Ogród-Sterlizja36

Zdjęcia naszych ogrodów.
ODPOWIEDZ
sterlizja36
500p
500p
Od: 14 paź 2008, o 18:57
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Izabello1004-iglaki kupowałam różnie,najlepsze co do ceny i wyboru są we Franku.Tam jestem tylko okazyjnie.Jednak znalazłam niedaleko mnie szkółkę która ma również przystępne ceny i różne odmiany iglaków(ogrodnik chce się na nie przestawić).Mojego" białoboka "trochę przepłaciłam :roll: ,ale dopiero zaczynałam je zbierać i nie byłam rozeznana w cenach.Teraz już wiem gdzie się udać aby była i ładna sadzonka, i przystępna cena :D .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30

Post »

Bardzo ładny zakątek. Krokusy, prymule, tulipany- ślicznie się prezentują, ale psi ząb jest niesamowity!
Powodzenia i dużo sił do pracy życzę!
sterlizja36
500p
500p

Post »

Priam miło mi ciebie przywitać :D .Cieszę się że ci się podobają moje kwiatki,chociaż jest ich na razie niewiele :wink: .
Skoro jestem przy iglakach to jeszcze coś zostało... Obrazek Obrazek Obrazek Obrazek
1.świerk Nidiformis ,2.3.świerk Acrocona nowy zakup :D ,4.Modrzew pendula w tle.
Nowy powojnik górski,już prawie przekwitnięty Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
sterlizja36
500p
500p

Post »

A powojnik nie jest górski tylko alpejski :oops: .I moje maleństwa... Obrazek Obrazek
Sosna wallachiana "Zebrina",Jodła Glauca.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

Witaj Ewciu
masz bardzo oryginalne iglaki :shock:
jak ci rosną? nie chorują?
u mnie po iglakach ostała się tylko jodła koreanska, reszta chorowala i wyciełam :( powietrze miejskie im nie służyło .
sterlizja36
500p
500p

Post »

Gloriadei-większość iglaków mam z poprzedniego roku.Były zadołowane w doniczkach,a w tym roku zaczęłam robić z nimi porządek i nie omieszkałam czegoś nowego dokupić :D Nie mogę zatem dużo powiedzieć o tym czy chorują,jak na razie to się trzymają.Z poprzedniej działki mam ogromne tuje -kule w donicach-ale to twarde sztuki mają już sześć lat.Obiecany głóg w całości... Obrazek Obrazek
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ewo ja też mam bardzo dużo roślin iglastych i rosną bez problemów i nie chorują.Jeszcze chciała bym Białoboka,Brewera.Powojnik alpejski ten biały też śliczny.Czy znalazłaś dla niego już miejsce?
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
gloriadei
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 sty 2009, o 17:22
Kontakt:

Post »

sterlizja36 pisze:Gloriadei-większość iglaków mam z poprzedniego roku.Były zadołowane w doniczkach,a w tym roku zaczęłam robić z nimi porządek i nie omieszkałam czegoś nowego dokupić :D Nie mogę zatem dużo powiedzieć o tym czy chorują,jak na razie to się trzymają.Z poprzedniej działki mam ogromne tuje -kule w donicach-ale to twarde sztuki mają już sześć lat.Obiecany głóg w całości... Obrazek Obrazek
Niech ci rosną te iglaczki, pooglądam sobie u ciebie :wink: A tuje zimują w donicach?
Głog nabiera rozpędu, zobaczysz jak z roku na rok będzie się zagęszczał i utworzy wielką koronę. Widzę, że rośnie na otwartej przestrzeni - to mu służy! Lubi mieć dużo słońca :D
miłego dnia! :D
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

Ewo, masz piękne rośliny. Jak podrosną będzie cudownie. Kupiłam w tym roku kłokoczke i jeszcze nie wiem gdzie ja posadzić. Wiesz już może w jakich warunkach powinna rosnąć?
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
x-T-s
---
Od: 15 cze 2008, o 20:23

Post »

sterlizja36 pisze:Izabello1004-iglaki kupowałam różnie,najlepsze co do ceny i wyboru są we Franku.Tam jestem tylko okazyjnie.Jednak znalazłam niedaleko mnie szkółkę która ma również przystępne ceny i różne odmiany iglaków(ogrodnik chce się na nie przestawić).Mojego" białoboka "trochę przepłaciłam :roll: ,ale dopiero zaczynałam je zbierać i nie byłam rozeznana w cenach.Teraz już wiem gdzie się udać aby była i ładna sadzonka, i przystępna cena :D .
a gdzie można się udać???
białobok mnie też interesuje...
sterlizja36
500p
500p

Post »

Mariasen-o kłokoczce również wiem niewiele,tyle co wyczytałam na forum(w wątku "identyfikacja roślin")i internecie.Moją posadziłam od strony zach.na małej skarpie,właściwie w pełnym słońcu,zoaczymy czy posłuży jej stanowisko.Dość duży okaz ma Tadeusz 48(Ranczo nad Nakłocią),jego można by się zapytać jaka jest w uprawie.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
sterlizja36
500p
500p

Post »

Tess-mówię o miejscu kupna iglaków blisko mojego miejsca zamieszkania ,czyli ponad 200km.od ciebie.Ta szkółka nie ma sprzedaży wysyłkowej.
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
sterlizja36
500p
500p

Post »

Izabello1004-powojnik wsadziłam naprzeciw świerka wężowego ,przy siatce .Było tam dość łysawo a ogrodnik też miał go na siatce więc myślę że nie przemarżnie.Mieli jeszcze niebieskie takie powojniki jednak słabsza odmiana ,sadzonki mizerne i podobno przyjmowały się gorzej.Sami nie wiedzieli dlaczego.Świerk Brewera zimą widziałam na all...też miałam na niego ochotę ,jednak nie kupiłam ,bo urośnie on do dużych rozmiarów :roll: .
Pozdrawiam-Ewa.
Ogród Sterlizja36
Awatar użytkownika
mariasen
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 paź 2006, o 21:58

Post »

Ewo, dziękuję zajrzę do Tadeusza.
Pozdrawiam Majka
spis wątków
wizytówka
Awatar użytkownika
izabella1004
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 18 kwie 2008, o 08:57

Post »

Ewa moje powojniki alpejskie też rosną przy siatce i jeszcze mi nigdy nie przemarzly.
Pozdrawiam Izabella

Ogród Izabelli
ODPOWIEDZ

Wróć do „Mój piękny ogród. ZDJĘCIA OGRODÓW”