Skromne roślinki deissy
- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
super, że 2:) nie wszsytkie zdjęcia mi się załadowały. Czeka Cię więc obfite kwitnienie:)
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
A więc jak obiecałam tak robię wstawię trzeciego storczyka z przeceny zobaczcie jaką mi niespodziankę zrobił Ale jednocześnie zmartwił i to z dwóch powodów.
Pierwsze że tak mu liść zżółkł a stoi na wschodnim parapecie.A drugie to to że dziś zauważyłam pełno takich małych robaczków na nim i innych koło niego kwiatkach.
Robaki wyglądają jak małe włochate białe naloty i maja jakby mnóstwo nóg.Pomóżcie

Pierwsze że tak mu liść zżółkł a stoi na wschodnim parapecie.A drugie to to że dziś zauważyłam pełno takich małych robaczków na nim i innych koło niego kwiatkach.

- Leśny Duch
- 1000p
- Od: 10 lut 2009, o 12:40
Oj Słonko, przykro mi.. czy ten "nalot" występuje szczegolnei w zagłębieniach? Prawdopodobnie to wełnowiec, wpisz w wyszukiwarkę i znajdziesz dużo sprawdzonych porad. Co do żółknięcia liścia, to trudno powiedzieć - sprawdziłaś korzonki, czy gniją i nie przelewasz?
Pozdrawiam!:) Joasia
Na leśnym balkonie
Na leśnym balkonie
- deissy
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 22 sie 2008, o 17:28
Witaj zeberko4
miło że do mnie wpadłaś.
Papuga to było moje marzenie,miałam kiedyś faliste ale dzikuski.A mnie się marzyła tak co sobie ją ponoszę pogłaszcze,i taki jest Kiki.Ostatnio odnieśliśmy sukces
Kikuś siedzi na palcu i chodzę z nim po pokoju.Co prawda nie trwa to godzinę,ale parę minut ale jak cieszą
Dziękuje za pochwale roślinek

Papuga to było moje marzenie,miałam kiedyś faliste ale dzikuski.A mnie się marzyła tak co sobie ją ponoszę pogłaszcze,i taki jest Kiki.Ostatnio odnieśliśmy sukces

Dziękuje za pochwale roślinek