Ogródeczek An-ki
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Safiori dzięki,że wpadłaś.Podobno tak jak wygląda tak i smakuje (tak mówią łakomczuszki).Ale rzeczywiście tort jest dobry.Ja również tak jak Ty bardzo lubię koleusy,pewnie dlatego,ze nie wymagają takiej troski jak inne roślinki.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
-
- 1000p
- Od: 26 sie 2008, o 19:21
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
Dzisiaj byłam w ogrodzie u Kapiasów.Od jutra są dni otwarte.Pogoda dopisała,więc spacer po wszystkich alejkach był prawdziwą przyjemnością.Zobaczyłam tam swoją piwonię Lila,która ma 10 lat.Jakie to cudo.Nie wzięłam aparatu i to był błąd,ale do naprawienia.Następna wizyta będzie udokumentowana.Oczywiście nie wyszłam z gołymi rękami-kupiłam różę New Dawn-jasny róż-pnąca.Prawdopodobnie zmarnowałam(ukatrupiłam)dwie róże-pnąca zółtą-liofilizacja 4 stopnia,jak Hanuś zdiagnozowała,no i najgorsza sprawa to chyba złe posadzenie do doniczki Akropolis.Nic nie ruszyła-taka zasuszona.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka

Tak wyglądają różaneczniki od ulicy,są bardziej rozwinięte niż w samym ogrodzie,gdzie rosną pod czereśnią.

Tak chciałam wkopać azalie,ale zmieniłam,miałyby za ciasno.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Izo ,miały być w jednym miejscu tworząc taką kopę kolorowych kwiatów,ale właśnie, byłoby im za ciasno.wobec tego są rozrzucone tam,gdzie było na nie miejsce.Potem sfotografujęe.Koleżanka dokupiła mi jeszcze jnedna azalię .
To clematis Mazury
a to ostatnio zakupiona

Mam takie pięknotki i nie wiem jak się nazywają.

Mam takie pięknotki i nie wiem jak się nazywają.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka

Od dzisiaj dni otwarte ogrodu kapias w Goczałkowicach.Dla zwiedzających udostępnili nowobudowany ogród.Juz teraz jest co podziwiać.

To już stary ogród i zaraz wysiądzie nam bateria.Znowu nie pokażę cudnych piwoni aż do następnej wizyty.

Ogródek An-ki
An-ka
An-ka
Aniu bardzo ładny masz ogród. Berberys cudownie kwitnie, na kompozycje ładny kolor werbeny wybrałaś. Róża z tarasu może mieć za sucho albo jest zarażona. Moje róże profilaktycznie na wiosnę pryskam Miedzianem. Dostałam od znajomej dwie sztuki miały brązowe plamy na liściach, później wszystkie liście opadły.Widocznie wystąpiła choroba grzybowa. Zobaczę w tym roku czy opryskanie pomogło.