Tomek i ogrod
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 26 maja 2008, o 20:00
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Tomku obejrzałam Twoja glicynię, azalie pontyjskie (jak pieknie fotografowane w kompozycji z hostą) i łan peonii i jestem zachwycona. Marzę o azalii p[ontyjskiej i o glicynii. Obie te rośliny cudnie pachną. A wiesz, że moja żołta azalia Klondike tez pachnie. Azalię jeszcze bym zmieściła ale gdzie posadzić glicynię
Mam co prawda mocną pergolę i doczekać się nie mogę żeby róże się na niej zaczęły wspinać. To co, myslisz moznaby posadzić glicynię? Z tego co wiem, to musi być szczepiona i chińska.

Pozdrawiam i zapraszam do mojego ogrodu.
Bogusia
Bogusia
Bogusia ,myślę że możesz spokojnie prowadzić glicynię w formie drzewka ,mocno ciąć ,na początek zrobić podporę,na wierzchołku podpory z bambusowych kijków stelaż dla podparcia korony i nie musisz pergoli różom odbierać.co do azalii to jest ich parę które mocno i ładnie pachną, nawet ta której fotki pokazywałem (pomarańczowa,zielone jasne liście)tak samo pachnie.jeszcze o glicyni,gdzieś kiedyś napisałem że nie pachnie mocno,myliłem się,nie wiem jak to przeoczyłem,ale pachnie pięknie
hej Hania,u mnie też lało konkretnie ,teraz ponuro ,zimno i coś mi się wydaje że dla glicyni to za wiele,teraz już nie wygląda tak atrakcyjnie,ciężkie ,mokre kwiaty pasowało by trochę słońca to by obeschły ale się nie zanosi,a ja nie dałem rady zrobić fotek wczoraj,nieprzeżyje :x
Co do zdrowia ,dziękuję za troskę,pomału chyba idzie w dobrym kierunku.
Co do zdrowia ,dziękuję za troskę,pomału chyba idzie w dobrym kierunku.
- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
na temat ćwiczeń porannych już było.. nie pamiętam na którym wątku... w każdym razie zaczynało się od bzu... Ty sie na takie ćwiczenia przerzuć... hehe z rana jak smietanatomko34 pisze:dziękuje za miłe słowa i odwiedzinki,na razie uciekam ,trzeba dzisiaj się troszkę rozruszać,bo ile można leżeć,do następnego...

oj chyba na tym WAT dzis za duzo trepów było....

- Karo
- -Administrator Forum-.
- Od: 16 sie 2006, o 14:39
- Kontakt:
Fiuuuuuuuu,fiuuuuuuuu za innymi powiem. :P
Ogród piękny,dojrzały i mocno zadbany!
Ślicznie u Ciebie i mnóstwo pięknych zadbanych roślin.
Glicynie podziwiam w sposób szczególny ale pozostałe krzewy również są w doskonałej formie.
Lubią Cię Tomku najwyraźniej.
Gratuluję ogrodu.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia
K.
Ogród piękny,dojrzały i mocno zadbany!
Ślicznie u Ciebie i mnóstwo pięknych zadbanych roślin.
Glicynie podziwiam w sposób szczególny ale pozostałe krzewy również są w doskonałej formie.
Lubią Cię Tomku najwyraźniej.
Gratuluję ogrodu.
Pozdrawiam i życzę dużo zdrowia
K.

- HannaCS
- 500p
- Od: 18 cze 2008, o 11:45
Boże broń z tym wpływem i moją miłością do trepów...tomko34 pisze:Było by wszystko dobrze jak by było z kim się gimnastykować z rana ,jak ja się budzę ,żona już w pracy a ja sam jak palec.A co trepy taki pozytywny wpływ mają na Ciebie?
pracowałam w JW i WDLąd i 10 lat z jednym nawet wytrzymałam... bbbbbrrrrrrrrrr
kolego wcześniej trzeba wstawać.... razem z żoną i na dodatek budzik jej chwilę wcześniej nastawić