Ogródek mój i moich rodziców - Tulipan998 cz.2
-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artur Boskie tulipany, ale urzekły mnie bratki, a takich pomarańczowych to jeszcze nie widziałam.Trzymam kciuki za dobre wyniki. :P
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- Tulipan998
- Od: 31 paź 2008, o 09:08
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Ewo - podobno ma w nocy lać i jutro , pojutrze.. , ja dzisiaj łaziłem godzinę z wężem , tuje podlewałem , trawkę.. , nad która płakac mi sie chce !!!!
, Jej kondycja sie znacznie poprawiłą a tyu po tej suszy
i mniszki sie w dodatku zasiały.. , dzisiaj kosiłem i podlewałem... Muszę kupić nawóz i dac jej jeść
.
Priam - dziękuję bardzo , na jesien znacznie rozwinę i założe kolekcje tulipanową
, kocham tulipany , pomyśle tez o krokusach , chiacyntach , narcyzach , uwielbiam je !
. Oj , żebym miał z hektar działki...
. A bratki to widziałem ostatnio cuuudowene , z czarnym oczkiem , jasno niebieski i jeszcze z żółtym.. , piekne.. !
Geniu - jesteś kochana !
;:2 ;:10

Myślałem , że dopiero w sierpniu , miejsce już przyszykowane !
Mnie pewnie żaden w tym roku nie zakwitnie.. , chyba że może..
.
Mirko -dziękuję bardzo , tak jak pisałem Priamowi , widziałem dzisiaj cudne bratki jasnoniebieskie
, ja jestem zauroczony w tych drobiutkich 3 kolorowych
. Pomarańczowe bardzo lubie , widziałem cały balkon pomarańczowymi bratka,mi przy jednymn domu obsadzony , kolor domu tez był pomarańczowy i w ogródku dużo zółto - pomarańczowych tulipanów
8) .

Priam - dziękuję bardzo , na jesien znacznie rozwinę i założe kolekcje tulipanową

Geniu - jesteś kochana !

Myślałem , że dopiero w sierpniu , miejsce już przyszykowane !

Mirko -dziękuję bardzo , tak jak pisałem Priamowi , widziałem dzisiaj cudne bratki jasnoniebieskie

|| Mój spis linków || Zagłosuj na nasze forum || Pozdrawiam , Artur ||
|| Prawdziwe piękno jest odblaskiem duszy. ~ Michel Quoist ||
- e-genia
- Od: 5 wrz 2008, o 19:01
Artur w tym roku już nie bo one kwitły jak wykopywałam ale w następnym jak będziesz o nie dbał to na pewno . Po wsadzeniu nie żałuj tylko zetnij liście nad ziemią .To po pewnym czasie wypuszczą nowe zdrowe liście no i oczywiście trzeba będzie podlewać jak nadal będzie susza. Przepraszam ale wsadziłam je do jednej reklamówki ,posadź każdą sadzonkę osobno i nie przejmuj się że są byle jak podzielone one dadzą sobie radę bo ja tak zawsze robię .
Genia
Genia
-
- Od: 25 mar 2009, o 16:55
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Artur ale Ci zazdroszczę taki super prezent, ja też chcę takie cudne iryski, może za 3 lata się podzielisz. Ja niedawno posadziłam dwa niebieski i morelowy.
Pozdrawiam Mirka
Moje wątki
Moje wątki
- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Lokalizacja: Podkarpackie - Sokołów Małopolski ok. 25 km. od Rzeszowa , Strefa klimatyczna 6a
- Kontakt:
Witajcie
Wczoraj miałem egzamin z ksiedzem do bierzmowania.. , 5 dostałem i obrazek
, jutro z dziekanem.....
.
Przepraszam , fotki karygodne.. , robione w pośpiechu , przy bałaganie podczas sadzenia i w siatkach plastikowych...
Patrzcie co przytaszczyłem
:
Kilka host
:

25 aksamitek
:

Begonie drobnokwiatowe po 5 szt.

I kupiłem białego iryska z niebieskimi brzegami.. , chiałem kupić wiecej wszystkiego ale byłem samochodem z sąsiadami...
. Za tydzień na pewno nie będzie już irysów...
. Kwiatuszek lednow się trzyma , jeszcze moze ze 2 dni pokwitnie , ale ma tez pąka i jeden chyba od Geni albo którejś sąsiadki zakwitnie
.
A tu inne z nowej bardzo malutkiej in wąskiej rabatki.. , troche sie nieprzyjęło... i moje kochane fiołki
, musze pozmieniać...
:

Już cos uchlało
:

Tulipanki :

Troche przesadzonych bratków.. :

Nie wiem czy pisałem , ale kupiłem też 19 pelargoni bluszczolistnych na balkon i 6 petunii , już siedzą tydzień w ziemi w skrzynkach
. A na zakupy wieksze to po zosi zimnej.. , nowe nabytki posadzone.. Może Zosia nie postraszy i sie nie zezłości.. , ja jej codziennie przychwalam , że złość pielnośći szkodzi
.
Geniu ! - Ja bym nie dbał i niepodlewał ?
Wiem wszystko
. Doszły w takim stanie jak byś mi je wykopała i podała prosto do ręki , są w świetnej kondycji ! szkoda że ściełaś fioletowmu kwitaki bo by pokwiitły , ale to nic
. ten żółtawy z 4 fotki cudnie pachnie , nie da się opisać !
Mirko - musze Cie na czasie odwiedzić
, teraz nie mam go prawie wcale...
. Pewnie , że za 3 lata sie podziele
, a za 6 Ty sie z kims podzielisz , za 9 ten ktoś cie podzieli co ty sie z nim Podzieliłaś.. , za 12...
. Będe pamiętał jak sie rozrosną.. , mam nadzieję
, 3 lata to troche czasu...
.
Krzysiu - no nie wiem.. , moze na jesień..
. Jest u mnie straszne zapotrzebowanie na wszelakie byliny !
A na ryneczkach to wszystkie chyba gatunki na świecie ale jednorocznych , albo niezimujących w gruncie..
.
poza tym mam 2 krzewy , których nazwy nie znam
, 4 trzmieliny , 1 forsycję , 20 pare krzewów róż.. , to tez krzewy
no i mam dużo iglaków
.
W domu tez nie brakuje kwiatów
, tylko wazonów
:

Zaczyna za to brakowac witnących storczyków.. :
Wspomnienia...

Bordowe cudo było w kiepskim stanie kupione i w dodatku chyba pędzone.. , tyle czasu o nim marzylem.. , a teraz umiera i nic z niego nie bedzie.. Mam nauczkę kupowac tylko zdrowe rośliny z pięknymi liśćmi i kwiatami
.
Jutro fotki z rabatek...
.
Dobranoc

Wczoraj miałem egzamin z ksiedzem do bierzmowania.. , 5 dostałem i obrazek

Przepraszam , fotki karygodne.. , robione w pośpiechu , przy bałaganie podczas sadzenia i w siatkach plastikowych...

Patrzcie co przytaszczyłem

Kilka host

25 aksamitek

Begonie drobnokwiatowe po 5 szt.

I kupiłem białego iryska z niebieskimi brzegami.. , chiałem kupić wiecej wszystkiego ale byłem samochodem z sąsiadami...

A tu inne z nowej bardzo malutkiej in wąskiej rabatki.. , troche sie nieprzyjęło... i moje kochane fiołki

Już cos uchlało

Tulipanki :

Troche przesadzonych bratków.. :

Nie wiem czy pisałem , ale kupiłem też 19 pelargoni bluszczolistnych na balkon i 6 petunii , już siedzą tydzień w ziemi w skrzynkach

Geniu ! - Ja bym nie dbał i niepodlewał ?

Mirko - musze Cie na czasie odwiedzić

Krzysiu - no nie wiem.. , moze na jesień..

poza tym mam 2 krzewy , których nazwy nie znam

W domu tez nie brakuje kwiatów

Zaczyna za to brakowac witnących storczyków.. :
Wspomnienia...

Bordowe cudo było w kiepskim stanie kupione i w dodatku chyba pędzone.. , tyle czasu o nim marzylem.. , a teraz umiera i nic z niego nie bedzie.. Mam nauczkę kupowac tylko zdrowe rośliny z pięknymi liśćmi i kwiatami

Jutro fotki z rabatek...

Dobranoc

- Tulipan998
- Kontakt:
No wałśnie.. , to pisałem , że nie wiem co to jest..
.
Mam... :

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... X%26um%3D1
Jakaś tawuła...

Mam... :

http://images.google.pl/imgres?imgurl=h ... X%26um%3D1
Jakaś tawuła...

- krzysiek86
- Od: 15 maja 2008, o 20:29
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
- Kontakt:
- Tulipan998
- Kontakt:
Witajcie.. , ostatnio siedziałęm całe dnie w ogródku i przy storczykach
. W tym tygodniu jade na większe kwiatowe zakupy
, boje się Zośki
. Ale chyba nie postraszy.. , złość piękności szkodzi...
.
Wiecie co wysypuje korą.. :

lilija

Całego jeszcze nie skończyłem.. , ciagle wam niepokazuje innych rabatek.. , bo musze jeszcze tam kwiatów dokupić
.
Trawka taka , że szkoda gadać...
, musimy kupić wór nawozu , wczoraj podlewałem ale dzisiaj susza.. Bratków troche padło i juz sie zrobiło brzydkich to wyrzuciłem... a reszte przesadziłęm do doniczek.. , posadziłem te hosty , gożdziki od sąsiadki i czyściec wełnisty , w atpie aby te od sasiadki sie przyjeły.... , strasznie zwiędły a sadzone w piątek... no i posadziłęm tez tam dalie , aksamitki i begonie drobnokwiatowe , mam zamiar kupic szałwie jeszcze , petunie i posadzic moje lwie paszcze
no i wziąć sie za pozostałe rabatki . Posadziłem na innych już goździki i astry z własnej uprawy.. , moje aksamitki z uprawy w domu wszystkie padły.. , ale ... dostałem dziwaczki od koleżanki ,( kolezanki mama posiała nasionka od Wisienki z forum i w szklarni jej dobrze zeszły i mi dała ja jej troche zostawiłem
, mam jeszcze nasiona
. Dosdtałem tez dużą piekną hostę
.
Na razie nie pokazjue wszystkiego bo nioewygląda to za ładnie.. , myślę co tam wykąrbinowac i te kwamienie chyba tam nie beda.. :

To tylko mały skrawek wokół tych siewek doją inne już kiwtnace tylko w środę
.
Balkonik
:

20 pelargoni , 6 petuni , 5 aksamitek , powtykałem asiona nasturcji , juz kiełkują
i che jeszcze uczep zapaliczkowaty
.
Prz wejściu i do ogromnego kosza myśle nasadzic niecierpków waleriana i nowogwinejskich bo tam cień
. A od strony wjazdu dużo donic z pelargoniami rabatowymi , angielskimi i anielskimi
i różne różności
.

Wiecie co wysypuje korą.. :

lilija

Całego jeszcze nie skończyłem.. , ciagle wam niepokazuje innych rabatek.. , bo musze jeszcze tam kwiatów dokupić

Trawka taka , że szkoda gadać...

Na razie nie pokazjue wszystkiego bo nioewygląda to za ładnie.. , myślę co tam wykąrbinowac i te kwamienie chyba tam nie beda.. :

To tylko mały skrawek wokół tych siewek doją inne już kiwtnace tylko w środę

Balkonik

20 pelargoni , 6 petuni , 5 aksamitek , powtykałem asiona nasturcji , juz kiełkują

Prz wejściu i do ogromnego kosza myśle nasadzic niecierpków waleriana i nowogwinejskich bo tam cień