Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2

Zdjęcia naszych ogrodów.
Awatar użytkownika
Priam
Przyjaciel Forum
Przyjaciel Forum
Od: 18 kwie 2007, o 15:30
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Nie będę już chwalił tulipanów bo są cudne.
zauroczył mnie pomarańczowy bratek- dzisiaj pójdę do kwiaciarni i zobaczę czy nie mają takiego ;)

Zachęcam do poczytania i posłuchania:
http://forumogrodnicze.info/viewtopic.p ... =eurowizja

Pozdrawiam cieplutko
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 wrz 2008, o 19:01

Post »

Artur paczka z iryskami wysłana
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Obrazek
Artur po wsadzeniu liście zetnij z 2 cm nad ziemią one wypuszczą nowe zdrowe liście
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur Boskie tulipany, ale urzekły mnie bratki, a takich pomarańczowych to jeszcze nie widziałam.Trzymam kciuki za dobre wyniki. :P
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 31 paź 2008, o 09:08
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Ewo - podobno ma w nocy lać i jutro , pojutrze.. , ja dzisiaj łaziłem godzinę z wężem , tuje podlewałem , trawkę.. , nad która płakac mi sie chce !!!! :( :evil: , Jej kondycja sie znacznie poprawiłą a tyu po tej suszy :evil: i mniszki sie w dodatku zasiały.. , dzisiaj kosiłem i podlewałem... Muszę kupić nawóz i dac jej jeść :lol: .

Priam - dziękuję bardzo , na jesien znacznie rozwinę i założe kolekcje tulipanową :D , kocham tulipany , pomyśle tez o krokusach , chiacyntach , narcyzach , uwielbiam je ! :D . Oj , żebym miał z hektar działki... :roll: :lol: . A bratki to widziałem ostatnio cuuudowene , z czarnym oczkiem , jasno niebieski i jeszcze z żółtym.. , piekne.. ! :D

Geniu - jesteś kochana ! ;:87 ;:80 ;:114 :tan ;:33 ;:1 ;:11 ;:2 ;:10 ;:97 ;:167 ;:168
Myślałem , że dopiero w sierpniu , miejsce już przyszykowane ! :D Mnie pewnie żaden w tym roku nie zakwitnie.. , chyba że może.. :wink: .

Mirko -dziękuję bardzo , tak jak pisałem Priamowi , widziałem dzisiaj cudne bratki jasnoniebieskie ;:226 , ja jestem zauroczony w tych drobiutkich 3 kolorowych ;:171 . Pomarańczowe bardzo lubie , widziałem cały balkon pomarańczowymi bratka,mi przy jednymn domu obsadzony , kolor domu tez był pomarańczowy i w ogródku dużo zółto - pomarańczowych tulipanów :lol: 8) .
|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur w tym roku już nie bo one kwitły jak wykopywałam ale w następnym jak będziesz o nie dbał to na pewno . Po wsadzeniu nie żałuj tylko zetnij liście nad ziemią .To po pewnym czasie wypuszczą nowe zdrowe liście no i oczywiście trzeba będzie podlewać jak nadal będzie susza. Przepraszam ale wsadziłam je do jednej reklamówki ,posadź każdą sadzonkę osobno i nie przejmuj się że są byle jak podzielone one dadzą sobie radę bo ja tak zawsze robię .
Genia
MirkaS
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 25 mar 2009, o 16:55
Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.

Post »

Artur ale Ci zazdroszczę taki super prezent, ja też chcę takie cudne iryski, może za 3 lata się podzielisz. Ja niedawno posadziłam dwa niebieski i morelowy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Artur no widzę że kombinujesz nad działeczką dalej :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
Planujesz jakieś krzewy kupić :?: :roll:
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
Kontakt:

Post »

Witajcie :D

Wczoraj miałem egzamin z ksiedzem do bierzmowania.. , 5 dostałem i obrazek :lol: :wink: , jutro z dziekanem..... ;:154 ;:154 ;:154 .

Przepraszam , fotki karygodne.. , robione w pośpiechu , przy bałaganie podczas sadzenia i w siatkach plastikowych... :oops:

Patrzcie co przytaszczyłem :lol: :

Kilka host ;:173 ;:183 :

Obrazek

25 aksamitek :D :

Obrazek

Begonie drobnokwiatowe po 5 szt.

Obrazek

Obrazek

I kupiłem białego iryska z niebieskimi brzegami.. , chiałem kupić wiecej wszystkiego ale byłem samochodem z sąsiadami... :wink: :roll: . Za tydzień na pewno nie będzie już irysów... :cry: . Kwiatuszek lednow się trzyma , jeszcze moze ze 2 dni pokwitnie , ale ma tez pąka i jeden chyba od Geni albo którejś sąsiadki zakwitnie :lol: .

A tu inne z nowej bardzo malutkiej in wąskiej rabatki.. , troche sie nieprzyjęło... i moje kochane fiołki :cry: , musze pozmieniać... :roll: :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Już cos uchlało :evil: :

Obrazek

Obrazek

Tulipanki :

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Troche przesadzonych bratków.. :

Obrazek

Obrazek

Nie wiem czy pisałem , ale kupiłem też 19 pelargoni bluszczolistnych na balkon i 6 petunii , już siedzą tydzień w ziemi w skrzynkach :D :lol: . A na zakupy wieksze to po zosi zimnej.. , nowe nabytki posadzone.. Może Zosia nie postraszy i sie nie zezłości.. , ja jej codziennie przychwalam , że złość pielnośći szkodzi :;230 .

Geniu ! - Ja bym nie dbał i niepodlewał ? :lol: Wiem wszystko :wink: . Doszły w takim stanie jak byś mi je wykopała i podała prosto do ręki , są w świetnej kondycji ! szkoda że ściełaś fioletowmu kwitaki bo by pokwiitły , ale to nic :wink: :D . ten żółtawy z 4 fotki cudnie pachnie , nie da się opisać ! :D ;:167

Mirko - musze Cie na czasie odwiedzić :oops: , teraz nie mam go prawie wcale... :( :lol: . Pewnie , że za 3 lata sie podziele ;:191 , a za 6 Ty sie z kims podzielisz , za 9 ten ktoś cie podzieli co ty sie z nim Podzieliłaś.. , za 12... :lol: . Będe pamiętał jak sie rozrosną.. , mam nadzieję :lol: , 3 lata to troche czasu... :wink: .

Krzysiu - no nie wiem.. , moze na jesień.. :roll: . Jest u mnie straszne zapotrzebowanie na wszelakie byliny ! :roll: A na ryneczkach to wszystkie chyba gatunki na świecie ale jednorocznych , albo niezimujących w gruncie.. :roll: .
poza tym mam 2 krzewy , których nazwy nie znam :oops: , 4 trzmieliny , 1 forsycję , 20 pare krzewów róż.. , to tez krzewy :lol: no i mam dużo iglaków :D .

W domu tez nie brakuje kwiatów :lol: :wink: , tylko wazonów :twisted: :

Obrazek

Obrazek

Zaczyna za to brakowac witnących storczyków.. :

Wspomnienia...

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Bordowe cudo było w kiepskim stanie kupione i w dodatku chyba pędzone.. , tyle czasu o nim marzylem.. , a teraz umiera i nic z niego nie bedzie.. Mam nauczkę kupowac tylko zdrowe rośliny z pięknymi liśćmi i kwiatami :roll:.

Jutro fotki z rabatek... :lol: .

Dobranoc ;:19
Awatar użytkownika
GosiaOsw
200p
200p
Od: 8 gru 2007, o 15:22

Post »

Tulipan998 pisze: Obrazek
Co to jest na tym zdjęciu? Mam w ogrodzie podobne, ale nie mogę rozszyfrować co to :(
"Nie stój nad kwiatem z konewką i batem,to na nic..."
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

No wałśnie.. , to pisałem , że nie wiem co to jest.. :roll: .

Mam... :
Obrazek

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... X%26um%3D1
Jakaś tawuła... :lol:
Awatar użytkownika
zeberka4
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 10 sty 2009, o 17:25

Post »

ale tutaj jest pieknie! Te irysy ja mam tylko zolte i sadzonke błękitnego :)
marza mi sie inne kolorki,zapraszam cie serdecznie do mnie
Awatar użytkownika
e-genia
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold

Post »

Artur ciesze się że iryski dotarły w dobrym stanie ale i tak proszę żebyś im ściął liście to wypuszcza młode i zdrowe inaczej będą Ci szpecić ogród bo tak czy tak zaczną żółknąć one muszą odchorować swoje .Za to na drugi rok będą Ci pięknie kwitły i się rozrastały
Genia
Awatar użytkownika
krzysiek86
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 15 maja 2008, o 20:29
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Kontakt:

Post »

Na fotkach jest tawuła japońska ale nie wiem co to za odmiana bo jest ich masa.
Wpisz sobie w google a na pewno natrafisz na swoją. Bardzo ładnie się prezentuję.
No a te storczyki to po prostu rewelacja. Nic dodać nic ująć. :D
Opryskiwacze na lata - producent MAROLEX Sp.z o.o.
Awatar użytkownika
Tulipan998
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Witajcie.. , ostatnio siedziałęm całe dnie w ogródku i przy storczykach :lol: . W tym tygodniu jade na większe kwiatowe zakupy :D , boje się Zośki :roll: . Ale chyba nie postraszy.. , złość piękności szkodzi... :lol: .

Wiecie co wysypuje korą.. :
Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

Obrazek

lilija :lol:

Obrazek

Całego jeszcze nie skończyłem.. , ciagle wam niepokazuje innych rabatek.. , bo musze jeszcze tam kwiatów dokupić :oops: .
Trawka taka , że szkoda gadać... :cry: , musimy kupić wór nawozu , wczoraj podlewałem ale dzisiaj susza.. Bratków troche padło i juz sie zrobiło brzydkich to wyrzuciłem... a reszte przesadziłęm do doniczek.. , posadziłem te hosty , gożdziki od sąsiadki i czyściec wełnisty , w atpie aby te od sasiadki sie przyjeły.... , strasznie zwiędły a sadzone w piątek... no i posadziłęm tez tam dalie , aksamitki i begonie drobnokwiatowe , mam zamiar kupic szałwie jeszcze , petunie i posadzic moje lwie paszcze :lol: no i wziąć sie za pozostałe rabatki . Posadziłem na innych już goździki i astry z własnej uprawy.. , moje aksamitki z uprawy w domu wszystkie padły.. , ale ... dostałem dziwaczki od koleżanki ,( kolezanki mama posiała nasionka od Wisienki z forum i w szklarni jej dobrze zeszły i mi dała ja jej troche zostawiłem :D , mam jeszcze nasiona :) . Dosdtałem tez dużą piekną hostę :D .
Na razie nie pokazjue wszystkiego bo nioewygląda to za ładnie.. , myślę co tam wykąrbinowac i te kwamienie chyba tam nie beda.. :

Obrazek

To tylko mały skrawek wokół tych siewek doją inne już kiwtnace tylko w środę :lol: .
Balkonik :lol: :

Obrazek

20 pelargoni , 6 petuni , 5 aksamitek , powtykałem asiona nasturcji , juz kiełkują :lol: i che jeszcze uczep zapaliczkowaty :lol: .
Prz wejściu i do ogromnego kosza myśle nasadzic niecierpków waleriana i nowogwinejskich bo tam cień :lol: . A od strony wjazdu dużo donic z pelargoniami rabatowymi , angielskimi i anielskimi :lol: i różne różności :lol: .

Obrazek

Obrazek

Obrazek
Awatar użytkownika
Aska
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 13 kwie 2006, o 14:36

Post »

Rany, fantastyczna odmiana bratków!