Moje kwiaty w hydroponice
-
- 1000p
- Od: 6 lip 2008, o 17:55
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Teresa600
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 10 mar 2008, o 11:52
- Opryskiwacze MAROLEX: 0 szt.
Lesny duchu....trzeba wierzyć ze marzenia się spełniają .Ja nie marzyłam tylko o tym że będzie to taki piękny okaz.Liście i kwiaty są imponujące.
Amdziax....grudnik chyba zapomniał ze są pory roku
ale to chyba dobrze bo cieszy oko kwieciem.Ciekawa jestem dokąd będzie kwitł.
Basga.....mam nadzieje ze nastepne kwiaty tez będą takie duże.Jak obsypie sie kwieciem dopiero będzie widok.Fotka gwarantowana.
Aniu....tym razem nie kombinuje z przenoszeniem do hydro.Jest juz za duża .Aż tak szalona
nie będę zeby zmarnować takie 65cm cudo. W zeszłym roku przeniosłam 20cm i niestety padłą.
Ewasz ....zerknij i powiększ zdjęcie grudniaka na 1 stronie wątku , tam widać go w pełnym rozkwicie.
Treissi piękna sundavilla to nie moja zasługa taką ja kupiłam.Teraz muszę zadbać o jej wzrost i obfitość kwiatów.Chyba jestem maniaczką sundaville. Dobrze ze tylko takiego mam bzika
Kwiato_maniaczka.....pędż,pędz do biedronki......staniesz sie maniaczką sundaville
Amdziax....grudnik chyba zapomniał ze są pory roku

Basga.....mam nadzieje ze nastepne kwiaty tez będą takie duże.Jak obsypie sie kwieciem dopiero będzie widok.Fotka gwarantowana.
Aniu....tym razem nie kombinuje z przenoszeniem do hydro.Jest juz za duża .Aż tak szalona

Ewasz ....zerknij i powiększ zdjęcie grudniaka na 1 stronie wątku , tam widać go w pełnym rozkwicie.
Treissi piękna sundavilla to nie moja zasługa taką ja kupiłam.Teraz muszę zadbać o jej wzrost i obfitość kwiatów.Chyba jestem maniaczką sundaville. Dobrze ze tylko takiego mam bzika

Kwiato_maniaczka.....pędż,pędz do biedronki......staniesz sie maniaczką sundaville

- Teresa600
Nadszedł czas pokazać balkonowe roślinki

w wiszących doniczkach zioła(tymianek zwykły i tymianek cytrynowy.. po srodku sundaville,z lewej strony plumeria w hydroponice ,po prawej poziomka prezent od wnuczka

pelargonia grundiflora jeszcze mało ma kwiatów ale są naprawdę śliczne ,bordowo-perłowe ,środki czarne(nie wiem dlaaczego na zdjęciu wyszedł taki jasny kolor).......juz wiem....kiepski ze mnie fotograf

A to, nie wiem co wyrośnie.Dostałam to od znajomej kwiaciarki (która tez nie za bardzo wie co to jest.Podobno roslina ma liscie podobne do pomidorów i w pierszym roku nie zakwita). Cebulka ,stała u mnie przez miesiąc w ziemi z wystającym "kłem"i nic sie z nią nie działo,wyjełam z ziemi i włożyłam do kiełiszka z wodą.Po kilku dniach pusciła białe zdrowe korzonki więc wsadziłam ponownie do ziemi i czekam na efekty.Może ktoś rozpozna co to jest.Dodam że "kieł ma szary kolor i ciemno zielone plamki.

w wiszących doniczkach zioła(tymianek zwykły i tymianek cytrynowy.. po srodku sundaville,z lewej strony plumeria w hydroponice ,po prawej poziomka prezent od wnuczka

pelargonia grundiflora jeszcze mało ma kwiatów ale są naprawdę śliczne ,bordowo-perłowe ,środki czarne(nie wiem dlaaczego na zdjęciu wyszedł taki jasny kolor).......juz wiem....kiepski ze mnie fotograf

A to, nie wiem co wyrośnie.Dostałam to od znajomej kwiaciarki (która tez nie za bardzo wie co to jest.Podobno roslina ma liscie podobne do pomidorów i w pierszym roku nie zakwita). Cebulka ,stała u mnie przez miesiąc w ziemi z wystającym "kłem"i nic sie z nią nie działo,wyjełam z ziemi i włożyłam do kiełiszka z wodą.Po kilku dniach pusciła białe zdrowe korzonki więc wsadziłam ponownie do ziemi i czekam na efekty.Może ktoś rozpozna co to jest.Dodam że "kieł ma szary kolor i ciemno zielone plamki.
- Teresa600
Treissi....ten gatunek pelargonii ma taką formę ,to odmiana pelargonii angielskiej(tak mi powiedziano w sklepie).Rożni sie od naszej tradycyjnej tym że pędy kwiatowe są o wiele krótsze tworząc w czasie kwitnienia sliczną kopułkę..Mam nadzieje ze w tym roku ochronie ją przed gradobiciem.W zeszłym roku angielka strasznie została pokiereszowana,i tak naprawdę nie wróciła do formy z przed gradobicia.Podlewam nawozem do pelargonii.Musze poszukac nawozu w żelu podobno jest najlepszy(tak radziła Maja w ogrodzie w TV)
Basga....zobaczymy jak pokażą się liście.Zapomniałam dodać ze cebulko zostały przywiezione z zagranicy....skąd? nie wiem niestety
Basga....zobaczymy jak pokażą się liście.Zapomniałam dodać ze cebulko zostały przywiezione z zagranicy....skąd? nie wiem niestety
Pierwszy raz tu do ciebie zaglądam i nie mogę pojąć jak to się mogło stać
piękne masz rośliny i mimo że już wcześniej czytałam o chydroponice nie mogę się nadziwić jak te kaktuski znoszą takie warunki 
biała - piekna , nigdy takiej nie widziałam
jakby ci się niechcący ułamała to ja się już zapisuję jeśli mogę

biała - piekna , nigdy takiej nie widziałam

jakby ci się niechcący ułamała to ja się już zapisuję jeśli mogę

- Andziax007
- Od: 20 gru 2008, o 08:18
- Opryskiwacze MAROLEX: 1 szt.
- Kontakt:
- Teresa600
Andziax....ano podlewam nawozem PLANTON.K za kazdym razem.Musze poszukac nawozu w żelu do pelargonii ktory polecła w TV" Maja w ogrodzie" .Podobno zawiera wiecej potasu i czegos tam jeszcze....niestety nie zapisałam 
Agunia...witaj w moich skromnych wodnych progach
...jak widdzisz i kaktusy można w hydro uprawiać,nalezy pamietać o przesuszaniu podłoża.
Treissi....nie martw się jeszcze ma czas i pieknie odbije twoja pelargonia.Moze sprobuj kupic nawoz do pelargonii w żelu.....podobno jest swietny
Oj ten onet dzisiaj u mnie szleje po burzy jaka przeszla wieczorem.juz 3 razy przerywałmi moje pisanie

Agunia...witaj w moich skromnych wodnych progach

Treissi....nie martw się jeszcze ma czas i pieknie odbije twoja pelargonia.Moze sprobuj kupic nawoz do pelargonii w żelu.....podobno jest swietny
Oj ten onet dzisiaj u mnie szleje po burzy jaka przeszla wieczorem.juz 3 razy przerywałmi moje pisanie