Mój ogródek - chatte - cz.6
- kogra
- Przyjaciel Forum
- Od: 30 maja 2007, o 18:02
- Opryskiwacze MAROLEX: więcej niż 1 szt.
Jedna Izuniu w pełnym słonku a druga w cieniu prawie całkowitym.
Obie rosną, choć ta w słońcu ciut słabiej, ale bardziej kwitnie.
Ta w cieniu odwrotnie.
Ale obie pachną niesamowicie.
Obie rosną, choć ta w słońcu ciut słabiej, ale bardziej kwitnie.
Ta w cieniu odwrotnie.
Ale obie pachną niesamowicie.

Grażyna.
kogro-linki
kogro-linki
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Madziu, to tylko mały wycinek ogrodu ... Reszta jeszcze nie tworzy takiego klimatu, bo tworzyłam ogród w części, gdzie teraz mam maliny, truskawki i mini warzywniak
Ta część, gdzie teraz mam właściwy ogród dopiero sie tworzy
Pontyjki niemodne? Zawsze uważałam, ze mody są kretyńskie i nie należy na nie zwracać uwagi ;)
Elu, dziękuję!
Kiedyś kupiłam nasiona na Allegro, ale nic mi nie wzeszło.
Jeżeli znajoma ma pontyjkę, to poproś ją, żeby zrobiła Ci odkład
Trochę to trwa, ale warto poczekać
Jadziu, zajrzę, jasne, ze zajrzę! Na razie się nie wyrabiam
, ale staram się wszędzie pozaglądać ;)
Takie wysokie, to rosną pięciorniki krzewiaste. Są jeszcze pięciorniki płożące, jak zioło pięciornik kurze ziele czy pięciornik gęsi - dziko rosnące. Ten to jakaś odmiana ogrodowa, której na razie nikt nie zidentyfikował.
Grażynko, Dzięki za te informacje! Cieszę się, że zarówno w cieniu jak i w słońcu pachną, bo u mnie na razie dostepne jest tylko stanowisko słoneczne

Ta część, gdzie teraz mam właściwy ogród dopiero sie tworzy

Pontyjki niemodne? Zawsze uważałam, ze mody są kretyńskie i nie należy na nie zwracać uwagi ;)

Elu, dziękuję!

Kiedyś kupiłam nasiona na Allegro, ale nic mi nie wzeszło.
Jeżeli znajoma ma pontyjkę, to poproś ją, żeby zrobiła Ci odkład

Jadziu, zajrzę, jasne, ze zajrzę! Na razie się nie wyrabiam

Takie wysokie, to rosną pięciorniki krzewiaste. Są jeszcze pięciorniki płożące, jak zioło pięciornik kurze ziele czy pięciornik gęsi - dziko rosnące. Ten to jakaś odmiana ogrodowa, której na razie nikt nie zidentyfikował.
Grażynko, Dzięki za te informacje! Cieszę się, że zarówno w cieniu jak i w słońcu pachną, bo u mnie na razie dostepne jest tylko stanowisko słoneczne

- hanka55
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 19 sty 2008, o 15:30
- Kontakt:
Tu są już duże pontyjki i w umiarkowanej cenie z przesyłką.
Izuś, a co żółtego, zadarniającego poleciłabyś na suchy stok w półcieniu?
Żebymiał duze korzenie, nie wymagał podlkewania i wybił resztki trawy.
Izuś, a co żółtego, zadarniającego poleciłabyś na suchy stok w półcieniu?
Żebymiał duze korzenie, nie wymagał podlkewania i wybił resztki trawy.
- chatte
- Przyjaciel Forum
- Od: 19 paź 2006, o 08:52
Eluś, może za słaba ziemia jest przy tym odkładzie i dlatego nie chce się korzenić?
Ja zawsze podsypuje kompostu pod odkład.
Hanuś, znam tylko jedną taką roslinę, która radzi sobie w półcieniu, a nawet w cieniu, na całkiem suchym podłożu i kwitnie żółto. To jest rozchodnik ościsty
Nie wytępi Ci jednak trawy
Trzeba ją usuwać, dopóki rozchodnik się nie rozrośnie ...
Zrobiłam kilka zdjęć, ale baterie mi się rozładowały. Pokażę Ci wieczorem zdjęcia
Gabi, Ty ukorzeniłaś azalię z patyczka?
Ja próbowałam ze 3 razy tak ukorzeniać, ale kradłam te patyczki z parku, więc były malutkie i nie miałam czasu wybrać najodpowiedniejszego, może dlatego?
W każdym razie gratuluję i ciesze się z Toba!
Aguś, roslinki dziękują za uznanie! Zgadzam się, że kolorek jest ekstra
Tess, mięta zaliczana jest do roslin ekspansywnych, bo rozłazi się przez długie pędy płożące się po ziemi, które bardzo szybko sie ukorzeniają. Ja jednak radzę sobie z nią ucinając te pędy. Mięta nie korzeni się bardzo głęboko, więc jest do opanowania
Ja zawsze podsypuje kompostu pod odkład.
Hanuś, znam tylko jedną taką roslinę, która radzi sobie w półcieniu, a nawet w cieniu, na całkiem suchym podłożu i kwitnie żółto. To jest rozchodnik ościsty

Zrobiłam kilka zdjęć, ale baterie mi się rozładowały. Pokażę Ci wieczorem zdjęcia

Gabi, Ty ukorzeniłaś azalię z patyczka?

W każdym razie gratuluję i ciesze się z Toba!

Aguś, roslinki dziękują za uznanie! Zgadzam się, że kolorek jest ekstra

Tess, mięta zaliczana jest do roslin ekspansywnych, bo rozłazi się przez długie pędy płożące się po ziemi, które bardzo szybko sie ukorzeniają. Ja jednak radzę sobie z nią ucinając te pędy. Mięta nie korzeni się bardzo głęboko, więc jest do opanowania

-
- Przyjaciel Forum - gold
- Od: 25 wrz 2008, o 12:42
- Kontakt:
Witam Pania na KOLORACH
.........wsiałam miedzy kamienie smagliczke?[ale ona lubi słonce]
Kocio czy wysiana lawende mam podlewać czy wysuszyc? bo przez ta pogode już zgłupiałam
[kurka wodna! wsiałam ja miedzy rózami=rabatówkami czerwonymi
]
cmokasy z gór

Kocio czy wysiana lawende mam podlewać czy wysuszyc? bo przez ta pogode już zgłupiałam

cmokasy z gór
nic nie jest takie jakim się wydaje Spis Treści
Izunia
i
-piękna azalia-właśnie dzisiaj miałam ją w łapach i już chciałam zakupić,no ale trochę opamiętałam się(już kupiłam 3 szt w tym tygodniu) na rzecz róży New Dawn( 2 szt zamordowałam).Jednak nie wiem czy nie wrócę po nią,bo ślicznie pa
chnie.A ta Zółta azalia to nie taka sama jak u mnie?( ta niby niem odna).Całusy.
i
-piękna azalia-właśnie dzisiaj miałam ją w łapach i już chciałam zakupić,no ale trochę opamiętałam się(już kupiłam 3 szt w tym tygodniu) na rzecz róży New Dawn( 2 szt zamordowałam).Jednak nie wiem czy nie wrócę po nią,bo ślicznie pa
chnie.A ta Zółta azalia to nie taka sama jak u mnie?( ta niby niem odna).Całusy.
Ogródek An-ki
An-ka
An-ka