Mój mikroskopijny ogródeczek - Ania Kropelka

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 19 lut 2009, o 08:11
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Część Iwonko, ja widze że wpadłaś do mnie i coś naskrobałaś to od razu uśmiech się pojawia!!!!!

Clematisy które wczoraj sadziłam to: Jan Paweł II, Hagely Hybryd, Dr Ruppe, Niobe i Rouge Cardinal. Została mi jeszcze Montana jasnoróżowa (alpejski) i jakiś nieznany (podobny do dr ruppel).

Mama sie nie rozmyśliła, regularnie podczytuje ;-)

Mam zrobione fotki jej ogrodu, tylko ciągle brak mi czasu żeby założyć jej wątek i przeszkolić.......

A co do całości to już gdzieś dziś napisałam że zbliża sie dzień w którym będę mogłam zaprezentować szersze ujęcie ogródka a nie tylko konkretne roślinki. Jutro mam nadzieję skończy już ostatecznie walkę z altanką więc............. zreszta mój ogródek jest tak malutki że ciężko go jakoś objąć w całości i zrobić fotę z perpektywy..... :wink: musiałabym robić z ogrodu sąsiada , he, he, he

Ale i tak twierdzę że mój ogród jest bez jakieś konkretnego planu, jak coś kupię to chodze i patrzę gdzie mi się zmieści, niekoniecznie gdzie pasuje....... będę dużo przesadzać. Już widz nawet które miejsca się do tego kwalifikują, bno rośliny urosły inaczej niż sie spodziewałam..... :twisted:

A teraz wymyśliliśmy sobie z M. ciuradełko z kamieniami... więc......... :roll:
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p
Od: 18 kwie 2008, o 10:30

Post »

Aniu a co to jest ciuradełko ? to jakaś nazwa czegoś u was ? Miśka ja też przesadzam po ileś razy :) na szczęście roślinki w miarę dobrze to znoszą :) M<nie się marzą róże angielskie lub podobne do nich :) nigdzie u nas nie spotkałam :( więc chyba pozostanie mi net :( ( nie lubię kupować przez neta ) :( cdn. - szef przyjechał :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

iwonaxp pisze:Aniu a co to jest ciuradełko ? to jakaś nazwa czegoś u was ? Miśka ja też przesadzam po ileś razy :) na szczęście roślinki w miarę dobrze to znoszą :) M<nie się marzą róże angielskie lub podobne do nich :) nigdzie u nas nie spotkałam :( więc chyba pozostanie mi net :( ( nie lubię kupować przez neta ) :( cdn. - szef przyjechał :)
hi, hi Iwonko ciuradełko, to taka mini fontanna na jakiś kamieniach, poszukam fotki to Ci pokażę. Nie mam miejsca na oczko ani kaskadę a M. chce mieć szum wody w ogródku.... ;-) angielek kupiłam kilka teraz na wiosnę, zobaczymy co wyrośnie...
Awatar użytkownika
Skrzat
100p
100p
Od: 27 mar 2007, o 13:35

Post »

Aniu
zajrzałam z rewizytą do Twojego ogrodu :D
Bardzo fajna kronika zmieniającej się rabaty jak się codziennie na rośliny patrzy to nie widać tego, a tak pięknie pokazane jaki busz cudny wyrósł.
Ciemiernik masz cudny.

pozdrawiam
Mariola
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Witaj w moich skromnych progach Mariolu :-)
Awatar użytkownika
harwi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 mar 2008, o 14:49

Post »

Jak to już kończysz altankę :shock: :shock: Wy to ekspres jesteście ;) A ciuradełko fajna sprawa też w przyszłości chcemy tylko oczkowate ciuradełko ;)

Ładne te twoje azalie naprawdę.

A to cudo ala rojnik strasznie mi się podoba szkoda tylko, że jednak nie przetrwa zimy ;(
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

harwi pisze:Jak to już kończysz altankę :shock: :shock: Wy to ekspres jesteście ;)
A to cudo ala rojnik strasznie mi się podoba szkoda tylko, że jednak nie przetrwa zimy ;(
wcale nie taki ekspress, altana już dobry miesiąc czeka, ona gotowa była tylko do poskładania, i słupki skręcone już ze trzy tygodnie stoją... :oops:

A roślinkę schowam na zime do domu, będzie sobie rosła z Iwonkową w jednej donicy ;-)
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Widzę, że Ty też zarażona "ciurkadełkiem" :D
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

EdytaB pisze:Widzę, że Ty też zarażona "ciurkadełkiem" :D
ano :-) pomysł ciurkadełka "zwaliła" od Ciebie.... :oops:
Awatar użytkownika
EdytaB
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 1 sty 2009, o 12:19

Post »

Ania Kropelka pisze:
EdytaB pisze:Widzę, że Ty też zarażona "ciurkadełkiem" :D
ano :-) pomysł ciurkadełka "zwaliła" od Ciebie.... :oops:
a ja do Bishopa :D

Znalazłam na allegro za 170 zł. to co mi się podoba
http://www.allegro.pl/item629246013_fon ... _szut.html

Może w sierpniu - teraz musze starego urabiać.
Ogródek EdytyB

zapraszam
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka pisze:
hi, hi Iwonko ciuradełko, to taka mini fontanna na jakiś kamieniach, poszukam fotki to Ci pokażę. Nie mam miejsca na oczko ani kaskadę a M. chce mieć szum wody w ogródku.... ;-) angielek kupiłam kilka teraz na wiosnę, zobaczymy co wyrośnie...
Mój też tak mówił mnie też by się podobało ale hmmm może kiedyś wypatrzymy na ciurladełko :;230
miejsce?

Aniu a angielki kupiłaś przez neta ? czy w marketach ?

No to mamy łańcuszek ciurladełkowy hahaha :;230

chbya też intensywniej zacznę myśleć o tym :)
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, cześc przez neta - rosarium.com.pl, i u bogusia na all.

Część w ogrodniczym udało mi się dostać.

Edytko, all otworzę dopiero w domu, w pracy mam blokadę... :oops:

"No to mamy łańcuszek ciurladełkowy hahaha :;230

chbya też intensywniej zacznę myśleć o tym :)" Iwonka - razem, razem, razem.............
Awatar użytkownika
iwonaxp
1000p
1000p

Post »

Ania Kropelka pisze:Iwonko, cześc przez neta - rosarium.com.pl, i u bogusia na all.
Ania rosarium znam nawet dostałam ich ofertę ale czekałam z nadzieję ze dostanę gdzieś u siebie :)
Ja jak niedowiarek no jak mackami nie dotknę to nie kupię :) ale nic innego chyba mi nie zostało :oops: Nie znam natomiast all bogusia - prześlesz mi link na PW? no i chyba już nie pora na zakupy róż co ? dopiero jesień albo wiosna ? . Jesieni jakoś nie ufam do sadzenia roślin nie zawrze system korzeniowy zdąży się przyjąć wiec pozostanie mi chyba dopiero wiosna:(
Pozdrawiam - Iwona
Mój mały ogródek
Awatar użytkownika
Ania Kropelka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Iwonko, bogusia link prześlę Ci z domu, ale chyba nie ma już róż w ofercie, ponoć największy wybór jest właśnie na jesień i wszyscy mówią że lepiej róże sadzić na jesień właśnie. Ja też nie ufam jesiennym nasadzeniom, choć to co wsadzałam z krzewów w październiku ładnie się przyjęło.

Ja upolowałam kilka angielek w ogrodniczych i w marketach....
x_m-i
---
Od: 19 cze 2007, o 09:46

Post »

Aniu piękne krzaczki azalii a ta kwitnąca to normalnie rewelacja. Inne roślinki również piękne. Ależ u Ciebie będzie bajkowo jak to wszytko zacznie kwitnąć.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”