Roślinki Ani ;-)
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Andziax007
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Kontakt:
Dziewczyny będę go nawozić tak jak go podlewam tzn dwa razy w tygodniu i może wreszcie ruszy ale myślę że się uda bo dostałam wskazówki od znawczyń
A z tym miejscem to wcześniej stał na północnym i coś mi (...) przeniosłam go tu gdzie obecnie stoi 
Mirku to też mój pierwszy
A pamiętam tego Twojego mój jest identyczny 
Kwiato-maniaczko u Mirka ma kolorek taki rózowy ale bardziej wpadający w czerwień
No nie Mirku 

Mirku to też mój pierwszy

Kwiato-maniaczko u Mirka ma kolorek taki rózowy ale bardziej wpadający w czerwień

-
- 1000p
Tak codziennie go zraszam..kolor liści jest tan sam,chociaż jak słońce go przygrzało to końcówki troszkę podsychały,może też dlatego ,że od zakupu go nie przesadzałem..Teraz przesadziłem po kwitnięciu i odpukać..jest Ok.Tylko nie wiem czy jeszcze mi zakwitnie.Kinga chyba pisała,że kwitnie ponownie na nowych łodygach,więc trzeba go chyba ciachać...
-
- 1000p
- Andziax007
- Kontakt:
-
- 1000p
- treissi
- Od: 8 sty 2008, o 16:34
Aniu dobrze, że go przeniosłaś bo na północ miałby raczej zamało słoneczka. I może to była przyczyna słabego wzrostu.,
Jeśli chodzi o przycinanie to rzeczywiście hibki to uwielbiają. A kwiatuszki , tak jak mówicie, puszczają na nowych przyrostach. Co nie znaczy, że koniecznie trzeba go ciąć, żeby zakwitł. Przecież bez cięcia też rosną mu nowe listki
Mirku ja myślę, że na razie możesz zostawić hibcia, bo jak go teraz przytniesz to jego kwitnienie będzie opóźnione. Najlepszą porą na przycinanie jest luty. Można też jesienią, po przekwitnięciu. Jeśli się zdecydujesz na cięcie to daj znać, to Ci dam wskazówki
jeśli oczywiście chcesz 
Jeśli chodzi o przycinanie to rzeczywiście hibki to uwielbiają. A kwiatuszki , tak jak mówicie, puszczają na nowych przyrostach. Co nie znaczy, że koniecznie trzeba go ciąć, żeby zakwitł. Przecież bez cięcia też rosną mu nowe listki

Mirku ja myślę, że na razie możesz zostawić hibcia, bo jak go teraz przytniesz to jego kwitnienie będzie opóźnione. Najlepszą porą na przycinanie jest luty. Można też jesienią, po przekwitnięciu. Jeśli się zdecydujesz na cięcie to daj znać, to Ci dam wskazówki

- karolaipiotr
- Od: 5 lut 2009, o 20:29
- Andziax007
- Kontakt:
Madziu tak wilczomlecz jest od brata
Dość szybko mi się ukorzenił i jak widzisz zakwitł 
Moniko to mnie pocieszyłaś że nie zaszkodziłam hibciowi tym że go przeniosłam
On się właśnie zmarnował na parapecie północnym ( pokazywałam wyżej jak wcześniej wyglądał)
Ale może teraz ruszy tym bardziej że dam Mu nawozu
Karolinko dziękuję
Dzisiaj przyszły mi wymarzone begonie i epi n'joy
Ale zdjęcia im potem zrobię bo teraz nie mam kiedy :P
Deissy jak zauważyłaś mojego też nie ma z czego ciachnąć :P Zajrzę tam potem do Ciebie obejrzeć hibcia
Zobaczcie jak mój rozrabiaka spał w nocy

Usypiał skulony.......a jak usnął fest powyginał się

Moniko to mnie pocieszyłaś że nie zaszkodziłam hibciowi tym że go przeniosłam

Karolinko dziękuję

Deissy jak zauważyłaś mojego też nie ma z czego ciachnąć :P Zajrzę tam potem do Ciebie obejrzeć hibcia

Zobaczcie jak mój rozrabiaka spał w nocy

Usypiał skulony.......a jak usnął fest powyginał się