Roślinki Ani ;-)

Zdjęcia roślin doniczkowych, domowych
Zablokowany
kwiato_maniaczka
1000p
1000p
Od: 6 lip 2008, o 17:55
Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.

Post »

Mirku a jaki kolorek?
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 20 gru 2008, o 08:18
Kontakt:

Post »

Dziewczyny będę go nawozić tak jak go podlewam tzn dwa razy w tygodniu i może wreszcie ruszy ale myślę że się uda bo dostałam wskazówki od znawczyń :wink: A z tym miejscem to wcześniej stał na północnym i coś mi (...) przeniosłam go tu gdzie obecnie stoi :?

Mirku to też mój pierwszy :wink: A pamiętam tego Twojego mój jest identyczny :)

Kwiato-maniaczko u Mirka ma kolorek taki rózowy ale bardziej wpadający w czerwień :wink: No nie Mirku :roll:
x-M-8
---
Od: 4 gru 2008, o 14:08
Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.

Post »

kwiato_maniaczka pisze:Mirku a jaki kolorek?
U mnie jest taki ,tylko już po przekwitnięciu
Obrazek
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

Jest Śliczniutki widzę że go zraszasz:)
x-M-8
---

Post »

Tak codziennie go zraszam..kolor liści jest tan sam,chociaż jak słońce go przygrzało to końcówki troszkę podsychały,może też dlatego ,że od zakupu go nie przesadzałem..Teraz przesadziłem po kwitnięciu i odpukać..jest Ok.Tylko nie wiem czy jeszcze mi zakwitnie.Kinga chyba pisała,że kwitnie ponownie na nowych łodygach,więc trzeba go chyba ciachać...
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

ja swojego jakieś 2 tygodnie temu obciełam całkowicie, 2 strony wczesniej w moim wątku wstawiłam jak teraz wygląda, a nawozisz swojego hibka? bo one chyba lubią być dokarmiane.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Mirku już oglądałam hibcia ale powiem jeszcze raz śliczną buźkę miał :lol: A co do ich pielęgnacji i ciachania to jestem początkująca......więc Ci nie pomogę :oops:
x-M-8
---

Post »

Po przesadzeniu jeszcze nie nawoziłem.Zazwyczaj raz w miesiącu nawożę wszystkie roślinki.

Aneczko ja też początkuję w hibkach..Moja buźka też była taka wielka jak mi zakwitł ;:112 ;:112
kwiato_maniaczka
1000p
1000p

Post »

one chyba lubią ciachanie i strasznie szybko rosną:) ja w kubeczkach mam pełno nowych szczepek od forumowiczów:) czekają na korzonki jak mi urosną to będę sie dzielić:)
Awatar użytkownika
LeNka
1000p
1000p
Od: 23 sie 2008, o 07:35

Post »

Aniu czy to en wilczkomierz od brata???, strasznie cie polubił skoro tak szybciutko zakwitł. :lol:
Maluszek w epi bardzo widoczny :wink:
Awatar użytkownika
treissi
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 8 sty 2008, o 16:34

Post »

Aniu dobrze, że go przeniosłaś bo na północ miałby raczej zamało słoneczka. I może to była przyczyna słabego wzrostu.,

Jeśli chodzi o przycinanie to rzeczywiście hibki to uwielbiają. A kwiatuszki , tak jak mówicie, puszczają na nowych przyrostach. Co nie znaczy, że koniecznie trzeba go ciąć, żeby zakwitł. Przecież bez cięcia też rosną mu nowe listki :wink:

Mirku ja myślę, że na razie możesz zostawić hibcia, bo jak go teraz przytniesz to jego kwitnienie będzie opóźnione. Najlepszą porą na przycinanie jest luty. Można też jesienią, po przekwitnięciu. Jeśli się zdecydujesz na cięcie to daj znać, to Ci dam wskazówki :) jeśli oczywiście chcesz :oops:
Pozdrawiam Monika
Moje wątki
Sprzedam zielone
Awatar użytkownika
karolaipiotr
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 5 lut 2009, o 20:29

Post »

Ależ tu się dużo dzieje u Ciebie- kwiatuszki piękne!
Karolina
Moi zieloni przyjaciele-część 1
Awatar użytkownika
deissy
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Od: 22 sie 2008, o 17:28

Post »

Ja na razie hibcia nie przycinam bo tyle co biedaczek się zebrał.Ale mój miał raczej za ciepło i zbyt suche powietrze.Stał na parapecie pod grzejnikiem w zimę.I dlatego myślę ze gubił tak listki.Wieczorkiem u siebie pokaże jak teraz mój elegancik wygląda.
Awatar użytkownika
Andziax007
Przyjaciel Forum - gold
Przyjaciel Forum - gold
Kontakt:

Post »

Madziu tak wilczomlecz jest od brata :lol: Dość szybko mi się ukorzenił i jak widzisz zakwitł :lol:

Moniko to mnie pocieszyłaś że nie zaszkodziłam hibciowi tym że go przeniosłam :lol: On się właśnie zmarnował na parapecie północnym ( pokazywałam wyżej jak wcześniej wyglądał) :( Ale może teraz ruszy tym bardziej że dam Mu nawozu :wink:

Karolinko dziękuję :oops: Dzisiaj przyszły mi wymarzone begonie i epi n'joy :lol: Ale zdjęcia im potem zrobię bo teraz nie mam kiedy :P

Deissy jak zauważyłaś mojego też nie ma z czego ciachnąć :P Zajrzę tam potem do Ciebie obejrzeć hibcia :wink:

Zobaczcie jak mój rozrabiaka spał w nocy
Obrazek Obrazek
Usypiał skulony.......a jak usnął fest powyginał się :wink:
Awatar użytkownika
aguka
1000p
1000p
Od: 16 lut 2009, o 22:35

Post »

Jaki słodki i niewinny. Moja suka ma tak samo usypia skulona a potem rozprostowuje łapy na całą długość wyrka, że ledwo się mieszczę :evil:
Zablokowany

Wróć do „Moje doniczkowe, domowe, balkonowe, egzotyczne, tarasy. ZDJĘCIA.”