Izuś wpadłam z rewizytą
Twój ogród to moje niedoscignione chciejstwo.
Przecudne są piwonie - one jednak na dużej powierzchni dopiero się prezentują.
Zakupy zrobiłaś jak zwykle fajowe na targach,
Kiedy przyjedziesz na dłużej do Szczecina? Trza jakąś posiadówkę zrobić
Iza powaliłaś mnie na kolana. A ja się ciesze moimi niedorostkami. Cudne, cudne!!! Jak sie nazywa ten zółty? I ten łososiowy? Wszystkie piękne . Kończę, bo chcę je obejrzeć jeszcze raz.
Rododendrony naprawdę powalają i najbardziej podoba mi się ten żółto-zielony i łososiowo-różowy ,przepiękne!Jak będę miała więcej cienia to koniecznie chciałabym takie kolory.
Gratuluję pięknych okazów rododendronów Ja je też uwielbiam , żałuję tylko , że nie ma odmian kwitnących latem i jesienią ...wtedy pewnie cały ogród obsadziłabym rododendronami...
Izuś, za Twoja sprawą kupiłam trójlista...dzięki...
Tak jak pisałaś, od p. Pojdy...
Gdybym wcześniej wiedziała że on sprzedaje takie rarytasy, to przywiózł by mi je zięć, bo tam był.
Szkoda tylko że miał jeden rodzaj...
Będę szukała jeszcze innych...w miarę tanich.
Bogusia nie wiem jak się nazywa rh żółty ale widziałam go już bardzo często w różnych sklepach ogrodniczych .Etykiety od Rh gdzieś leżą w domu ale gdzie Kalmia ten rh z 6 zdięcia to Brasilia.
Gabriela mi się udało kupić trzy odmiany.Paczkę juz dostałam a kłącza trójlistów nawet były ładne .
A teraz parę roślin bylinowych i innych.
Piwonia od Olgi już zakwitła
Piwonia delavayi
Goryczka acaulis
Ramonda myconi Rosea
O matko!!! Jaki kolor ma ta piwonia delavayi ! Czy w naturze też jest taka cynobrowa? Przecież to cud prawdziwy. Czy to są piwonie drzewiaste? Bo ja się juz u Ciebie pogubiłam
Bogusia tak to jest drzewiasta i dorasta do 2m wysokości.Moja jest jeszcze młoda i dopiero zaczyna kwitnąć.Kolor ma czerwono-pomarańczowo-piękna ale o małych kwiatach.
Izuś bajeczne te piwonie a te kolory naprawdę powalające Ja nie mam żadnej drzewiastej, same bylinowe, ale się muszę o taką choć jedną( ciasnota) postarać