnięte z burza kwiatów :D .
Po niedzieli czeka mnie przesadzanie 3 wiciokrzewów japońskich :roll: , jak mi sie nie che :roll: .
Awatar użytkownika
jollla500
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Tulipanku ale widzę że masz rękę do kwiatów, moje siewki sadzone w domu dawno już temu padły ;:110 już nawet o nich zapomniałam :roll: Ty mi o nich przypomniałeś hi hi

A czemu przesadzasz wiciokrzewy ?
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”