Moi zieloni domownicy
- grazynarosa22
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 16 mar 2009, o 12:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- ewasz29
- Od: 23 mar 2009, o 09:54
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Słoń to słoń -silny zwierz ,da radę ... ;:10 .
Wpadłam tylko na sekundkę zobaczyć co się dzieje na forum i zaraz pędzę do ogródka . Padał troszkę wczoraj deszczyk ,więc mam zamiar posadzić wreszcie aksamitki siane wcześniej w skrzyneczki i podosiewać kwiatuszki w miejscach ,gdzie do tej pory nie wzeszły .No i w ogóle deszczyk popadał ,więc zazieleniły się
chwaściska .Trzeba zrobić z nimi porządek .
Wpadłam tylko na sekundkę zobaczyć co się dzieje na forum i zaraz pędzę do ogródka . Padał troszkę wczoraj deszczyk ,więc mam zamiar posadzić wreszcie aksamitki siane wcześniej w skrzyneczki i podosiewać kwiatuszki w miejscach ,gdzie do tej pory nie wzeszły .No i w ogóle deszczyk popadał ,więc zazieleniły się

- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
Ewasz czy Ty kochana spać nie możesz ?
Choć szczerze mówiąc jak bym miała taki piękny ogródek to też bym w nim była od rana:-)

Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Moi zieloni przyjaciele-część 1
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Jeszcze nigdy nie widziałam azalii w tym kolorze - cudowna po prostu!:) i gratuluję uratowania skrzydłusia - wygląda świetnie!:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- ewasz29
Jaki tam ogródek ...Dopiero kilka roślinek zaczyna w ogródeczku wschodzić(nagietki,nasturcje,maciejka,dimorfoteka) ,parę juk wsadzonych wiosną i jedyna azalia która pokazała kwiatkikarolaipiotr pisze:Ewasz czy Ty kochana spać nie możesz ?Choć szczerze mówiąc jak bym miała taki piękny ogródek to też bym w nim była od rana:-)

- ewasz29
Oj też codziennie chodzę i przyglądam się ,czy może już jakiś pączusiów nie ma
A to dopiero takie maleństwa ledwie z ziemi wychodzą
Chyba jeszcze trochę i trzeba będzie je czymś dożywić ? Może biohumus wystarczy ? Tym przynajmniej ich nie spalę ...Bo róże niestety coś mi nietęgo wyglądają po ostatnim dokarmianiu
chyba przecholowałam z nawozem )

- ewasz29
Dopiero co wyłazi z ziemi ... Troszkę posiałam na rabatkę ,a kilka sztuk w doniczkę na taras .Zobaczę co z niej wyrośnie .Na rabatkach ziemia bardzo słabiutka ,a w doniczce to nie wiem czy będzie jej się podobać ?LeNka pisze:To ja czekam na zdjątka dimoforteki, bo ja tez wysiałam jakiś czas temu i musze zobaczyć jak to już u kogos rośnie.
- ewasz29
A mnie się wreszcie udało spełnić jedno z moich marzeń ! Upolowałam wczoraj begonię królewską . I to gdzie ? W tesco i to za całe 6 zeta
Troszkę jest zmaltretowana ,ale i tak się cieszę jak nie wiem co

Doniczkę miała maleńką ,więc ją odrazu wczoraj przesadziłam . I mam nadzieję ,że dobrze jej u mnie będzie ,bo teraz to jakby mi padła to bym chyba ryczała . Tyle lat poszukiwań
A i mój kudłaty zrobił mi niespodziankę

To tyle na sprawozdań ,,na szybko'' bo idę wywlec z powrotem skrzyneczki na zewnątrz ,bo wczoraj w prognozie pogody pan Kret nastraszył mnie przymrozkiem i wszystko chowałam

Doniczkę miała maleńką ,więc ją odrazu wczoraj przesadziłam . I mam nadzieję ,że dobrze jej u mnie będzie ,bo teraz to jakby mi padła to bym chyba ryczała . Tyle lat poszukiwań

A i mój kudłaty zrobił mi niespodziankę

To tyle na sprawozdań ,,na szybko'' bo idę wywlec z powrotem skrzyneczki na zewnątrz ,bo wczoraj w prognozie pogody pan Kret nastraszył mnie przymrozkiem i wszystko chowałam