Ogrodniczka z małopolski

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
nigella
1000p
1000p
Od: 1 kwie 2009, o 23:36

Post »

Już się gubię oglądając ostatnie zdjęcia- tyle tego! Złotokap rzeczywiście wyjątkowej urody. No i te kamienne donice,
bardzo pomysłowe. Jak tam najnowsze poczynania czyli nowa rabata z podkładów? :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p
Od: 26 lis 2008, o 21:26

Post »

Witaj Nigello
Na podkładach niewiele się zmieniło.Posadziłam tylko Winobluszcz trójklapkowy,i Cytryniec chiński ale tylko parę punktów.Będę uzupełniać rośliny jeśli nie w tym, to w przyszłym roku.Już trochę tej wiosny zaszalałam w szkółkach ;:182 ..... :lol:
Magdalena pozdrawia :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
maakita
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 17 maja 2007, o 08:47
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Jeszcze nie byłam w tej szkółce, a to moje okolice podejrzewam, że w najbliższym czasie tam dotrę i dopytam o owoce morwy.
pozdrawiam Magda

Na wsi u maakity
nigella
1000p
1000p

Post »

Też już raczej wyczerpałam limity na nowe zakupy :lol: :lol: :lol: Nie miałam pojęcia, że morwa może tyle kosztować :shock: Jest u mnie morwa, wprawdzie wypadła za ogrodzenie i często podmarzała ale...dawno jej nie widziałam!
Idę zobaczyć, Ktoś ostatnio robił tam porządki! Na rabacie (nazwij ją jakoś?)tej ślicznej posiej coś jednorocznego, zresztą
pewnie tak zrobiłaś? :roll:
Pozdrawiam, nigella
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Magda przyszłam w odwiedziny, ale niestety nie widzę zdjęć, we wszystkich pisze że czasowo niedostępne, czy tylko ja tak mam,
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Witaj Mirko.Fotosik zablokował mi zdjęcia,bo przekroczyłam miesięczny transfer.W poniedziałek powinno być ok :oops: Przepraszam i zapraszam ponownie :)
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

maakita pisze:Jeszcze nie byłam w tej szkółce, a to moje okolice podejrzewam, że w najbliższym czasie tam dotrę i dopytam o owoce morwy.
Madziu do tej szkółki w Śledziejowicach ja zjeżdżam z E-4 w Wieliczce koło Herza i tam juz prosto miejscami kierować się na prawo.Szkółka po lewej stronie.
Nie jest duża,ale można znależć ciekawe rośliny i krzewy po dobrej cenie :D
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Nigello niestety nic na nowego na"kolejowej rabacie "-może być?nie posadziłam.Nie chce się spieszyc a i czasu za bardzo nie miałam.Dopiero w piątek pewnie coś zakupię,nie wcześniej.
Ja jakoś nie jest zwolenniczką jednorocznych kwiatów,a i trochę już póżno żeby coś siać :? Nie znaczy to,że mi się nie podobają, tylko generalnie rzadko kiedy takie miałam.
Dzisiaj przelotem kupiłam Żurawkę amerykańska"Dale's Strain".Piękna będzie jak się rozrośnie...tak myślę :roll:
Zapraszam do ogrodu
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Moja morwa jest szczepiona na pniu, owocuje od pierwszego roku , teraz już ma owoce ale jeszcze nie są dojrzałe.
Jej pędy rosną szybko i zwisają aż do ziemi. Teraz je bardzo podcięłam żeby ten parasol miał większy zasięg.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Majko Doczytałam właśnie,że owoce Morwy są jadalne i można z nich robić dżemy,a z liści parzyć herbatę.W Japoni używa się jej często jako środek wspomagajacy odchudzanie :?: :shock:
Zaraz biegnę do ciebie zobaczyć twoją Morwę.Ponoć jest Morwa czarna i ma smaczniejsze owoce, ale w PL to rzadkość.Ma ktoś???
Zapraszam do ogrodu
nigella
1000p
1000p

Post »

Hej, jeżeli owoce tej morwy podobne są do czarnych jeżyn to ja je jadłam z drzewka które odziedziczyłam.
Raz tylko owocowało, bo na ogół przymrozki nie pozwalały na nic innego. Miałam sprawdzać co to za drzewko ale
zapomniałam :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

Tak,tak Nigello na pewno to była Morwa.Właśnie mi mąż wspomniał ,że dawno temu koło naszej działki rosła Morwa i on jako dziecko namiętnie ją zajadał :lol:
Zapraszam do ogrodu
nigella
1000p
1000p

Post »

Wiesz, co? Buty dla kobiety to również ważna rzecz! Zastanów się jeszcze, roślinki... kupisz zawsze.
A poza tym perovski chyba tak łatwo nie znajdziesz. Miłego wieczoru. :lol: :lol: :lol:
Pozdrawiam, nigella
Awatar użytkownika
mme33
1000p
1000p

Post »

O tak,ja buty kocham :D A w Pl nie mam łatwo z numerem ...41 ;:112
Nigella kusisz mnie strasznie tymi kwiatuszkami :lol: bardzo mi miło :)
Dzisiaj coś chyba kupię...mimo iż dostałam zakaz ;:14
Zapraszam do ogrodu
nigella
1000p
1000p

Post »

Pomyliłam się perovskie stały się ogólnodostępne . Widziałam w dwóch szkółkach.
Niedrogie. Ale pewnie już kupiłaś buty. No wiesz??? 41 :shock: :shock: :shock:
Pozdrawiam, nigella
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”