Wsadzaj i pisz jak się mająpenelope pisze:Ja zaryzykowałam i wsadziłam do wiaderka o wysokości ponad 30cm wysokości, zastanawiam się nad wsadzeniem czterech sadzonek ogórka do donicy o wysokości 50cm. rożdzielić ich nie mogę ponieważ rosną razem w małej doniczce i na pewno uszkodziłabym korzenie ponieważ się już ze sobą pomieszały, a poza tym wszystkie zaczeły kwitnąć. jak myślicie powinnam je wystawić na dwór żeby pszczółki się nimi zajęły?? jeśli się nie zapylą to nie wydadzą owoców??
 Ja wysadzam ogórki w tym roku (na dniach już) do skrzynek balkonowych. Mam zamiar je postawić na balkonie na podłodze i poprowadzić po sznurkach w górę. Na opakowaniu nasion podali, że w gruncie w rzędzie rośliny powinny być co 15 cm.  Wsadzę w skrzynkach trochę gęściej i zobaczymy. Mam zamiar obficie podlewać roztworem "kompociku" z owczych kupek.
  Ja wysadzam ogórki w tym roku (na dniach już) do skrzynek balkonowych. Mam zamiar je postawić na balkonie na podłodze i poprowadzić po sznurkach w górę. Na opakowaniu nasion podali, że w gruncie w rzędzie rośliny powinny być co 15 cm.  Wsadzę w skrzynkach trochę gęściej i zobaczymy. Mam zamiar obficie podlewać roztworem "kompociku" z owczych kupek.Co do arbuza w skrzynce, to muszę poszukać fotki. Szwagier ma obok szopy taki róg za murkiem, wsypał tam kilka wiader ziemi i posiał dynię. Urosła ogromna roślina, pędy leżały na dachu szopy. Kilka owoców zebraliśmy jak jeszcze były nieduże, jedną dynię zostawiliśmy aż miała ponad pół metra średnicy. Polecam kwiaty dyni w słodkim cieście naleśnikowym. Trochę dziwny smak, ale dobre to

cztery ogórki są już w ogromniastaj donicy, dwa może pojdą w górę a dwa po ziemi .... jako sublokatorów  w donicy umieściłam  również czosnek, majeranek , koperek i bazylie
  cztery ogórki są już w ogromniastaj donicy, dwa może pojdą w górę a dwa po ziemi .... jako sublokatorów  w donicy umieściłam  również czosnek, majeranek , koperek i bazylie  

ale to moja wina bo się nimi nie interesowałem właściwie to posiałem je od nie chcenia  tak samo je wsadziłem rosną na własną rękę  bez znanych zabiegów.Wątpię czy coś z nich będzie
 ale to moja wina bo się nimi nie interesowałem właściwie to posiałem je od nie chcenia  tak samo je wsadziłem rosną na własną rękę  bez znanych zabiegów.Wątpię czy coś z nich będzie już tak i tak wszystko wisi piętrowo
 już tak i tak wszystko wisi piętrowo  ..............ale chyba rzeczywiście się wstrzymam...dzisiaj zapowiadają opady deszczu ze śniegiem
 ..............ale chyba rzeczywiście się wstrzymam...dzisiaj zapowiadają opady deszczu ze śniegiem