Ogródeczek An-ki

Zdjęcia naszych ogrodów.
Zablokowany
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 12 sty 2009, o 21:10

Post »

Lisko=Izo szkoda,że daleko mieszkasz i nie możesz podziwiać ogrodu Kapiasów.Może jednak kiedyś zaplanujesz przyjazd do Pszczyny.Wiesz ile radości sprawiłabys co najmniej dwóm forumowiczkom?

Anno 11 - niestety to poparzenie.Może jeszcze się ocknie jest w cieniu.A z Akropolis to nie wiem co się dzieje.Stoi w miejscu,nic nie wypuściła,żadnego listeczka.

Gaga,bo jak się wybiera na sesję zdjęciową,to trzeba sprawdzić baterie a ja... ;:24 ...następnym razem nie zapomnę.

Obrazek

Ato jeszcze parę ujęć ogrodu Kapias

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Mam niedosyt zdjeć, chcę jeszcze!!!

Cudnie wyglądają te hosty w donicach, normalnie chora jestem...chyba dlatego globus trzyma mnie juz trzeci dzień...
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

gagawi pisze:Mam niedosyt zdjeć, chcę jeszcze!!!

Cudnie wyglądają te hosty w donicach, normalnie chora jestem...chyba dlatego globus trzyma mnie już trzeci dzień...
jaki globus bo coś nie czaję :D
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
gagawi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2007, o 21:57
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

W sprawie globusa...

"- Tereniu daj mi trochę wody i proszek bromowy, bo czuję nadchodzący globus. Teresa podskoczyła ku toaletce i w mgnieniu oka podała towarzyszce żądane przedmioty. Pani Emila delikatnie, z wdziękiem ujęła jedną ręką kryształową szklankę, drugą proszek zamknięty w dwu okrągłych płatkach i tłumacząc się jakby z czynności, której dokonać miała, do nowego sąsiada rzekła: - Globus histericus dokucza bardzo szczególnie, kiedy się czym wzruszę, zmartwię. Tu połknęła proszek. Miała tyle powabu i gracji przy połykaniu lekarstwa, ile jej ma wyćwiczona tancerka w przybieraniu zalotnej pozy".

Pamiętają państwo ten cytat? To fragment z "Nad Niemnem" Elizy Orzeszkowej.

Czytając tę obowiązkową niegdyś lekturę, żartowano, że arystokracja ma migrenę, czyli globus właśnie, a zwykłych ludzi po prostu boli głowa.
Grażyna W
Mój ogródek
regulamin
Awatar użytkownika
liska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 24 mar 2008, o 20:07

Post »

o widzisz :)

znałam podobny kawał, ale brzydki... to nie będę cytować :)

a Nad Niemnem to chyba jedyna lektura, której nie dałam rady przeczytać ... po kilku stronach dałąm sobie spokój :)

an-ka mam nadzieję, że szykujesz nam zdjęcia :)
z uśmiechami Iza
u liski
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Witam cieplutko,pospacerowałam sobie po Twoim ogródeczku.Jest po prostu cudny,masz piękne różaneczniki imponujący widok,a tulipanki pierwszy raz takie widzę.wszystkie kwiaty masz piękne i bardzo zadbane.Torcik rewelacyjny aż i ślinka pociekła,i paputek jaki kochany,bardzo lubię te zwierzątka.Sama posiadam jedna papużkę.Werbenę też ostatnio zakupiłam jest tania a jaka dekoracyjna ja mam czerwoną.Pozdrawiam cieplutko.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

:;230 Izuniu kolej na Gagawi,niech teraz ona popstryka.Wiem,że dzisiaj pojechała do ogrodów,ale wybrała się o 19 a tu furta zamknięta.Blondynka nia sprawdziła godzin otwarcia hihihi.

Klaudio-dziękuję za miłe słowa.Doniczkowe masz piękniste i ten stojaczek hoho dużo pomieści kwiatów.Rozczulił mnie tuptuś -jeżyk a piesio i kotek zauroczyły.Widzę,że nowonabyte kwiaty już posadzone.Będzie pięknie. :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Czy ta Akropolis jeszcze coś powie,czy też przeznaczenie jej to śmietnik?A może wkopac do ziemi?

Obrazek

Gishlande de Feligonde.

Obrazek Stare róże już mają pąki.

Obrazek Piwonia pęcznieje z dnia na dzień.

.Obrazek
najpiękniejszy moment azalii całe obsypane kwieciem
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek
I takie złote cudności-te azalie zajmują prawie całą przestrzeń na przodzie ogródka.Są rozrośnięte i wysokie(180CM)
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Obrazek Dzisiejsze zakupy na tarasy.
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Śliczne dzisiejsze zakupy.Azalie są niesamowite porostu zapiera ich widok dech.
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klaudio - azalie są stare,a zakupy to pełne srfinie w pięknych kolorach.

Obrazek
Takie są do skrzynek balkonowych a poniżej wiszace.

Obrazek

Obrazek
A tu zrobiłam taki misz-masz,jak się rozrośnie to może będzie ładna kompozycja.
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Jeśli dobrze widzę mamy taką sama pełną surfinie czy petunie? nigdy nie wiem które które :lol: Chodzi o tą w skrzynce z tyłu :D
Uwielbiam te kwiatuszki są takie wdzięczne.
Azalie stare nie stare po prostu piękne.Ja miałam jedna teraz dokupiłam drugą ale wiem że na tym się nie skończy :lol:
Awatar użytkownika
an-ka
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Klaudynko - to są surfinie.Widziałam też je u Ciebie.Przecież Ty to dopiero zrobiłaś zakupy!Petunie są Sliczne,ale bardziej delikatne.Zdecydowanie lepiej trzymają sie surfinie.A jak u Ciebie z przymrozkiem?(Ja uśmierciłam prawie wszystkie niecierpki ,szkoda bo były wyjątkowo ładne)Czy te na drzewie przetrwały?
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Aniu ja wczoraj latałam z pianką pod panele która jest bardzo leciutka okryłam te na pniaczku(są poprzykręcane wiec nie mam jak ściągnąć) potem jeszcze dla pewności okryłam je firanką.Te wiszące i w skrzynkach wzięłam do garażu i też okryłam.Dziś widzę ze chyba pomogło bo nic im nie jest.Ja kupiłam ponad 40 sadzonek i chyba bym się zapłakała jakby mi choć listeczek zmarzł.Dziś tez trzeba okrywać bo ma być podobno jeszcze gorzej w nocy.
Przykro mi z powodu Twoich niecierpków.
Zablokowany

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”